O κύριος Αποστολόπουλος διαφημίζει στο περιοδικό του τον τομέα στον οποίο απέτυχε παταγωδώς.
Στα Οικονομικά του Δήμου. 

Ισχυρίζεται ότι αύξησε το πάγιο ενεργητικό του Δήμου κατά 13,1 εκατομμύρια, ενώ η αλήθεια είναι ότι έχασε χρηματοδοτήσεις άνω των 230 εκατομμυρίων ευρώ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία και των δύο δήμων Παπάγου και Χολαργού πήρε δάνειο 9,5 εκατομμύρια από τους δημότες και όχι από το κράτος ή από τράπεζα και σπατάλησε 5,5 εκατομμύρια ευρώ που πήρε προίκα από την απαλλοτρίωση της Αττικής Οδού.
Την ίδια στιγμή άλλοι δήμοι αξιοποιούσαν χρηματοδοτήσεις και δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ.

Μόνο αυτά τα δύο παραπάνω ποσά, ανέρχονται στα 15.000.000 ευρώ που έβαλε στα ταμεία του για έργα ο κ. Αποστολόπουλος. Να υπολογίσουμε και τα 3 κληροδοτήματα που επίσης διεκπεραιώθηκαν πριν να αναλαβει δήμαρχος και καταγράφτηκαν επί δημαρχείας του; Αλλα 4 εκατομμύρια ευρώ λείπουν από τον λογαριασμό.

Ισχυρίζεται ότι με τα λεφτά της Αττικής Οδού αγόρασε οικόπεδα, μόνο που τα λεφτά αυτά ανέρχονται στα 5,5 εκατομμύρια και η αγορά οικοπέδων στα 800.000 ευρώ μόνο. Του λείπουν πάλι 4,7 εκατομμύρια στον λογαρισμό που κάνει.

Οποιοσδήποτε δημότης μπορεί να ανατρέξει στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπή 18/5/2016 στην Διαύγεια ΑΔΑ:ΩΞ6ΡΩΞ1-ΦΣ7 και να διαπιστώσει ότι τα λεφτά της Αττικής Οδού δαπανήθηκαν ακόμη κια στα έξοδα του Φεστιβάλ και σε διαφημιστικούς χάρτες.

Περηφανεύεται ότι το 2021 έκλεισε με πλεόνασμα 121.000 ευρώ, αποκρύπτει όμως ότι το 2016 από την προίκα και το Ταμείο της προηγούμενης διοίκησης, είχε πλεόνασμα 11.000.000 ευρώ. Αλήθεια που πήγαν όλα αυτά τα λεφτά;

Ξόδεψε από τα Ταμεία του Δήμου που βρήκε έτοιμα 2 εκατομμύρια ευρώ την κατασκευή του κτηρίου ΚΑΠΗ και Δημοτικών Ιατρείων, ενώ την επιδοτούσαν το κράτος και η Περιφέρεια Αττικής (βλ Πεύκη, Χαλάνδρι).

Έφτασε τα αποθεματικά του Δήμου από 11.000.0000 ευρώ στις 125.000 ευρώ

Εχασε άνω των 220.000.000 των επιδοτήσεων που δίνουν το Κράτος, η Περιφέρεια Αττικής και η Ευρωπαϊκή Ενωση

Και φτάνει και σε σημείο να πουλάει ακίνητη περιουσία για να λειτουργήσει

Επαίρεται και διαφημίζει έργα που παρέλαβε στην ουσία έτοιμα από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και έκοψε την κροδέλα.

Τι χρειάζεται για να γίνει ένα έργο και σε ποιον οφείλεται πραγματικά η πατρότητα;

Υπενθυμίζουμε ότι για να φτιάξει ένα έργο ένας Δήμος το δύσκολο κομμάτι είναι:

  1. να βρει και να εξασφαλίσει – αγοράσει το οικόπεδο, να στοιχειοθετήσει όλη τη διαδικασία για να χαρακτηρίσει τη γη και να το κάνει ΦΕΚ.
  2. να φτιάξει φάκελο έργου όπου να τεκμηριώνει την ανάγκη και να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση από τα Υπουργεία την Περιφέρεια ή την Ευρωπαϊκή Ενωση. 

Δηλαδή να βρει τη γη και τα χρήματα για το έργο.

Από εκεί και πέρα φτιάχνει τεύχη δημοπράτησης, αντιγράφει δηλαδή την μελέτη.

Προκηρύσσει διαγωνισμό δηλαδή αντιγράφει  τα πρότυπα της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων

Καλεί τον ανάδοχο του έργου και μπαίνουν οι Υπογράφεις στην σύμβαση. 

Και μετά οι τεχνικές υπηρεσίες επιβλέπουν την εκτέλεση του έργου να γίνεται σωστά σύμφωνα με την σύμβαση.

Τέλος ο δήμαρχος πρέπει να μεταβεί στον τόπο του έργου και να έχει την ικανότητα να κρατήσει το ψαλίδι για να κόψει την κορδέλα.  

Στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Αποστολόπουλος διαφημίζει έργα που βρήκε έτοιμα τα στάδια 1,2 και 3 και έπρεπε να πάει να κόψει τη κορδέλα. Διαφημίζει ξένα κόλλυβα. 

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Αποστολόπουλος στην 8ετή θητεία του πήρε 80.000.000 ευρώ περίπου για έργα, έχασε 200.000.000, και άφησε 13,1. Ως καταστροφική πολιτική είναι άθλος. Κανένας άλλος δήμαρχος Παπάγου και Χολαργού δεν το κατάφερε. 

Διαβάστε και άρθρο του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου για το πως αξιολογείται μια δημοτική αρχή στην διαχείριση των οικονομικών