Στον Δήμος Παπάγου Χολαργού – Municipality of Papagou Xolargou ζούμε εδώ και αρκετό καιρό τους δρόμους γεμάτους λακκούβες, αναχώματα, χαντάκια, βαθουλωμένα φρεάτια και ό,τι άλλο είδος φθοράς και κακοτεχνίας μπορεί να συναντήσει κάποιος. Η Υποψήφια Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού και επικεφαλής της παράταξης «8Προτάσεις» Μαρία Σιώτου περιγράφει τους τεράστιους κινδύνους ασφάλειας και τις υγειονομικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις της αδράνειας αυτής και καλεί την δημοτική αρχή να εκπονήσει άμεσα μέσα στον Αύγουστο που θα λείπει ο περισσότερος κόσμος, πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων όπως κάνουν και άλλοι δήμοι. #ΜαριαΣιωτου #λακκουβες @παπαγοςΧολαργος #ΔΡΟΜΟΙ

Απομαγνητοφωνημένο κείμενο:

Εδώ και καιρό ζούμε απίστευτες καταστάσεις στους δρόμους του δήμου Παπάγου Χολαργού. Οι δρόμοι γεμάτοι λακκούβες, αναχώματα, χαντάκια, βαθουλωμένα φρεάτια και ότι άλλο είδος φθοράς και κακοτεχνίας μπορεί να φανταστεί κάποιος θα το συναντήσει στους δρόμους μας.

Είχαμε συνηθίσει, παρά τα όποια προβλήματα από το 1970 και μετά, όλες οι δημοτικές αρχές κάθε δύο τρία χρόνια να εκτελούν ένα πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων, έτσι ώστε οι περισσότερο δρόμοι να διατηρούνται σε κάποια ανεχτά επίπεδα.

Ενημερωνόμαστε και βλέπουμε ότι άλλοι δήμοι της αττικής εκτελούν μεγάλα προγράμματα ασφαλτοστρώσεων.

Η σημερινή όμως δημοτική αρχή αντιμετωπίζει και αυτό το πρόβλημα αδιάφορα. Όπως αντιμετώπισε και την χιονόπτωση της Ελπίδας, το θέμα της στάθμευσης όπως και το θέμα του πρασίνου και των πεζοδρομίων.
Σαν να είναι κάποια προβλήματα ενός άλλου δήμου που μπορούν να περιμένουν και να αναβάλλονται για πάντα.

Όμως οι επιπτώσεις αυτής της αδιαφορίας αυτής είναι τεράστιες.

Πρώτα πρώτα υπάρχει ένα σοβαρότατο θέμα ασφάλειας της ζωής των εποχούμενων και των πεζών καθώς αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και ποδηλάτες υποχρεώνονται σε ξαφνικούς ελιγμούς προκειμένου να αποφύγουν μεγάλες λακκούβες που βρίσκονται διάσπαρτες σε κάθε δρόμο.

Υπάρχει και ένα σοβαρότατο πρόβλημα φθορών που επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες των οχημάτων. Φθορές στα λάστιχα, στα αμορτισέρ, στα αμαξώματα συν την καταπόνηση του σώματος των επιβατών.

Σύμφωνα με τις επίσημες μελέτες με την κακή κατάσταση των δρόμων, ο χρόνος ζωής των ελαστικών μειώνεται κατά 50% και ο χρόνος ζωής των διαφόρων εξαρτημάτων κατά 20%.

Μια ακόμη περιβαλλοντική επιβάρυνση δημιουργείται από τον θόρυβο, τις αυξομειώσεις ταχύτητας και τους εκνευρισμούς καθώς και την ρύπανση της ατμόσφαιρας με τα ξαφνικά φρεναρίσματα και τις απότομες στροφές και το γκάζι που φυσικά ακολουθεί.

Η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο με τον πλημμελή έλεγχο των έργων που εκτελούνται. Χωρίς προστασία για τους διερχόμενους, χωρίς κάλυψη των έργων από την σκόνη, όπως υποχρεώνει ο νόμος και χωρίς κατάλληλες υποδομές πρόσβασης. Οι εργολάβοι ανεξέλεγκτοι λαμβάνουν τα λιγότερα απαραίτητα μέτρα για να μειώσουν το κόστος. Η δημοτική όμως αρχή δεν κάνει τίποτα απολύτως ούτε για να τους πιέσει στα χρονοδιαγράμματα της ταλαιπωρίας, ούτε για να λάβουν τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία διερχόμενων και περίοικων όπως ορίζει ο νόμος.

Και το πράγμα χειροτερεύει με τα κακής ποιότητας έργα της δημοτικής αρχής. Οι λιγοστές λακκούβες που κλείνουν, κλείνουν πρόχειρα χωρίς τις κατάλληλες προεργασίες και υλικά με αποτέλεσμα μετά από 4-5 μήνες να εμφανίζονται και πάλι. Μια τεράστια σπατάλη χρημάτων χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η παράταξη 8Προτάσεις έχει βγάλει τρεις ήδη ανακοινώσεις για το θέμα, έχει εκθέσει πλήρως τους κινδύνους και τις επιπτώσεις, αλλά δεν βλέπει την δημοτική αρχή να συγκινείται.

Το πρόβλημα όμως παραμένει, είναι τεράστιο και χρίζει άμεσης αντιμετώπισης.

Για να δούμε όμως και την οικονομική διάσταση, σε μια μόνο εκδήλωση η δημοτική αρχή δαπανά 27.000 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό της 25.000 ευρώ για τις επιδιορθώσεις των δρόμων, για όλο το χρόνο.
Την ίδια στιγμή που το κοντινό μας Χαλάνδρι έχει προβλέψει 6 εκατομμύρια ευρώ για ασφαλτοστρώσεις. Αλλά και πολλοί άλλοι δήμοι.

Ενόψει του Αυγούστου όπου ο περισσότερος κόσμος θα φύγει για διακοπές καλούμε τη δημοτική αρχή, να εκπονήσει άμεσα εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων για να αποφύγουμε την ταλαιπωρία των έργων.

Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και ούτε μπορεί η δημοτική αρχή να συνεχίσει να αδιαφορεί.

Ζητάμε άμεσα την αποκατάσταση των δρόμων

Οι κάτοικοι του Δήμου Παπάγου Χολαργού πληρώνουν βαριά φορολογία για το δήμο. Το 50% της φορολογίας του εισοδήματός τους πάει στο Δήμο. Έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν, τουλάχιστον, τις βασικές υποδομές που είναι μια καλή κατάσταση δρόμων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s