Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους που δεν γνωρίζουν διαίρεση, ο Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού κ. Αποστολόπουλος με ανακοίνωση του επιχειρεί να αποδώσει την μείωση των τελών καθαριότητας και φωτισμού στις «ικανότητες του(;)», στην κοινωνική του «ευαισθησία(;)» και στην «εξοικονόμηση(;)» ενέργειας από τον οδοφωτισμό που χρέωσε με 9,6 εκατομμύρια ευρώ στους δημότες.

Μόνο που από 5,3 εκατομμύρια ευρώ που εισέπραττε, τώρα αποφάσισε να εισπράξει 5,7 εκατομμύρια ευρώ και για μια καθαριότητα που δεν υπάρχει πια στο δήμο και για έναν ηλεκτροφωτισμό, όπου τα φώτα παραμένουν για ώρες κλειστά. 

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι απλά γίναμε περισσότεροι, δηλώθηκαν περισσότερα τετραγωνικά και θα μοιραστούμε περισσότεροι το συγκεκριμένο κόστος. 
Εμείς, λοιπόν, που απευθυνόμαστε σ΄ αυτούς που γνωρίζουν διαίρεση τους πληροφορούμε, ότι αυξήθηκε υπέρογκα ο διαιρέτης (πόσοι πληρώνουν το κόστος) και έτσι απλά μειώθηκε το υπόλοιπο (πόσο αναλογεί στον καθένα), παρά το γεγονός ότι ο κ. Αποστολόπουλος αύξησε και τον διαιρετέο (συνολικό ποσό τελών που θα εισπράξει). Και αντί ο κ. Αποστολόπουλος να ανησυχεί που η πόλη μας δοκιμάζεται από μια ραγδαία ανοικοδόμηση και την απειλή του υπερπληθυσμού, επιχαίρει κιόλας. 

Ο κ. Αποστολόπουλος επιχειρεί στην ανακοίνωση του διαστρεβλώνοντας, όπως έχει ανάγκη πάντα με τις θέσεις μας, να παρουσιάσει ότι δεν ψηφίσαμε την μείωση τελών που πρότεινε.
Μόνο που είναι εκείνος που δεν αποδέχτηκε την πρότασή μας για:
Πλήρη απαλλαγή τελών για τις μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα μέχρι 18.000 και μείωση 50% για εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ.
Πλήρη απαλλαγή των οικονομικά αδύναμων με εισόδημα έως 12.000 ευρώ.
Πλήρη απαλλαγή για τους άνεργους.
Πλήρη απαλλαγή για τις οικογένειες με ανάπηρο μέλος μέχρι το εισόδημα των 20.000 ευρώ και 50% μείωση μέχρι το εισόδημα των 36.000 ευρώ
Πλήρη απαλλαγή για ανάπηρο που ζει μόνος με εισόδημα μέχρι 18.000 ευρώ και 50% μείωση για εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ.

Όπως είπαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει καμία αξία να απαλλάσσεις κατά 10 ευρώ το χρόνο έναν επαγγελματία με ετήσιο εισόδημα 49.000 ευρώ όταν ζητάς από έναν άνεργο να σου πληρώσει 165 ευρώ.Δεν είναι δυνατόν όταν σου περισσεύουν 430.000 ευρώ από τα τέλη, να ασκείς κοινωνική πολιτική των 7.900 ευρώ για να στηρίξεις τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 
Εμείς υιοθετούμε καθολικά και απαρέγκλιτα το Άρθρο 4 του Συντάγματος και την Ευρωπαϊκή Χάρτα των Δικαιωμάτων: «Oι πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».
Επιπλέον, όπως σημειώσαμε και στο δημοτικό συμβούλιο θεωρούμε δίκαιο και σωστό να μειωθούν τα ανταποδοτικά τέλη, αφού η δημοτική αρχή έχει ρίξει λευκή πετσέτα στο θέμα της καθαριότητας και ο ηλεκτροφωτισμός απέτυχε παταγωδώς.
Η δημοτική αρχή οφείλει να επιστρέψει τα 9,6 εκατομμύρια ευρώ που χρέωσε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ των δημοτών.

Ποτέ ο Δήμος Παπάγου Χολαργού δεν ήταν τόσο βρώμικος, ενώ περιοχές ολόκληρες παραμένουν κατασκότεινες για ώρες ολόκληρες, όπως καταγράφουν καθημερινά οι δημότες. Είναι ένας τρόπος εξοικονόμησης, αλλά όχι σωστής λειτουργίας.

Θυμίζουμε ότι η δική μας πάγια πρόταση αφορά στην αλλαγή της δομής και της λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας, που θα οδηγήσει όπως έχουμε αποδείξει μαθηματικά, σε μείωση του κόστους και των τελών κατά 30%, ενώ θα πολλαπλασίαζε ταυτόχρονα κατά 70% την ποιότητα.Αν αποσυρθούν οι υπερκοστοβόροι ιδιωτικοί κάδοι.

Αν η δημοτική αρχή εκπονούσε μελέτη για την καθαριότητα και έκανε σωστή διαχείριση των κάδων.
Αν προσλάμβανε μόνιμο προσωπικό, που θα αποκτούσε εμπειρία και ταχύτητα.
Αν έκανε ανακύκλωση με διαπραγμάτευση στην αγορά.

Θυμίζουμε για πολλοστή φορά στον κ. Αποστολόπουλο: Τις θέσεις της παράταξης μας τις εκφράζουμε, εμείς και όχι εκείνος κατά πως θα τον βόλευε να είναι! #παπαγου #χολαργος #τελη #καθαριότητα8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s