Με μεγάλη υπερηφάνεια ο Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού κ. Αποστολόπουλος επαίρεται για την εγκατάσταση 5.708 λαμπτήρων led στον οδοφωτισμό. Ο Δήμαρχος διαφημίζει την τεράστια εξοικονόμηση 85,02% που πετυχαίνει ο δήμος με τους λαμπτήρες led που ισοδυναμεί σε ποσό 155.889,90 το τρίμηνο. Λογικό, αφού οι λαμπτήρες led καίνε 80% λιγότερο ρεύμα από τους λαμπτήρες παλιάς τεχνολογίας.

Μόνο που παραλείπει επιμελώς πει ότι από αυτήν την εξοικονόμηση: τα 152.772,10 ευρώ το τρίμηνο, τα παίρνει ο εργολάβος, τα 3.117,80 ευρώ τα παίρνει ο δήμος και την ίδια στιγμή οι δημότες συνεχίζουν να πληρώνουν 208.458,5 ευρώ το τρίμηνο στα δημοτικά τέλη, αφού σύμφωνα με την απόφαση απόφαση 505 της 22ας Μαϊου 2020 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Παπάγου Χολαργού χρεώνει 833.833,70 ευρώ το χρόνο στα δημοτικά τέλη.

Και επειδή είναι πάρα πολλά πια τα περιστατικά: να σβήνουν τα φώτα περιοδικά σε περιοχές ολόκληρες, να σημειώσουμε ότι όσο μένουν σβηστά τα φώτα, τόσα πιο πολλά χρήματα κερδίζει ο εργολάβος που έχει και τον έλεγχο πότε σβήνουν και πότε ανάβουν.

Παρακάτω βλέπετε την έκθεση του «ανεξάρτητου εκτιμητή¨για το πόσα παίρνει ο εργολάβος και πόσα ο δήμος από τη εξοικονόμηση.

Παραλείπει να πει ότι χρέωσε τους δημότες με ένα δάνειο 9.172.173,70 ευρώ που θα τα πληρώνουν για τα επόμενα 12 χρόνια στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για ένα έργο που σύμφωνα με την μελέτη είχε προϋπολογισμό 3,2 εκατομμύρια ευρώ.
Ποτέ καμία άλλη δημοτική αρχή δεν είχε τολμήσει να χρεώσει με δάνειο τους δημότες για δημοτικό έργο.

Ο κ. Αποστολόπουλος διαφήμιζε το έργο λέγοντας ότι οι δημότες δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ. Η παράταξη όμως 8 Προτάσεις τον αποκάλυψε δημοσιεύοντας την αποφαση της Οικονομικής Επιτροπής που υπάρχει στην Διαύγεια και του έθεσε το ερώτημα στις 23/11/2020 για το οποίο ουδέποτε έλαβε απάντηση.

Εκατοντάδες αναρτήσεις πολιτών στα Social Media δηλώνουν ότι τα φώτα είναι σβηστά. Μα όσο περισσότερο χρόνο είναι τα φώτα σβηστά, τόσο περισσότερη εξοικονόμηση υπάρχει και τόσο μεγαλύτερο θα είναι το κέρδος του εργολάβου αφού οι δημότες βρέξει χιονίσει θα πληρώσουν 9.172.173,70 ευρώ στα δημοτικά τέλη, σύμφωνα με την απόφαση 505 της 22ας Μαϊου 2020 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Παπάγου Χολαργού.

Εκτός του ότι ο κ. Αποστολόπουλος χρέωσε τους δημότες χωρίς να το ξέρουν, ερωτηματικά έχει αφήσει και το κόστος του έργου αφού όπως αναφέραμε σύμφωνα με την μελέτη το έργο είχε κόστος 3,2 εκ ευρώ (σελίδα 6) ενώ οι δημότες θα πληρώσουν 9,17 εκ ευρώ.
Εντελώς έκθετους αφήνει τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους που υπερψήφισαν τους όρους προκήρυξης του ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Παπάγου Χολαργού, ο διαγωνισμός του Δήμου Έδεσσας όπου με 927.646 ευρώ θα κάνουν το ίδιο έργο που στον δήμο μας θα γίνει με 8,5 εκατομμύρια. (όταν γράφτηκε το άρθρο ήταν 8,5 εκ και στην συνέχεια έγινε 9,17 εκ ευρώ).

Αντίγραφο της μελέτης σελιδα 6. Τελικό σύνολο με ΦΠΑ 3,2 εκ ευρώ

Άλλο ένα σημείο παραπληροφόρησης του κ. Αποστολόπουλου είναι η ανακοίνωσή του για την μείωση των δημοτικών τελών. Όπως υποστήριξε η αιτία μείωσης των τελών κατά 10% είναι η εξοικονόμηση από τον Οδοφωτισμό. Μόνο που στα 5,3 εκατομμύρια ευρώ δημοτικά τέλη που εισέπραξε ο Δήμος το 2020 από τους δημότες, η εξοικονόμηση του οδοφωτισμού για το δήμο ήταν 12.471,2 ευρώ, ενώ το 10% των δημοτικών τελών είναι 530.000 ευρώ.
Ο κ. Αποστολόπουλος αποκρύπτει ότι λόγω της τεράστιας ανοικοδόμησης και του νόμου για την διόρθωση των τετραγωνικών, αυξήθηκαν τα τετραγωνικά που δηλώνονται και μειώθηκε το πηλίκο της διαίρεσης και η μείωση προέκυψε διότι τον υποχρεώνει ο νόμος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s