Στην εποχή του Μεσαίωνα και του σκοταδισμού μπήκε όπως φαίνεται το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμος Παπάγου Χολαργού – Municipality of Papagou Xolargou με σοβαρές επιπτώσεις για τους πολίτες.

Η δημοτική αρχή ως τρομαγμένο αγρίμι από τις συνεχείς αποτυχίες της και τις κατακραυγές προσπαθεί, παραβιάζοντας τον έναν νόμο μετά τον άλλο να καταργήσει κάθε έννοια δημοκρατίας, διαβούλευσης και πολυφωνίας που τόσο την χρειαζόμαστε στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Αφού, εξαναγκάστηκε σε Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο μετά την αποτυχημένη της επιχείρηση να φιμώσει τις φωνές των γονιών, απαγόρευσε στην τελευταία συνεδρίαση, τη συμμετοχή μέσω τηλεδιάσκεψης στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στους προσεκτικούς για την covid-19 και τους ανεμβολίαστους, και σε όσους δεν επιθυμούν να συνωστίζονται, παραβιάζοντας τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών για τα μέτρα προστασίας.

Αφαίρεσε το χρόνο των ερωτήσεων από την συνεδρίαση που δίνει την ευκαιρία στην αντιπολίτευση, όχι μόνο να ελέγξει τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, αλλά και να μεταφέρει τις απορίες των πολιτών.

Η Πρόεδρος αυτοκαταργήθηκε, αφού ο δήμαρχος της υπαγορεύει και εκείνη επαναλαμβάνει ως ηχώ του, νέους κανονισμούς λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Αρνήθηκαν ακόμη και να βάλουν σε ψηφοφορία πρόταση για την διαχείριση του Πρασίνου στην πόλη μας, στερώντας το δικαίωμα στο Δ.Σ. να εκφραστεί και οι δημοτικοί σύμβουλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Είναι προφανές ότι η Δημοτική Αρχή, κάνει απέλπιδες προσπάθειες να μην ακούγονται και να μην συζητιούνται απόψεις και ιδέες στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε των παρατάξεων, ούτε των πολιτών.

Με άκρατη αλαζονεία και τρόμο σκοπεύει να διοικήσει απολυταρχικά, δημιουργώντας προσκόμματα στους Δημοκρατικούς θεσμούς.

Καμία όμως κοινωνία δεν έχει κερδίσει με απολυταρχικά καθεστώτα και με περιορισμούς στην ανταλλαγή των απόψεων και στον έλεγχο της εξουσίας. Και η τοπική μας κοινωνία μόνο χαμένη και ζημιωμένη μπορεί να βγει από την φίμωση, και το διοικητικό χάος που προσπαθεί να επιβάλει η δημοτική αρχή.

Η παράταξη 8Προτάσεις όμως δεν θα την ακολουθήσει στον κατήφορο.

Θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα.

Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και το δικαίωμα των πολιτών να εκφράζονται και να ελέγχουν την διαχείριση των κοινών πόρων.

Δεν θα μας κουράσουν, δεν θα μας αποθαρρύνουν στο να κάνουμε προτάσεις και να ρίχνουμε φως στα σκοτεινά δωμάτια της εξουσίας τους.

Θα ενημερώνουμε τον κόσμο και θα τους κάνουμε προσωρινούς. #δημοκρατια#διαλογος#παπαγου#χολαργος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s