Εμείς δεν εξαπολύουμε αόριστους χαρακτηρισμούς. Εμείς μιλάμε με στοιχεία και τεκμήρια. Δείτε στο video την τοποθέτηση των Δημοτικών μας Συμβούλων Μαρία Σιώτου και Νατάσσα Χαμηλοθώρη: πως καταγράφουν στο Δημοτικό Συμβούλιο με ντοκουμέντα τα λάθη και τις παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής για την κακοκαιρία ΕΛΠΙΔΑ, πως τις διακόπτουν συνεχώς, πώς η Πρόεδρος αρνήθηκε να βάλει σε ψηφοφορία την πρόταση μας για την Μελέτη Διαχείρισης Πρασίνου και τελικά… πως για τα λάθη που έγιναν είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως και πολλές φορές. 

Δείτε και τις προτάσεις που κάναμε. 

Το μόνο λάθος που υπάρχει στο video είναι ότι αντί των 58 δευτερολέπτων της διακοπής του  ήχου, γράφουμε εκ παραδρομής 58 λεπτά. Για τα υπόλοιπα μπορείτε εσείς να διαπιστώσετε ποιος λέει αλήθειες και ποιος ψέματα. 

Ολόκληρες οι τοποθετήσεις της κας Σιώτου και της κας Χαμηλοθώρη

Ερχόμαστε λοιπόν εδώ σήμερα να κλάψουμε για τον κακό μας τον καιρό. Και δεν είναι το πρόβλημα ότι κάνατε λάθη, υποτιμήσατε, αμελήσατε και αγνοήσατε τον κόσμο. Το πρόβλημα είναι ότι κάνατε ακριβώς τα λάθη που σας είχαμε υποδείξει πολλάκις, ότι θα κάνετε και το σημαντικότερο και από την ανάλυση που κάνατε στις ανακοινώσεις σας, αλλά και από τον Εσωτερικό Κανονισμό που μας φέρνετε εδώ σήμερα, ότι δεν αλλάζετε αντιλήψεις και δεν πρόκειται να διορθώσετε τίποτα ουσιαστικό. 

Σας είχαμε πει ότι δεν έχετε επικαιροποιημένο πραγματικά τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης φαινομένων χιονιά και παγετού. Και την πατήσατε, βασικά οι δημότες την πάτησαν με τις αντιλήψεις που είχατε εκφράσει εδώ μέσα. 

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 1η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 27/1/2021 σελ 45 ΣΧΕΔΙΟ ΒΟΡΕΑΣ
ΠΡΑΚΤΙΚΑ 8η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 17/6/2020 σελ 58 ΣΧΕΔΙΟ ΙΟΛΑΟΣ
ΠΡΑΚΤΙΚΑ 2η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 19/2/2021 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ «ΜΗΔΕΙΑ» σελ 36 και σελ 43-44

Ότι σε περίοδο κρίσης τα σχέδια πάνε περίπατο που σας οδήγησε στο να αφήστε ακυβέρνητο το καράβι επί δύο 24ωρα και ο με δήμαρχος να τρέχει με το εκχιονιστικο στους δρόμους ο μεν αντιδήμαρχος να τρέχει να μεταφέρει πολίτες από την Μεσογείων. Τουλάχιστον την επόμενη φορά να λέτε στους ψηφοφόρους σας να μην σας εκθέτουν στα SocialMedia. Τρέξατε να τους εξυπηρετήσετε αφήνοντας απροστάτευτους 45.000 δημότες αλλά μην τα βγάζουν και στην φόρα δημοσίως.

Ότι έχετε επαρκές προσωπικό ενώ δεν είχατε κανέναν.

Ότι το σχέδιο Βορεάς ήταν πλήρες και επαρκές ενώ στην ΚΕΔΕ τον Αυγοστο του 21 μεταφέρω ακρβώς τα λόγια σας «, δεν είναι απλά πήραμε το copy paste (το σχέδιο) της κυβέρνησης και απλά βάλαμε τα δικά μας ονόματα και το περάσαμε από το δημοτικό μας συμβούλιο……» Εσεις το μολογήσατε επειδή εκίνη τη ώρα απλά δεν σας άκουγαν οι δημότες.

Ότι Δεν χρειάζεται να συγκληθεί το Τοπικό Συντονιστικό την ώρα της κρίσης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας συντονισμός και καμία επαφή με τον ΔΕΔΔΗΕ, την Αστυνομία, την Πυοροσβεστική διότι αν υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι εδώ εκείνη την ώρα όλα θα ήταν διαφορετικά. Και εκατοντάδες συμπολίτες μας όπως το εγχειρισμένο κοριτσάκι της Ναυαρίνου θα είχε μεταφερθεί εγκαίρως. 

Ότι τους εργολήπτες τους βρίσκουμε εκείνη την ώρα «δεν τους ξέρουμε;» είχατε πει και τους ψάχνατε δύο μέρες. 

