Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που διεκδικούμε φιλικές και ανθρώπινες γειτονιές.

Γειτονιές με ασφαλείς δρόμους και πεζοδρόμια.

Γειτονιές με πολλούς κοινόχρηστους χώρους συνεύρεσης.

Γειτονιές με πολύ πράσινο.

Γειτονιές όπου θα υπάρχει αλληλεγγύη πρόνοια και συμμετοχική δημοκρατία. 

Η δημοτική παράταξη 8 Προτάσεις αποτελεί την πολιτική μετεξέλιξη μιας εκδήλωσης με θέμα «Τι μπορεί να κάνει η Αυτοδιοίκηση – 8 Προτάσεις» του Συλλόγου «Εν Δράσει» 

Ήταν μια εκδήλωση εν όψη της συγκρότησης των προγραμματικών θέσεων των πολιτικών παρατάξεων για τις δημοτικές εκλογές του 2014 στο Δήμο Παπάγου – Χλαργού. Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν όλες οι παρατάξεις. Η εκδήλωση αφορούσε την συλλογή όλων των καλών πρακτικών και των πρωτότυπων πρωτοβουλιών των δήμων, συνδεδεμένων με τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η παρουσίαση αποτελούσε μια Συμπαγή Πρόταση Χρηματοδότησης με 8 άξονες.

1) Την Δημοκρατία και την Συμμετοχή των Πολιτών καθώς και την ανάπτυξη της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, 2) την εκπόνηση Μελετών με βάση Ολοκληρωμένες Πολιτικές εφαρμογής, 3) την καθιέρωση όρων Βιώσιμης Κινητικότητας, 4) την Κοινωνική Πολιτική για Ολους και την καθιέρωση τιμολογιακής κλίμακας με αναδιανεμητικό χαρακτήρα, 5) το Ανοιχτό Σχολείο ως κύτταρο βελτίωσης της ποιότητας ζωής σε όλη τη Γειτονιά, 6) την Τοπική Ανάπτυξη με βάση την ανάπτυξη μιας Έξυπνης Εξειδίκευσης που θα πρόσφερε χωρική ταυτότητα, 7) τον Τοπικό Πολιτισμό με απόλυτη προτεραιότητα στα Εργαστήρια Τέχνης που θα αποτελούσε εργαλείο για την διεθνή δικτύωση και 8) την ανάπτυξη εταιρικής σχέσης μεταξύ των Αθλητικών Σωματείων και του Δήμου με σαφή στόχο την αύξηση της άσκησης για όλο τον πληθυσμό. 

Αυτοί οι άξονες επιμερίζονταν σε δύο κατευθύνσεις διαμόρφωσης της πόλης μας: Στη Φιλική Γειτονιά και στην Κοινωνική Συνοχή.

Δυστυχώς καμία παράταξη από τις υπάρχουσες μέχρι τότε δεν κατανόησε και δεν ενσωμάτωσε στο πρόγραμμά της την Συμπαγή Πρόταση Χρηματοδότησης.

Ετσι ένα κομμάτι του Συλλόγου «Εν Δράσει» αποφάσισε να συγκροτήσει δικό της ψηφοδέλτιο και να καταθέσει προς έγκριση το δικό της πρόγραμμα στην τοπική κοινωνία του δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Από το 2014 με εναλλαγή προσώπων στα όργανα παρεμβαίνει και εισηγείται καθημερινά προτάσεις που οδηγούν στον στόχο της Φιλικής Γειτονιάς και στην Κοινωνική Συνοχή.

Διαβάστε εδώ πως αναλύονται οι 8 Προτάσεις – Άξονες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s