Στο διπλάσιο κόστος έχουν φτάσει τα έργα του δήμου Παπάγου Χολαργού από το ράβε ξήλωνε
Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Ανάπλαση της οδού Βουτσινά που ξηλώθηκε και επιδιορθώθηκε τρεις φορές αφήνοντας πίσω της σωρεία κακοτεχνιών και το ταρτάν του γηπέδου Τσακού που μόλις εγκαινιάστηκε ξηλώθηκε και ξαναεγκαινιάστηκε.
Αλλα δεν είναι μόνο το κόστος των κακοτεχνιών, αλλά και το αποτέλεσμα.

Οι πρόχειρες και ανεδαφικές μελέτες, και οι αόριστες προκηρύξεις διαγωνισμών χωρίς επίβλεψη τελικά των εργολάβων, καταλήγουν σε ένα κακό αποτέλεσμα που πληρώνουν ακριβά οι δημότες.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα το έργο του 1ου Λυκείου Χολαργού που σταμάτησε στην μέση ενώ μόλις τελείωσε η στέγη της πρώτης φάσης άρχισε να στάζει και η πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως που ξηλώθηκε όλη ξύλινη κατασκευή, η πλατεία με το πολύ τσιμέντο έγινε αβίωτη το καλοκαίρι και είχαν βιδώσει τα φωτιστικά ενώ είχαν ξεχάσει να βάλουν μέσα λάμπες.
Και δεν είναι μόνο αυτά. Οι παιδικές χαρές που ξηλώθηκαν τα δάπεδα τους έξι μήνες μετά την αποπεράτωσή τους, οι σοβάδες από τα σχολεία που έπεφταν μόλις βάφτηκαν, όλο το υλικό του 1ου Λυκείου (βιβλία, aircondition, διαδραστικοί πίνακες, θρανία) που καταστράφηκε γιατί είχαν ξεχάσει να το αποσύρουν και μπήκαν τα κομπρεσέρ, ο περιβόητος οδοφωτισμός που φορτώθηκε στους λογαριασμούς των δημοτών (9,5 εκατομμύρια) και παραμένει σβηστός σε ολόκληρες περιοχές για ώρες. Κόστος εκατομμυρίων ευρώ για τους δημότες.
Δείτε και σχετικά ανακοίνωσή μας απο το 2017
Και το κακό δεν σταματάει εκεί:
Παρά τις προβλέψεις του νόμου, οι εργολάβοι δρουν ανεξέλεγκτα στα έργα βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή των κατοίκων. Μπάζα πάνω στα πεζοδρόμια, κανένα μέτρο για την σκόνη που ταλαιπωρεί τους περίοικους, τρύπες μέσα στους δρόμους χωρίς σήμανση και καλύμματα, αφύλακτες σκαλωσιές στα σχολεία, κακοτεχνίες και επικίνδυνες ανωμαλίες στους δρόμους με πρόχειρες και μικρής διάρκειας ασφαλτοστρώσεις.
Άλλο ένα πολύ σημαντικό στοιχείο παθογένειας η συντήρηση του ήδη υπάρχοντος εξοπλισμού. Εχουμε πει ότι ένα παγκάκι αν συντηρείται κάθε χρόνο με την λεγόμενη σύμβαση «Συμφωνία Πλαίσιο» στοιχίζει 10 ευρώ το χρόνο και η διάρκεια της ζωής του μπορεί να περάσει τα 15 ίσως και 20 χρόνια. Όταν δεν συντηρείται θα πρέπει να αντικατασταθεί στα 5-7 χρόνια και στοιχίζει 400 ευρώ συν του ότι τον τελευταίο χρόνο είναι ακατάλληλο προς χρήση.
Ετσι όταν συντηρείς ένα παγκάκι στα 20 χρόνια θα πληρώσεις 200 ευρώ. Όταν δεν το συντηρείς στα 20 χρόνια θα πληρώνεις από 1.200 έως 1.600 ευρώ. Η μη συντήρηση δημιουργεί μια τεράστια σπατάλη χρημάτων.
Γι αυτό εμείς προτείναμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα εφαρμόσουμε την Επιχειρησιακή Νοημοσύνη στον δήμο με χρηματοδότηση από το Place Market του Υπουργείου Εσωτερικών, Πρόσκληση 01_«Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ» (κωδ. 241),
την σύναψη Συμφωνίας Πλαίσιο
και την Προγραμματική Συμφωνία με Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση.
Ετσι ειδικό λγισμικό που θα διερευνά τις καλύτερες τιμές της αγοράς με Web Scraping (έξυπνη ανίχνευσης στο διαδίκτυο), θα εντάσσεται αυτόματα στον Προϋπολογισμό του Δήμου η τακτική συντήρηση του αστικού εξοπλισμού και θα προγραμματίζεται η παρέμβαση ανά ειδικότητα σύμφωνα με τις προδιαγραφές των στοιχείων.
Παράλληλα θα αξιοποιήσουμε την Οικονομία Κ.Αλ.Ο, έτσι ώστε τα τρία πρώτα χρόνια να επιδοτείται αυτή η συντήρηση και να μην βγαίνουν άσκοπα χρήματα από τα ταμεία του Δήμου.
Ο Δήμος Παπάγου Χολαργού είναι μια ανοχύρωτη πόλη χωρίς κανόνες. Δεν μας αξίζει!