Σε όλες τις καταστάσεις κρίσης όπου η τοπική μας κοινωνίας είχε ανάγκη στήριξης η δημοτική αρχή ήταν απούσα.
Και στην οικονoμική κρίση και στα χιόνια, και στον covid και στις διακοπές ρεύματος στον καύσωνα και στην ενεργειακή κρίση η δημοτική αρχή του κ. Αποστολόπουλου παρακολουθούσε από μακρυά και αδρανής τα φαινόμενα.
Μια τοπική κοινωνία όμως πάνω από όλα χρειάζεται μια δημοτική αρχή, που όταν συμβαίνει κάτι ξαφνικό να μπορεί να δραστηριοποείται άμεσα και να φτιάχνει μηχανισμούς προστασίας και αντιμετώπισης.
Στα χιόνια οι κάτοικοι την έψαχναν 4 ημέρες αποκλεισμένοι. Την ώρα που όλοι οι εργαζόμενοι του δήμου έπρεπε να είναι πανέτοιμοι στις θέσεις τους ο κ. Αποστολόπουλος τους έδωσε άδεια.
Στην οικονομική κρίση ούτε που ασχολήθηκε παρά μόνο μετά από χρόνια πήρε έτοιμες τα δομές πρόνοιας που της επέβαλε το κράτος.
Στον Covid έκλεισε τα Δημοτικά Ιατρεία, έκανε τον πλασιέ για τα διαγνωστικά κέντρα και όλα τα μέτρα που πήρε, τα πήρε κατόπιν εορτής όταν της τα επέβαλε ο νόμος.
Στον Καύσωνα του καλοκαιριού είχε πάει διακοπές.
Και στις διακοπές ρεύματος, απλά δήλωνε αναρμόδια.
Το μόνο που έχει μείνει είναι οι ανακοινώσεις των 8Προτάσεων που προειδοποιούσαν εγκαίρως για κάθε κρίση, αλλά χωρίς να ιδρώνει το αυτή της δημοτικής αρχής Αποστολόπουλου.
Χαρακτηριστικές στιγμές:
Οταν οι 8Π έβγαλαν ανακοίνωση για την αναγκαιότητα ψεκασμών πήγαν και έβγαλαν μια φωτογραφία που ψέκαζαν μια στάση λεωφορείου.
Οταν οι 8Π έβγαλαν ανακοίνωση για δωρεάν test έβγαλαν μια ανακοίνωση με ακριβές προσφορές από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.
Όταν οι 8Π έβγαλαν ανακοίνωση έβγαλαν Τρίτη ανακοίνωση για τα χιόνια έβγαλαν μια φωτογραφία όπου ο κ. Αποστολόπουλος οδηγούσε ένα εκχιονιστικό.
Οταν οι 8Π έβγαλαν ανακοίνωση για την οικονομική κρίση ο κ. Αποστολόπουλος δήλωσε ότι δεν υπάρχουν οικογένειες στον δήμο μας με ετήσιο εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ.
Οταν οι 8Π έβγαλαν ανακοίνωση για την ενεργειακή κρίση ο κ. Αποστολόπουλος έφερε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας με δημότες του Αμαρουσίου και του Παλαιού Φαλήρου και μετά το απέσυρε.
Εμείς από το 2019 πολύ πριν τον covid και τους χιονιάδες προτείναμε την εκπόνηση ενός Προστατευτικού Προϋπολογισμού. Οχι γιατί είμαστε προφύτες, αλλά γιατί μελετάμε καλά τα δεδομένα που αναδεικνύουν οι επιστήμονες.
Δείτε εδώ τις ανακοινώσεις μας:
Και τις υπόλοιπες σχετικά με την Πολιτική Προστασία
Οπως και για την Κοινωνική Στήριξη