Σας τα είπαμε λοιπόν στο Συντονιστικό, στην συνέχεια σας τα είπαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο στην συζήτηση για τον Βορέα, σας τα είπαμε μετά την Μήδεια, και σας τα είπαμε και τρεις μέρες πριν ξεσπάσει η ΕΛΠΙΔΑ με δημόσια ανακοίνωσή μας.

Σας είπαμε ότι πρέπει να προετοιμαστείτε για το προωτόγνωρο σε ένταση φαινόμενο.

Σας είπαμε ότι πρέπει να κάνετε εντοπισμό επαπειλούμενων κινδύνων όπως  ότι θα βρεθούν σταματημένα αυτοκινητα στους δρόμους.

Σας είπαμε ότι πρέπει να έχετε σχέδιο για τους εγκλωβισμένους

Σας είπαμε ότι θα κοπεί το ρεύμα και πρέπει να έχετε και σχέδιο με προσωποιημένη επαφή με τον ΔΕΔΔΗΕ για την καθοδήγηση των συνεργίων αλλά και για την ενημέρωση του κόσμου.

Σας είπαμε ότι πρέπει να έχετε σχέδιο εξασφάλισης της πρόσβασης στον ΔΕΔΔΗΕ και στις ευάλωτες ομάδες και για τις θερμαινόμενες αίθουσες και μέριμνα για ροφήματα, φαγητό και κλινοσκεπάσματα. Εκατοντάδες ηλικιώμένοι ξεπάγιασαν, χωρίς τηλέφωνο και αποκλεισμένοι για μια εβδομάδα καθώς γεμίσατε και πάλι με χιόνια και κλαδιά τα πεζοδρόμια. 

Σας είχαμε πει ότι πρέπει να δημιουργήσετε πολλά συνεργεία εθελοντών. Το δικό μας συνεργείο σε 15 λεπτά με τρία άτομα άνοιξε την Υμηττού. Πέντε παιδιά ανοίξανε την Σαρανταπόρου την στιγμή που ισχυριζόσασταν ότι δεν μπορούσατε να παρέμβετε διότι οι δρόμοι ήταν κλειστοί. Εμείς βιντεοσκοπήσαμε όλους τους δρόμους με ένα 4Χ4 με αλυσίδες και σας αποδείξαμε ότι τίποτα από όλα αυτά που ισχυριστήκατε δεν ίσχυαν. Απλά τα είχατε χαμένα διότι δεν είχατε κανένα σχέδιο. Είχατε δώσει και άδειες σε όλο το προσωπικό. Μας τα είπαν οι εργαζόμενοι.

Σας είχαμε πει ότι πρέπει να φτιάξετε κέντρο επικοινωνίας με τους δημότες και ότι και τα τηλέφωνα μπορεί να διακοπούν

Σας είχαμε πει ότι πρέπει να ρίξετε αλάτι πριν από το χιόνι αλλιώς δημιουργείται πάγος που δεν μαζεύεται. Και ευτυχώς που έβγαλε ήλιο την δεύτερη ημέρα αλλιώς θα μαζεύαμε ακόμη εγκλωβισμένους. 

Σας τα είχαμε πει όλα και εσείς δηλώνατε «σε πλήρη ετοιμότητα» για να βρεθείτε τελικά σε πλήρη σύγχυση. Και δεν σας τα είχαμε πει διότι είμαστε πιο έξυπνοι από εσάς. Σας τα είχαμε πει διότι ακούσαμε τι λέγανε οι επιστήμονες. 

Και επι μιά εβδομάδα είχατε χιλιάδες μηνύματα αγωνίας από τους δημότες που ζητούσανε να ενημερωθούν και εσείς τα διαβάζατε και τους αγνοούσατε.

ΜΑΡΙΑ ΣΙΩΤΟΥ: ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Πρέπει λοιπόν να ανοίξετε πλατφόρμα όπως σας το έχουμε πει και να καταγράψετε μαζί με τους δημότες όλη την εμπειρία. Να γίνουν προτάσεις και να διαμορφωθεί σχέδιο, όχι μόνο για τις χιονοπτώσεις αλλά και για τα υπόλοιπα σχέδια Δάρδανος Ιόλαος κπ

Πρέπει να γίνουν πραγματικά σχέδια και όχι τυπικές διαδικασίες βιτρίνας.

Πρέπει να φτιάξετε μητρώο εργοληπτών. Είναι γεγονός ότι δεν μπορεί ο δήμος στην καθημερινότητα του να διατηρεί έναν τέτοιο στόλο και προσωπικό. Αρα χρειάζεται μητρώο εργοληπτών που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και κίνητρα όπως η στάθμευση το βράδυ και να συμπεριλάβουμε και πολίτες με 4Χ4 μπαγκαζιέρες, ημιφορτηγά, εργαλεία κλπ.

