Σύμφωνα με τον κτηριοδομικό κανονισμό για την συντήρηση και επισκευή των πεζοδρομίων υπεύθυνος είναι ο παρόδιος ιδιοκτήτης 

Εκτός και αν μένει στο Δήμο Παπάγου Χολαργού και είναι φίλος μέλους της δημοτικής αρχής Αποστολόπουλου.

Τότε ο δήμαρχος ονoμάζει την επισκευή του πεζοδρομίου ανάπλαση, και χρεώνει την δαπάνη στους υπόλοιπους δημότες.

Θυμίζουμε ότι το 50% του φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων πάει στον δήμο από όπου η δημοτική αρχή πληρώνει τα πεζοδρόμια των φίλων της. 

Υπάρχουν βέβαια και οι τυχεροί που μένουν δίπλα σε φίλους του Δημάρχου οπότε αναγκαστικά ευνοούνται κι αυτοί. 

Η δημοτική αρχή Αποστολόπουλου επικαλείται στις μελέτες ότι δήθεν οι αναπλάσεις γίνονται για την προσπελασιμότητα των κατοίκων. Ποιός θα μπορούσε να περπατήσει, σ΄αυτα τα πεζοδρομία; Τι γνώμη έχουν τα ΑμεΑ, οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά γι αυτά;

Ο δήμαρχος έχει βρει και ένα άλλο κόλπο τώρα τελευταία για να αποφύγει τις δικαστικές διώξεις. Βάζει τους φίλους του και κάνουν αίτηση στο δήμο ότι δήθεν ένα δέντρο τους χάλασε το πεζοδρόμιο ή θα τους το χαλάσει στο μέλλον και κόβοντας το δέντρο αποκαθιστά το πεζοδρόμιο. 

Η δημοτική αρχή έχει ξοδέψει πάνω από 1.000.000 ευρώ για τα πεζοδρόμια των φίλων της χρεώνοντας τους υπόλοιπους δημότες.

Ο κ. Αποστολόπουλος ισχυρίζεται ότι πληρώνει τα πεζοδρόμια για κοινωνικούς λόγους. Η Παράταξη 8 Προτάσεις με ανακοίνωσή της απαίτησε οι κοινωνικοί λόγοι να ισχύσουν για όλους και όχι για μερικούς και να φτιαχτούν όλα τα πεζοδρόμια.

Το τελευταίο βέβαια πράγμα που ενδιαφέρει την δημοτική αρχή είναι η προσπελασιμότητα των πεζοδρομίων

Κάδοι πάνω στα πεζοδρόμια. Νεοκατασκευασμένα με κολώνες, δρόμοι χωρίς πεζοδρόμια και κατεστρεμμένα πεζοδρόμια ακόμη και έξω απο τα σχολεία.

Και την ίδια στιγμή που ο Δήμος απαντάει σε αιτήματα δημοτών ότι δεν μπορεί να φτιάξει τα πεζοδρόμιά τους γιατί εκείνοι είναι υπεύθυνοι …

Την ίδια στιγμή επισκευάζει τα πεζοδρόμια κάποιων άλλων με τον εργολάβο που έχει αναλάβει την αποκατάσταση των πεζοδρομίων λόγω εκριζόσεων δέντρων.

Η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για την προσπελασιμότητα αποτελεί ύβρη προς τα ΑμεΑ, τους ηλικιωμένους και τα μικρά παιδιά και δημιουργεί έναν ιδιότυπο αποκλεισμό και εγκλεισμό με πολλές επιπτώσεις κοινωνικότητας και ψυχισμού.
Οφείλουμε να τηρήσουμε κατά γράμμα το Εθνικό Σχέδιο Προσβασιμότητας με έμφαση στην Κλιματική Αλλαγή (ΕΣΠεΚΑ) που εκπόνησε το Υπουργείο Περιβάλλον και Ενέργειας σύμφωνα με τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οπως έχουμε τονίσει πολλές φορες στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις ανακοινώσεις μας η δημιουργία ολοκληρωμένων απρόσκοπτων διαδρομών πεζών και ΑμεΑ, που θα ενώνουν τους κοινόχρηστους χώρους, είναι αυτονόητη για μας.