Η Τοπική Ανάπτυξη πρέπει να είναι ο νούμερο ένα στόχος του δήμου μας για την επόμενη δεκαετία. Είναι η ασπίδα άμυνας και η θωράκιση της τοπικής μας κοινωνίας στην μεγάλη κρίση και στις επιπτώσεις των μνημονίων. Η κοινωνική συνοχή απαιτεί πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο με θεσμούς και μηχανισμούς ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων και δημιουργίας θέσεων απασχόλησης.

Γι αυτό η Ανάπτυξη είναι προϋπόθεση για την πραγματική Κοινωνική Πολιτική με αιχμή του δώρατος την επανένταξη.

Ο δήμος μας πρέπει να υλοποιήσει στρατηγική αντιμετώπισης της ανεργίας και βιωσιμότητας των τοπικών επιχειρήσεων.

Να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, επενδυτικές ευκαιρίες, ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον.

Βασικό εργαλείο για την επίτευξη των παραπάνω στόχων είναι η εκπόνηση ενός σχεδίου Place Branding (Χωρικής Ταυτότητας) και ο σχηματισμός Συμπαγούς Πρότασης Χρηματοδότησης. Η δημιουργία δηλαδή μιας φήμης για τον δήμο μας που θα τον συνδέει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με μια εξειδίκευση και μια ιδιαίτερη ταυτότητα.

Αυτό μπορεί να γίνει είτε αξιοποιώντας τον Υμηττό, είτε την ιδιαίτερη πυκνότητα που παρουσιάζει ο δήμος μας σε αξιωματικούς του στρατού και το έμβλημα του Περικλή.

Ο Δήμος μας μπορεί να δημιουργήσει μία δομή στρατηγικών μελετών, με την ιστορική διάσταση, την διάσταση του επιχειρείν, την πολεοδομική διάσταση και την διάσταση των παιγνίων.

Με βάση αυτή τη δομή θα δημιουργήσει ένα Mega Event παγκοσμίου ενδιαφέροντος, και θα στήσει διεθνή δίκτυα ανταλλαγής εμπειριών.

Το Place Branding και το Mega Event μπορεί να συνδεθεί με την δημιουργία:

Ειδικών προγραμμάτων στα σχολεία

Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης

Πάρκου Στρατηγικών αναπαραστάσεων στον Υμηττό

Υποδομών Νέων Τεχνολογιών Επικοινωνίας network grid

Διεθνούς δικτύου κοινωνικής χρηματοδότησης (croud funding)

Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων

Γραφείο διασύνδεσης ανέργων και επιχειρήσεων

Πρωτοβουλίες Κοινωνικής Οικονομίας

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη είναι η εναρμόνηση των δραστηριοτήτων και της πολιτικής του Δήμου με την Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης 2014-2020. Ο δήμος επιβάλλεται να οργανώσει την Κοινωνική Οικονομία, την Κοινωνική Εταιρικής Ευθύνη των τοπικών επιχειρήσεων και την πιστοποίηση και διαχειριστική επάρκεια των τοπικών συλλόγων για να υποβάλει Συμπαγή Πρόταση Χρηματοδότησης.

Με αυτά τα εργαλεία ο δήμος μας θα δημιουργήσει ένα μεγάλο πλήθος θέσεων εργασίας, θα δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης στην τοπική αγορά, θα προωθήσει συνεργασίες με μια μεγάλη ποικιλία επαγγελματικών ειδικοτήτων και θα αντλήσει πολύ μεγάλα ποσά χρηματοδοτήσεων από την πολιτεία, την Ευρωπαική Ενωση τους διεθνείς οργανισμούς, αλλά και από την αγορά των μεγάλων χορηγών στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s