Οι δημοτικές σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης Παπάγου Χολαργού «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» Μαρία Σιώτου και Νατάσσα Χαμηλοθώρη, αν και ήταν παρούσες, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην διαδικασία «παρωδία» συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπως και στη συγκρότηση του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παπάγου Χολαργού.

Μια διαδικασία που σύμφωνα με τον νέο νόμο δημιουργεί τεχνητές πλειοψηφίες διορισμένες από τον Δήμαρχο, βάζοντας το Δημοτικό Συμβούλιο στο γύψο. Μια διαδικασία που επιχειρεί να μετατρέψει σε δήθεν αιρετά, τα διορισμένα όργανα, που ευθύνονται για τις απευθείας αναθέσεις στους εργολάβους, για την κακή ποιότητα των έργων, για την σπατάλη του δημόσιου χρήματος σε συναυλίες κ.ά.

Θυμίζουμε ότι οι κυρίες Σιώτου και Χαμηλοθώρη παραιτήθηκαν πρόσφατα από τις θέσεις αυτές, καθώς στις συνεδριάσεις δεν τηρούντο ούτε πρακτικά, παραβιάζοντας κάθε έννοια διαφάνειας και λογοδοσίας.

Όλες οι παρατάξεις των δημοσίων σχέσεων, αυτοτσουβαλιάστηκαν απέναντι στην κίνηση διαμαρτυρίας των «8ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ», σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους, αποκαλύπτοντας ποιοι είναι με την μία και ποιοι με την άλλη πλευρά, και ποιοι επιθυμούν στην ουσία να υπερασπιστούν την δημοκρατία και τα συμφέροντα των πολιτών.

Στην διαδικασία εκλογής του Προεδρείου οι δύο δημοτικές σύμβουλοι προκειμένου να δηλώσουν την εμπιστοσύνη τους απαίτησαν:

1) Να αναρτώνται τα πρακτικά κάθε δημοτικού συμβουλίου στην ιστοσελίδα του Δήμου καταχωρημένα κατά θέμα με το αντίστοιχο video, έτσι ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί να ανατρέξει στα επιχειρήματα και στις θέσεις των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων ξεχωριστά.

2) Να συμπεριλαμβάνονται στα πρακτικά και οι τελικές αποφάσεις.

3) Να παραδίδονται τα πρακτικά υποχρεωτικά ένα μήνα πριν την συνεδρίαση επικύρωσης τους, έτσι ώστε να υπάρχει χρόνος ελέγχου και το αργότερο ένα μήνα μετά τη συνεδρίαση, έτσι ώστε να θυμόνται όλοι το τι πραγματικά έγινε.

4) Να εκτελούν ονομαστικές ψηφοφορίες υποχρεωτικά, όπως ορίζει ο νόμος, έτσι ώστε κάθε δημοτικός σύμβουλος να εκτίθεται δημοσίως για την στάση του.

5) Να τηρηθεί ο νόμος και ο Δήμαρχος να μιλάει με τον κανονικό περιορισμό χρόνου και δύο φορές σε κάθε θέμα.

Κατόπιν της άρνησης όλων των μελών του προεδρείου (των παρατάξεων Αποστολόπουλου, Τούτουζα, Κανάκη) να τηρήσουν τον νόμο και να ανοίξουν διαδικασίες διαφάνειας και πληροφόρησης των πολιτών, οι δημοτικές σύμβουλοι Μαρία Σιώτου και Νατάσσα Χαμηλοθώρη αρνήθηκαν να συμμετάσχουν και να δώσουν θετική ψήφο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s