Σημαντική προτεραιότητα για το δήμο μας είναι η διαμόρφωση μιας φιλικής ανθρώπινης φυσιογνωμίας στην γειτονιά και η ανάπτυξη της προσβασιμότητας σε ελκυστικούς κοινόχρηστους χώρους και μεγάλους υπερτοπικούς μεταφορικούς άξονες.

Για να αυξήσουμε την κινητικότητα, την άσκηση και την κοινωνικότητα.

Ενα δίκτυο ασφαλών και άνετων πεζοδιαδρομών που θα ενώνει γειτονιές και κοινόχρηστους χώρους, θα δημιουργήσει ένα ελκυστικό περιβάλλον και θα παροτρείνει τους κατοίκους του δήμου μας να βγουν από το σπίτι τους, να περπατήσουν να συναντήσουν φίλους και να ασκηθούν.

Για να κάνουμε τη γειτονιάς μας πιο ασφαλή για τους πεζούς και τους μαθητές.

Χριάζεται έμεση διακοπή της διαμπερούς κυκλοφορίας. Από αυτοκίνητα που νομίζουν ότι οι γειτονιές μας είναι λεωφόροι που οδηγούν στην Αθήνα. Χρειάζονται αναβαθμίσεις και δρόμοι ήπιας κυκλοφιρίας γύρω απο τα σχολεία και χρειάζεται άμεσα να καθιερώσουμε δίκτυο δρόμων με max30 χιλιόμετρα ανά ώρα ταχύτητα.

Για να δυναμώσουμε την τοπική αγορά

Ενα δίκτυο πεζοδιαδρομών σε συνδυασμό με την δημοτική συγκοινωνία,  θα δημιουργήσει ένα ελκυστικό και άνετο περιβάλλον για την τοπική αγορά που θα γίνει κέντρο συνάθροισης κοινού.

Για να μειώσουμε τις μετακινήσεις με Ι.Χ. και το κόστος τους

Η ανάπτυξη κοινόχρηστων χώρων, ασφαλών και άνετων πεζοδιαδρομών και η δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας με έξυπνες στάσεις όπου ο κάθε πολίτης θα παρακολουθεί από το κινητό του τα περάσματα και τα δρομολόγια των λεωφορείων θα οδηγήσει στην αποτροπή της χρήσης του Ι.Χ. στην μείωση του κόστους μετακινήσεων, στην μείωση της ρύπανσης, στην μείωση του εκνευρισμού και του βαθμού δυσφορίας των πολιτών.

Για να λύσουμε το πρόβλημα της στάθμευσης

Η αποτροπή της χρήσης του Ι.Χ. και η ελεγχόμενη στάθμευση με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια τιμολόγησης και με κριτήρια εντοπιότητας, είναι η μοναδική λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της στάθμευσης.

Το πρόβλημα της στάθμευσης οξύνεται σήμερα ακόμη περισσότερο με την αύξηση της εγκληματικότητας όπου ο κάθε πολίτης για να είναι και να νιώθει ασφαλής έχει δικαίωμα να διαθέτει μια θέση στάθμευσης κοντά στο σπίτι του.

Η Ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η εκπόνηση μελέτης αποτελούν απαραίτητο στοιχείο για την υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος.

Για να δώσουμε την δυνατότητα στους ποδηλάτες.

Οποιος υποσχεθεί σήμερα ποδηλατόδρομους είναι υπερφύαλος. Η ήδη δομημένη πόλη μας δεν έχει την δυνατότητα παραχώρησης μια λωρίδας ποδηλατόδρομων σε πλήρες δίκτυο που να έχει νόημα.

Η προώθηση του ποδηλάτου μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

Α) Με έντονη σήμανση προτεραιότητας και συνύπαρξης των ποδηλάτων σε όλους τους μεγάλους δρόμους

Β) Με υποδομές στάθμευσης σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.

Ειδικά στα σχολεία θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και στην σήμανση και στις υποδομές στάθμευσης αλλά και σε προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Στο δίκτυο βιώσιμης κινητικότητας είναι απαραίτητο να ενταχθεί και ο Υμηττός έτσι ώστε να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες μελέτες και να αναδειχθεί ο κυρίαρχος ρόλος του μητροπολιτικού πάρκου Γουδή σε σύνδεση με το βουνό μέσω του δήμου μας.