Βασικό στοιχείο της ποιότητας ζωής, της φήμης και της αξίας των σπιτιών σε ένα προάστιο, είναι η ποιότητα των σχολείων του.

Δυστυχώς η ποιότητα των σχολείων του Δήμου Παπάγου Χολαργού κάθε χρόνο γίνεται και χειρότερη και τα σχολεία απαξιώνονται.

Η πληρότητα σε πολλά από αυτά έχει φτάσει το 200%, κάθε χρόνο υποστηρικτικές αίθουσες όπως φαγητού, ηλεκτρονικών υπολογιστών, ξένων γλωσσών, χημεία κα εργαστήρια, καταργούνται για να στριμωχτούν κι άλλα παιδιά και να γίνουν αίθουσες διδασκαλίας.

Σχολεία που χτίστηκαν για 6 τάξεις έχουν φτάσει τις 12.

Βασική μας προτεραιότητα η  αναβάθμιση των σχολείων σε υποδομές και δράσεις, η βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος και η δημιουργία του Ανοιχτού Σχολείου στη Γειτονιά.

Πρώτα από όλα διότι το δημόσιο σχολείο είναι το βασικό κύτταρο οργανωμένης τοπικής κοινότητας. Εκεί τα παιδιά και οι γονείς αποκτούν την συνείδηση της εντοπιότητας και κοινωνικοποιούνται, σ’ αυτό αναπτύσσονται συνεργασίες και φιλίες, σ΄αυτό αναπτύσσεται η προσωπική επικοινωνία.

Εμείς επιδιώκουμε ενεργές, οργανωμένες και δημιουργικές σχολικές κοινότητες, παιδιών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Δεύτερον διότι η επένδυση στη παιδεία είναι το μέλλον και το εφόδιο και η σημαντικότερη προσφορά που μπορεί να παρέχει ένας δήμος στα παιδιά του. Σχεδιάζουμε ένα υψηλού επιπέδου δημόσιο σχολείο στην γειτονιά με σημαντική επένδυση στην παιδεία έτσι ώστε το λεγόμενο καλό σχολείο να γίνει προσιτό σε όλους. Αυτή είναι η μεγάλη συνεισφορά και η ανατροπή στα δεδομένα του δήμου.

Τρίτον διότι τα καλά σχολεία σε μια γειτονιά αποτελούν ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής τόπου κατοικίας που διαμορφώνουν ανάλογα τις αξίες των ακινήτων.

Με την αγορά και χωροθέτηση αδόμητων ή υπό ανέγερση νέων πολυκατοικιών, οικπέδων.

Με την αναβάθμιση της λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με πολτικό περιεχόμενο.

Με την στελέχωση ειδικής διέυθυνσης παιδείας στο δήμο.

Με την ένταξη των σχολείων μας σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα που εκπονούνται από το Υπ. Παιδείας και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Με την ένταξη όλων των σχολείων μας στα διεθνή δίκτυα ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας.

Με την καθιέρωση και απογευματινής λειτουργίας στα σχολεία για κάθε είδους ενισχυτική δράση και ανάπτυξη έκφρασης, μελέτη, πρωταθλήματα, μαθήματα κατάρτισης και προγράμματα διασκέδασης.

Με την έμφαση στην ψυχομετρική και ψυχολογική υποστήριξη έτσι ώστε να εντοπιστούν οι επιδεξιότητες, να βελτιωθούν οι ικανότητες και να καθοδηγηθούν σωστά και άρτια τα παιδιά στον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Με την δημιουργία συλλόγων αποφοίτων όλων των λυκείων έτσι ώστε η κοινωνία των πολιτών να συνεχίσει να λειτουργεί και να υποστηρίζει τα παιδιά μας και ως φοιτητές και ως επαγγελματίες.

Με την ένταξη των μελετών για ανέγερση σχολείων στον νέο νόμο καινοτομίας έτσι ώστε να φτιάξουμε πρότυπα, πράσινα σχολεία.

Βασική μας επιδίωξη θα είναι τα σχολεία μας να συνδεθούν με τον χαρακτήρα του place branding στον τομέα της κατάρτισης, της ενημέρωσης και της απορρόφησης κονδυλίων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s