Το προάστιό μας είναι στόχος παραβατικότητα λόγω της φήμης του.

Η ασφάλεια όμως της ζωής και την περιουσίας των κατοίκων είναι και αρμοδιότητα του Δήμου. Συχνά ακούμε από την δημοτική αρχή ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Δεν είναι όμως αλήθεια.

Ο Δήμος κατ΄αρχήν πρέπει να λειτουργεί σε μηνιαία βάση αλλά και εκτάκτως το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας (ΤΟΣΠΠΑ) σύμφωνα με το Νόμο 3387/05 – Άρθρο 13 παρ. 1
και να το στελεχώσει με ανθρώπους με γνώσεις και εμπειρία επί του αντικειμένου και όχι να προσφέρει τιμητικούς τίτλους σε ημετέρους.

Οκτώ χρόνια τώρα το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας ή δεν συνεδρίαζε καθόλου ή συνεδρίαζε μια φορά όταν οι «8Προτάσεις» έβγαζαν κάποια ανακοίνωση. Το σημαντικότατο όμως είναι ότι δεν επεξεργάστηκε τίποτα, δεν συζήτησε τίποτα ουσιαστικό και δεν εφάρμοσε τίποτα απολύτως. Εμεινε ένα όργανο σφραγίδα.

Το Αστυνομικό Τμήμα του Παπάγου Χολαργού είναι δραματικά υποστελεχωμένο και ακόμη και το περιπολικό που διαθέτει είναι δωρεά ιδιώτη με ελάχιστους αστυνομικούς για πλήρωμα. Το φαινόμενο δεν είναι μόνο του δήμου μας. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι κάποιοι άλλοι δήμαρχοι δίνουν καθημερινές μάχες στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να κρατήσουν ψηλά την πληρότητα και τα καταφέρνουν. Ο κ. Αποστολόπουλος δηλώνει όπως πάντα αναρμόδιος.

Η Δημοτική Αστυνομία επίσης ανύπαρκτη με απόλυτη ευθύνη της δημοτικής αρχή Αποστολόπουλου. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών ότι όσες αιτήσεις προσλήψεων αστυνομικών έγιναν από τους δήμους, έγιναν όλες δεκτές.

Επιπλέον έχουν βγει προγράμματα και Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες όπου οι δήμοι μπορούν σε συνεργασία με την δημοτική Αστυνομία να αναπτύξουν δράσεις και ενέργειες αντιμετώπισης της παραβατικότητας.

Η Παράταξη 8 Προτάσεις έχει καταθέσει και συγκεκριμένες προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχει εκδώσει και ανακοινώσεις σχετικά. Δυστυχώς η δημοτική αρχή Αποστολόπουλου και σε αυτό τομέα παρέμεινε απαθής και αδρανής με τεράστιο κόστος για τους δημότες.

Εχουμε προτείνει στην δημοτική αρχή να συμμετάσχει σε προγράμματα με διεθνείς συνεργασίες που θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον πιλοτικών εφαρμογών για την Ελληνική Αστυνομία στο δήμο μας όπως:

Το COPS Community Oriented Policing Services

Τα προγράμματα προσωποποιημένης αστυνόμευσης

Το Neighbourhood Policing Teams network

Τον Παρατηρητή της Γειτονιάς που εφαρμόστηκε στην Κύπρου

Να ακολουθήσει την οδηγία Νο. R (87) 19 του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία αναφέρεται στην «Οργάνωση της πρόληψης του εγκλήματος», την υπ’ αρ. 711983 Σύσταση για τη «Συμμετοχή του κοινού στην αντεγκληματική πολιτική»

Να συμμετάσχει στο EUROPEAN FORUM FOR URBAN SECURITY και τα προγράμματα που το χρηματοδοτούν όπως το EUROsociAL και το IMPPULS

Να μπει στο EUNWA το δίκτυο πολιτών για την προστασία στις γειτονιές

Να ενταχθεί στην πλατφόρμα European Crime Prevention Network (EUCPN)

και στο ISEC Programme for the Prevention of and Fight against Crime

Επίσης να συμβουλευτεί το πρόγραμμα της CISCO για τις Εξυπνες πόλεις Technology and the Future of Neighbourhood Policing.

Και τέλος να παρακολουθεί και να μην χάνει προγράμματα όπως το MIGRATION AND HOME AFFAIRS που πρόσφατα έκανε πρόσκληση 13 εκατομμυρίων ευρώ με θέμα protection of public spaces.

Αντ΄αυτού η Δημοτική Αρχή ανέθεσε σε εταιρεία την φύλαξη έναντι 250.000 ευρώ το χρόνο. Παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση απέτυχε παταγωδώς καθώς έναν πράσινος φάρος στους δρόμους του Παπάγου και του Χολαργού δεν είναι αποτρεπτικός για τους εγκληματίες αφού όπως διαπιστώθηκε η εγκληματικότητα αυξήθηκε, η δημοτική αρχή επιμένει να σπαταλά χρήματα για λόγους βιτρίνα ή για άλλους λόγους που δεν γνωρίζουμε.
Είναι αξιοσημείωτο ότι με τα λεφτά που δίνει στην ιδιωτική εταιρεία θα μπορουσε να προσλάβει 18 Δημoτικούς Αστυνόμους και να βγάλει 3 βάρδιες στο 24ωρο όπως έχει επισημάνει η κα Μαρία Σιώτου στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να πάρει βέβαια καμία απάντηση.

Ύποπτο είναι δε και το γεγονός ότι η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, αναγκάστηκε να ακυρώσει τον διαγωνισμό διότι διαπίστωσε ότι είναι στημένος.

Δείτε όλες τις ανακοινώσεις μας που έχουν να κάνουν μ ετην ασφάλεια των πολιτών. Απο τα Σχολεία και τον Covid μέχρι τις ασφαλτοστρώσεις και την Οδική Ασφάλεια.