Στον 21ο αιώνα ο ρόλος των δημόσιων οργανισμών και ο τρόπος διακυβέρνησης αλλάζει. Οι αποφάσεις πρέπει να βασίζονται στην συλλογή και επεξεργασία δεδομένων και στη διαχείριση τους μέσω της επιστήμης των δεδομένων (Data science). Ανοιχτών σε όλους και δημόσιων δεδομένων.

Έξυπνη πόλη δεν είναι η πόλη που παρέχει ψηφιακά πιστοποιητικά, λαμβάνει μηνύματα μέσω εφαρμογών κινητού από τους πολίτες ή ανάβει και κλείνει τα φώτα από ένα κεντρικό σύστημα διαχείρισης.

Έξυπνη πόλη είναι η πόλη που λαμβάνει πληροφορίες από χιλιάδες αισθητήρες, τις συνδέει μεταξύ τους, τις επεξεργάζεται, αντιλαμβάνεται αμέσως τις απειλές, τα προβλήματα και εντοπίζει λύσεις προσαρμόζοντας ταυτόχρονα τις λειτουργίες της.

Οι πολίτες που στέλνουν μηνύματα για λακκούβες είναι αισθητήρες. Οι κάδοι μπορούν να έχουν αισθητήρες πληρότητας και ανιχνευτές κίνησης. Οι λάμπες μπορούν να έχουν αισθητήρες υπέρυθρης ακτινοβολίας. Τα σχολεία επίσης και τα πάρκα επίσης. Το δημοτολόγιο που δείχνει την πυκνότητα των παιδιών σε κάθε περιοχή είναι ένας αισθητήρας. Το ημερολόγιο ασθενών στα Δημοτικά Ιατρεία είναι ένας αισθητήρας. Το ταμείο του Φεστιβάλ είναι ένας ακόμη αισθητήρας. Το Κτηματολόγιο και η Εφορία, άλλοι.

Μια έξυπνη πόλη τα συνδέει όλα αυτά διαπληροφοριακά και βγάζει αμέσως συμπεράσματα αναγκών με αυτοματοποιημένο τρόπο αξιοποιώντας την Τεχνιτή Νοημοσύνη.

Καταργούμε το ρουσφέτι που αποσυντονίζει και τις δημοτικές υπηρεσίες και μειώνει την αποτελεσματικότητα τους. Η ψηφιακή τεχνολογία υποδεικνύει σε κάθε δευτερόλεπτο τις ενδεδειγμένες ενέργειες και τις βέλτιστες πρακτικές για τις δημοτικές υπηρεσίες.

Εξοικονομούμε χιλιάδες εργατοώρες, μειώνουμε τα κόστη, αυξάνουμε την ποιότητα των υπηρεσιών, μειώνουν τις ζημιές και τις βλάβες, εξαλείφουμε πλήρως τις διπλές δουλειές, εντοπίζουμε άμεσα τους κινδύνους, βελτιώνουμε συνεχώς τις επιδόσεις των υπηρεσιών μέσα από μια διαδικασία ψηφιακής μάθησης (Machine Learning)

Ταυτόχρονα προστατεύουμε τα Προσωπικά Δεδομένα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αφού δεν υπάρχει καμία ανάγκη να γνωρίζει κανείς ονόματα. Γνωρίζουμε μόνο ανάγκες.

Και όλα αυτά τα δεδομένα στο πλαίσιο της Εταιρικής Ευθύνης και της Συμμετοχικής Δημοκρατίας είναι Ανοιχτά Προσβάσιμα και Δημόσια. Ετσι ώστε ο κάθε πολίτης ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει τα δεδομένα και τα προβλήματα της πόλης του, να βλέπει τις ενδεχόμενες λύσεις και να μπορεί και ίδιος να παρεμβαίνει και να δίνει λύσεις και ιδέες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s