Πρέπει να οργανώστε τον εθελοντισμό σε μια εταιρική σχέση με συνευθύνη και συναρμοδιότητα. Και εκεί μπορείτε να δώσετε κίνητρα στους συλλόγους. 

Πρέπει να δείτε το σενάριο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης στην θέση της ΔΑΠΑΧΟ. 

Πρέπει επίσης να δούμε το θέμα του πρασίνου. Χάσαμε πολλά δέντρα. 200 είχαμε χάσει στην Μήδεια. Πολύ περισσότερα με την ΕΛΠΙΔΑ. Βάλτε ότι με 100 οικοδομικές άδειες πρέπει να έχουμε χάσει άλλα 200 σε ιδιωτικούς χώρους. Προσθέστε και τα 50 που κόπηκαν με αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου και άλλα 50 χωρίς.

Μετράμε δηλαδή 700 δέντρα μέσα σε αν χρόνο. Μεγάλα δέντρα που δεν αντικαθίστανται με φυτεύσεις αντίστοιχων. Ακόμη και 700 δέντρα να φυτέψετε θα χρειαστούν δέκα χρόνια για να πλησιάσουμε το ισοζύγιο. Και πόσα από αυτά θα πιάσουν. 

Αρα επαναφέρουμε την πρόταση για μελέτη διαχείρισης πρασίνου διότι έχουμε και τις επικύνδυνες περιπτώσεις δέντρων που πρέπει να αντικατασταθούν αλλά χωρίς να χάσει την φυσιογνωμία του το προάστιο σε επίπεδο γειτονιάς.

Και επειδή είμαστε ένα από τα πιο πράσινα προάστια της Αττικής θα πρέπει να φτιάξετε και ένα σχέδιο και αντίστοιχο μηχανισμό για την διαχείριση των πεσμένων κλαδιών και δέντρων και την άμεση απελευθέρωση των πεζοδρομίων. Να δείτε και την περίπτωση του κλαδοτεμαχιστή αλλά και την τοπική κομποστοποίηση για άμεση απόσυρση και αξιοποίηση της βιωμάζας. 

Και τέλος σας καταθέσαμε πρόταση σύστασης Ειδικής Επιτροπή την οποία την  βάζουμε σε ψηφοφορία για την εκτίμηση της κατάστασης και του τι έφτιαξε από ομάδας ανεξάρτητων ειδικών εμπειρογνωμόνων συμπολιτών μας. Ειδικά για τέτοιους είδους φαινόμενα, ούτε διοικητικοί υπάλληλοι, ούτε πολιτικοί που θα μπορέσουν να δουν με ένα τρίτο εξειδικευμένο μάτι την υπόθεση αυτή και να την αναλύσουν και να προτείνουν λύσεις. 

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΝΑΤΑΣΣΑ ΧΑΛΗΜΟΘΩΡΗ:

Είπε ο Δήμαρχος τους μύθους της αντιπολίτευσης να πω εγώ τις αλήθειες που άκουσα μέσα εδώ που είπε. Τι είπε;
Είπε ότι δεν έριξε αλάτι πριν το χιονιά
Είπε ότι τη Δευτέρα ήταν 10 οι εργαζόμενοι από όλους αυτούς τους εργαζόμενους που θα μπορούσε να βάλει σε επιφυλακή με απόφαση του ο Δήμαρχος είπε 10 τη Δευτέρα
Είπε ότι τη Δευτέρα ξεκίνησε να παίρνει τηλέφωνο τους εργολήπτες. Τη Δευτέρα
Είπε ότι λάβατε 3.000 κλήσεις φανταστείτε πόσες δεν απαντήσατε γιατί τόσα ήταν τα μηνύματα στο facebookαπό τους δημότες ότι δεν απαντούσε το κέντρο και δεν έβρισκαν κανένα.
Είπατε ότι το μπαλόνι ότι ήταν ανθρώπινο λάθος. Βασικά αποκαλύψατε ότι ήταν θέμα κατανάλωσης ότι θα έκαιγε πάρα πολύ αν το ανοίγατε νωρίτερα
Άρα λοιπόν που καταλήγω σε ένα δικό μου προσωπικό συμπέρασμα:
Η πηγή του κακού Δήμαρχε είναι ότι έχετε αδειάσει τα ταμεία του Δήμου
Τσιγκουνευτήκατε το αλάτι 
Τσιγκουνευτήκατε το πετρέλαιο
Τσιγκουνευτήκατε τις υπερωρίες
Τσιγκουνευτήκατε τους εργολήπτες

Αυτό είναι το συμπέρασμα το δικό μου αυτό καταγράφω εδώ πέρα

Και θέλω να πω το εξής δεν δείχνετε να πάτε σε ένα σχεδιασμό αλλά ακόμη και αν τον παλέψετε τον σχεδιασμό δεν έχουμε καμία ελπίδα να μην έχουμε τα ίδια και του χρόνου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s