H παράταξη 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ είμαστε υπέρ των δημοτικών επιχειρήσεων και θεωρούμε ότι μπορούν να αποτελέσουν ένα θεμελιώδες εργαλείο να λειτουργήσουν αναπτυξιακά για έναν δήμο.
Μπορούν να αναπτύξουν μία,δύο ή και τρεις εξειδικεύσεις και να προσφέρουν τεράστιες υπηρεσίες στο δήμο.
Μπορούν να εξασφαλίσουν εξειδικευμένο προσωπικό για την κατάρτιση τεχνικών φακέλων, την υποβολή προτάσεων σε τομεακά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα, μπορούν να έχουν εξειδικευμένο προσωπικό για την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας στο δήμο, μπορούν να αναλάβουν την διαχείριση του Φεστιβάλ και της αίθουσας του δημοτικού αμφιθεάτρου για την αύξηση των εσόδων του δήμου, μπορούν να αναλάβουν την εμπορική διαχείριση και την διεθνοποίηση του Δρόμου Βουνού και των ΗμερώνΠερικλέους κ.ά.
Μπορούν και να τρέχουν Ευρωπαϊκές Δράσεις.
Και όλα αυτά σε πολύ μικρότερο κόστος από την αγορά,έτσι ώστε ο δήμος να εξασφαλίζει ποιοτικές υπηρεσίες με ελάχιστα έξοδα. Την στιγμή μάλιστα που αυτήν την υπηρεσία θα την μοιράζονται δύο δήμοι.
Επίσης,αυτή η Επιχείρηση μπορεί να έχει μια τεράστια κοινωνική προσφορά.
Μπορεί να φτιάχνει e-shops για τις τοπικές επιχειρήσεις σε χαμηλές τιμές. Μπορεί να φτιάχνει συστήματα CRM και cloud για τις επιχειρήσεις και μπορεί ακόμη και να έχει και σύστημα εξυπηρέτησης των τοπικών επιχειρήσεων με delivery.
Μπορεί επίσης να αναπτύξει εξειδίκευση για την δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, για την Silver Economy και την υποστήριξη των Ηλικιωμένων και πολλά άλλα,όπου η αγορά παρουσιάζει κενά ή αποκλεισμούς λόγω κόστους.
Χρειάζεται,λοιπόν μια έρευνα αγοράς και κοινωνικών αναγκών, να προσδιοριστεί το αντικείμενο με το οποίο θα ξεκινήσει,έτσι ώστε να προσλάβει το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό.
Γι αυτό και υπερψηφίσαμε αρχικά την ιδέα της Αναπτυξιακής Επιχείρησης τη στιγμή μάλιστα που θα συμμετείχε και η ΕΕΤΑΑ που παρέχει πλήθος τέτοιας τεχνογνωσίας.
Η δημοτική αρχή Παπάγου Χολαργού όμως έφερε κάτι εντελώς διαφορετικό στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Εδώ μιλάμε για μια επιχείρηση Super Market,αντικατάστασης του Δήμου, χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό, και χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο και με μια μελέτη βιωσιμότητας με αυθαίρετα,φανταστικά στοιχεία που δεν στηρίζονται πουθενά παρά μόνο στη λειτουργία του πρώτου χρόνου στο κεφάλαιο των 200.000 ευρώ που θα δώσουν οι δήμοι.
Και αν διαβάσουμε προσεκτικότερα την μελέτη και το καταστατικό, εδώ μιλάμε για έναν μεσάζοντα που θα μεσολαβεί μεταξύ Δήμου και Αγοράς λαμβάνοντας μια προμήθειαβιωσιμότητας και αυξάνοντας τελικά το κόστος των μελετών, των έργων, των προμηθειώνπου θα της αναθέτει ο δήμος.
Άρα δεν φτιάχνουμε Επιχείρηση, φτιάχνουμε μηχανισμό. Θα προσλάβουμε κάποιους που προφανώς θα τους χρησιμοποποιούμε σε άλλες δουλειές και κάθε τι που θα αναθέτουμε, θα το αγοράζουμε 1.100, την ώρα πουη αγορά θα το πουλάει 1.000.
Αξιοσημείωτο είναι βέβαια,ότι η δημοτική αρχή παρέδωσε στους δημοτικούς συμβούλους το καταστατικό 24 μόλις ώρες πριν την ψηφοφορία.
Μια δημοτική αρχή πρέπει πρώτα να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των δημοτών και μετά τα δικά της.
Δείτε την τοποθέτηση της Μαρίας Σιώτου στο Δημοτικό Συμβούλιο 31/3/21 Στο σημείο 04 ώρες και 40 λεπτά.