Τον κύκλο των συναντήσεων με τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας συνέχισαν τα μέλη της δημοτικής παράταξης «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη» με τους «Φίλους των Ζώων Παπάγου Χολαργού», το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022.

Όπως, ανέφερε η υποψήφια Δήμαρχος κα Μαρία Σιώτου, η αρμονική συνύπαρξη με τα τετράποδα στην πόλη είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων της δημοτικής παράταξης. «Οι δεκάδες παρεμβάσεις μας εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου για την ορθή διαχείριση του προγράμματος, αντικείμενο εξ ολοκλήρου αρμοδιότητας του Δήμου, δείχνουν ακριβώς, ότι για εμάς αποτελεί προτεραιότητα η ευζωία των αδέσποτων».

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου των Φίλων των Ζώων συμμετείχαν στη συνάντηση η Πρόεδρος κα Λίλα Μαστοράκη, η Αντιπρόεδρος κα Λίνα Ανδρικοπούλου, η Γραμματέας κα Λίλα Τζάιδα και η Ταμίας κα Κριστιάν Βαρβάκου. Όλες οι εθελόντριες κατέθεσαν τα προβλήματα που καθημερινά και διαχρονικά αντιμετωπίζουν με τον εκθετικά αυξανόμενο πληθυσμό των αδέσποτων γατών, αφού το πρόγραμμα των στειρώσεων διενεργείται με μικρότερο βηματισμό από αυτόν που θα έπρεπε για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Ενώ για τις νοσηλείες διατυπώθηκε, ότι χρειάζεται εξειδικευμένος έλεγχος των περιστατικών για την ορθή αντιμετώπιση τους.

Για τα υπόλοιπα θέματα όπως οι υιοθεσίες, η σίτιση, η φιλοξενία, η ευαισθητοποίηση του κοινού, οι εθελόντριες ανέφεραν ότι είναι θέματα, που θα μπορούσαν εύκολα με έναν ορθό σχεδιασμό από το Δήμο, που έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα, και την ενεργή συμμετοχή των εθελοντών φιλόζωων, να αντιμετωπίζονται συστηματικά.

Την κα Σιώτου συνόδευσαν στη συνάντηση η Δημοτική Σύμβουλος Νατάσσα Χαμηλοθώρη, ο πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Στάππας και το μέλος Έλλη Χανή. Οι θέσεις που κατέθεσαν στη συζήτηση τα μέλη των 8ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ήταν:

– Δημιουργία αυτοτελούς τμήματος διοίκησης με τουλάχιστον δύο δημοτικούς υπαλλήλους

– Πρόσληψη κτηνιάτρου, ο οποίος θα παρακολουθεί συνολικά το πρόγραμμα διαχείρισης και ειδικότερα νοσηλείες/θεραπείες/έλεγχο του πληθυσμού

– Αύξηση των κονδυλίων και συμβάσεις μέσω διαγωνισμών

– Αγορά mini van για τη μεταφορά των αδέσποτων

– Δημιουργία μικρού φαρμακείου για έκτακτα περιστατικά (φόλες) προμήθεια εμβολίων, αποπαρασιτικών, τσιπ

– Τοποθέτηση ταϊστρών και ποτίστρων σε κεντρικά σημεία της πόλης με σήμανση και φωτισμό, προμήθεια σκάνερ, παγίδων

– Διαβούλευση για ένα πλαίσιο/μνημόνιο συνεργασίας με τους εθελοντές και τους τοπικούς κτηνιάτρους

– Δημιουργία σελίδας στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση των υιοθεσιών και της φιλοζωίας

– Τακτικό και συνεχές πρόγραμμα εκπαίδευσης ζώων και νέων ιδιοκτητών

– Εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία

– Εκπόνηση Επιχειρησιακού Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων με στοιχεία πληθυσμού, προβλέψεις και χρονοδιάγραμμα.

Η συζήτηση πολύ γόνιμη και η ταύτιση των απόψεων απόλυτη.

Στο δρόμο για την εκπόνηση του προεκλογικού προγράμματος, που θα κατατεθεί στους δημότες εν όψει των εκλογών του 2023, οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών αποτελούν χρήσιμο εργαλείο για την ανατροφοδότηση και την αξιολόγηση από τους ίδιους τους ενεργούς πολίτες.

#παπαγος#χολαργος#αδεσποτα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s