Οι νέες τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας στους δήμους έχουν μπει πια σε άλλον αιώνα ξεπερνώντας όλα τα παλιά γνωστά προβλήματα εξυπηρέτησης των πολιτών, ενημέρωσης και εσωτερικής διοίκησης.
Με τα διαπληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής ο πολίτης δεν έχει πια καμία επαφή με τον δήμο αλλά από το κινητό του βάζει στην θυρίδα ότι επιθυμεί και το λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο. Ακόμη και επισημάνσεις όπως ελλείψεις φωτισμού, λακούβες, σκουπίδια έως βέβαια και κάθε είδους πιστοποιητικό.
Δυστυχώς ο Δήμος Παπάγου Χολαργού δεν είχε εκσυγχρονιστεί μέχρι πρόσφατα και δεν διέθέτε σύστημα που να μπορεί ψηφιακά να ταυτοποιήσει τον χρήστη και έτσι οι δημότες Παπάγου Χολαργού δεν συγκαταλέγονταν μεταξύ των πολιτών των 136 δήμων στην Ελλάδα που συνδέονται ψηφιακά με τον δήμο τους. Την λύση έδωσε τελικά το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που έφτιαξε δική του πλατφόρμα, αλλά δυστυχώς μόνο για συγκεκριμένες υπηρεσίες.
Οι δημότες του Δήμου Παπάγου Χολαργού, πρέπει να πάνε στο δημαρχείο με την ταυτότητά τους και να περιμένουν στην ουρά για να εξυπηρετηθούν για μια σειρά υποθέσεων. Όπως ακριβώς γινότανε τον προηγούμενο αιώνα.
Όμως οι νέες τεχνολογίες BI (Επιχειρησιακή ή Διαπληροφοριακή Διακυβέρνηση) λύνουν και όλα τα προβλήματα Οργάνωσης και Εσωτερικής Διοίκησης που επίσης δεν διαθέτει ο Δήμος Παπάγου Χολαργού. Ενα σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης που συλλέγει δεδομένα από όλες τις λειτουργίες του δήμου, από τις πληρωμές δαπανών μέχρι την πληρότητα των κάδων και την προσέλευση των παιδιών στα σχολεία, τα επεξεργάζεται και είτε επισημαίνει σε πραγματικό χρόνο δυσλειτουργίες, είτε δίνει άμεσες λύσεις.
Η ανεπάρκεια αυτή του Δήμου Παπάγου Χολαργού διαιωνίζει προβλήματα όπως οι κατανομές των παιδιών στα σχολεία ανά γειτονιά που κάθε χρόνο βγαίνουν λάθος με τους υπολογισμούς στο χαρτί και δημιουργούν ανισότητες στα σχολεία, μέχρι την διόρθωση των τετραγωνικών με κόστος 120.000 ευρώ ετησίως που δεν μπορούν να βεβαιωθούν και να πληρωθούν στον δήμο. Μια υπόθεση που σε άλλους δήμους διευθετήθηκε σε δευτερόλεπτα, στον δήμο Παπάγου Χολαργού εκκρεμούν 3.800 αιτήσεις εδώ και ένα χρόνο.
Ανάλογες άμεσες λύσεις μπορούν να δοθούν στον φωτισμό, στην αποκατάσταση των δρόμων, στα δρομολόγια των απορριμματοφόρων, στα δημοτικά τέλη, στην δημοτική αστυνομία και σε όλες τις διοιητικές δραστηριότητες του δήμου. Προβλήματα που δεν λύνονται χειρωνακτικά η Διαπληροφοριακή Διακυβέρνηση τα λύνει σε δευτερόλεπτα με τεράστια εξοικονόμιση πόρων και χρόνου.
Η δημοτική αρχή αρνείται να εφαρμόσει την Διαπληροφοριακή Διακυβέρνηση διότι αυτή δίνει αντικειμενικές λύσεις και απαγορεύει το πελατειακό σύστημα και το ρουσφέτι.
Αντ΄αυτού ο Δήμαρχος κ. Αποστολόπουλος αυτοβραβεύτηκε για τις ψηφιακές υπηρεσίες του δήμου μας, καθώς μπήκε στην Επιτροπή και έκρινες ότι ο εαυτός του άξιζε διάκρισης.
Η παράταξη 8Προτάσεις βάζει το θέμα από το 2016. Ο δήμος μας πρέπει να παρακολουθήσει τις εξελίξεις και να εκσυγχρονιστεί άμεσα την στιγμή μάλιστα που οι δημότες του βρίσκονται στην κορυφή των δήμων στην χρήση του διαδικτύου και στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Δυστυχώς στο δήμο Παπάγου Χολαργού επικρατεί η πολιτική του ρουσφετιού
Μείζον θέμα είναι και η συμμετοχή των πολιτών και η διαδικαίσα της Διαβούλευσης
Δείτε εδώ και τις ανακοινώσεις μας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση
Δείτε και τις ανακοινώσεις μας για την Δημοκρατία και την Συμμετοχή