Μετά τον χαρακτηρισμό “Μπαρούφες” του κ. Αποστολόπουλου, για τις θέσεις των «8Προτάσεων» για τα τέλη καθαριότητας και τη διαχείριση των απορριμμάτων στον δήμο μας, η παράταξη σχολιάζει ως εξής:

Θλιβερό γεγονός να μην γνωρίζει ο δήμαρχος ότι τα σκουπίδια έχουν επιστημονικά προσδιορισμένο ειδικό βάρος. Ακόμη πιο θλιβερό είναι το γεγονός ότι ενώ η παράταξη «8 Προτάσεις» του έχει καταθέσει τεκμηριωμένη πρόταση από το 2015 με συγκεκριμένα νούμερα, αντί να ψάξει να δει αν ευσταθούν οι θέσεις μας, προσέφυγε στην ειρωνεία την στιγμή που αβίαστα και απαίδευτα επιβάλει κάθε χρόνο περίπου 6,2 εκατομμύρια ευρώ, τέλη στους δημότες και μάλιστα με αυξητική πορεία.

Η παράταξη 8 Προτάσεις σε αντίθεση με την δημοτική αρχή παρακολουθεί με συνέπεια, όλες τις μελέτες και τα συνέδρια που αφορούν την διαχείριση των απορριμμάτων προκειμένου να δώσουν λύσεις μείωση του υπερβολικού κόστους καθαριότητας που πληρώνουν οι δημότες στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. 

Δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας, τα ακούμε από τους επιστήμονες μελετητές και τα μεταφέρουμε στον δήμο μας για να βελτιώσουμε την κατάσταση.

Τηλεδιάσκεψη συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής με τους δημάρχους για τα απορρίμματα 

Ημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το έργο GIZ με τίτλο «Ακολούθησε το ρεύμα: Ξανασκέψου-Ανακύκλωσε! Επανασχεδιασμός της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων: από απόβλητα σε πόρους» στο πλαίσιο του έργου «Τεχνική Υποστήριξη του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων της Ελλάδας»

Για μια έγκυρη και πλήρη ενημέρωση των συμπολιτών μας, παραθέτουμε παρακάτω μια ενδεικτική καταγραφή τριών από τις δεκάδες μελέτες που υπάρχουν στο διαδίκτυο όπου τα σκουπίδια έχουν συγκεκριμένο όγκο ανά βάρος.  Μπορείτε να πατήσετε “φυσικές ιδιότητες ΑΣΑ” στο Google και να βρείτε δεκάδες πανεπιστημιακές μελέτες για το θέμα. 

Ενας κάδος 1.100 λίτρων μπορει να πάρει σκουπίδια μέχρι 480 κιλά σύμφωνα με τις μελέτες των ειδικών επιστημόνων που ασχολούνται με το θέμα.

Είναι νομίζουμε καταφανές ποιος είναι αυτός τελικά που λέει “μπαρούφες” στο δημοτικό συμβούλιο και δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός.

Απομαγνητοφωνημένα πρακτικά του ΔΣ από το video

ΜΑΡΙΑ ΣΙΩΤΟΥ:

«…Στην συνέχεια δεν ψηφίζουμε σε καμία περίπτωση την επιβάρυνση των κατοίκων του Δήμου Παπάγου Χολαργού με 5,5 εκατομμύρια ευρώ διότι από το 2015 σας έχουμε καταθέσει πρόταση εκπόνησης ολοκληρωμένης μελέτης διαχείρισης απορριμμάτων που σύμφωνα με όλους τους ειδικούς και τους επιστήμονες στο χώρο, θα οδηγήσει σε μείωση του κόστους κατά 30%. 

Σας έχουμε γράψει και στο παρελθόν ότι οι απόψεις μας στην διαχείριση των απορριμμάτων απέχουν μεταξύ τους 1,5 εκ ευρώ.

Σας έχουμε πει ότι εδώ με νούμερα ότι οι κάδοι μας έχουν χωρητικότητα 3,6 εκατομμυρίων τόνων ενώ εμείς πάμε στον ΧΥΤΑ μόνο 17.000 τόνους. Αυτή και μόνο η απόκλιση 1.890%  είναι απόδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά στην καθαριότητα. 

Αρα διαφωνούμε και ως προς τις προθέσεις να λύσουμε το πρόβλημα.

Σας έχουμε πει ότι η αλόγιστη και χωρίς μελέτη, τοποθέτηση κάδων δημιουργεί και δεν λύνει προβλήματα καθώς κάθε κάδος σημαίνει 75 δευτερόλεπτα καθυστέρηση δρομολογίου. 18 εργατοώρες το χρόνο για κάθε κάδο επιπλέον….»

ΗΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ:

«…Να αναφέρω αυτά που με μανία λέει η κα Σιώτου και επαναλαμβάνει, αν κάποιος διαβάσει τα πρακτικά, αυτά είναι μια πάγια τάση που αναφέρονται από τους  εκπρόσωπους της συγκεκριμένης παράταξης. Κα Σιώτου οι κάδοι που τους κάνετε ογκομέτρηση , έχετε αντιληφθεί ποτέ ότι είναι σε λίτρα;  Επειδή είστε μια μορφωμένη,  έτσι, συνάδελφος και πιστεύω καλό είναι έτσι όταν λέμε εδώ να αποδίδουμε αυτά. Οι κάδοι είναι σε λίτρα, εσείς τους μετατρέπετε σε κιλά. Αλήθεια με τι ειδικό βάρος τους μετατρέπεται; Όταν κάνεις μια μετατροπή από λίτρα σε κιλά πρέπει να ξέρεις το ειδικό βάρος του υλικού που το μετατρέπεις, Υπολογίζετε 1? Θεωρείτε δηλαδή ότι τα σκουπίδια έχουν 1 ειδικό βάρος; Είναι σαν το νερό δηλαδή; Γιατί το νερό μπορεί τα 1.000 λίτρα να ζυγίζουν 1.000 κιλά , λέω έτσι από περιέργεια, γιατί λέτε μια μπαρούφα , επιτρέψτε μου την έκφραση κε Πρόεδρε , που ούτε καν τεχνικά δεν την έχετε μελετήσει. Η χωρητικότητα των 1.100 λίτρων των κάδων , λες και τα σκουπίδια όταν πέσουν μέσα παίρνουν όλη τη χωρητικότητα , δεν αφήνουν κενά μεταξύ τους όταν ρίχνεις τις σακούλες, λες και είναι μπετόν δηλαδή όλο και το μαζεύεις και το κλείνεις έτσι.»

Δείτε και το video της επίμαχης τηλεδιάσκεψης. Η Παράταξη 8 Προτάσεις σε αντίθεση με την δημοτική αρχή, θέλει πλήρως ενημερωμένους πολίτες. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s