Το προάστιό μας είναι στόχος παραβατικότητα λόγω της φήμης του.

Η ασφάλεια όμως της ζωής και την περιουσίας των κατοίκων είναι και αρμοδιότητα του Δήμου. Συχνά ακούμε από την δημοτική αρχή ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Δεν είναι όμως αλήθεια.

Ο Δήμος κατ΄αρχήν πρέπει να λειτουργεί σε μηνιαία βάση αλλά και εκτάκτως το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας (ΤΟΣΠΠΑ) σύμφωνα με το Νόμο 3387/05 – Άρθρο 13 παρ. 1
και να το στελεχώσει με ανθρώπους με γνώσεις και εμπειρία επί του αντικειμένου και όχι να προσφέρει τιμητικούς τίτλους σε ημετέρους.

Οκτώ χρόνια τώρα το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας ή δεν συνεδρίαζε καθόλου ή συνεδρίαζε μια φορά όταν οι «8Προτάσεις» έβγαζαν κάποια ανακοίνωση. Το σημαντικότατο όμως είναι ότι δεν επεξεργάστηκε τίποτα, δεν συζήτησε τίποτα ουσιαστικό και δεν εφάρμοσε τίποτα απολύτως. Εμεινε ένα όργανο σφραγίδα.

Το Αστυνομικό Τμήμα του Παπάγου Χολαργού είναι δραματικά υποστελεχωμένο και ακόμη και το περιπολικό που διαθέτει είναι δωρεά ιδιώτη με ελάχιστους αστυνομικούς για πλήρωμα. Το φαινόμενο δεν είναι μόνο του δήμου μας. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι κάποιοι άλλοι δήμαρχοι δίνουν καθημερινές μάχες στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να κρατήσουν ψηλά την πληρότητα και τα καταφέρνουν. Ο κ. Αποστολόπουλος δηλώνει όπως πάντα αναρμόδιος.

Η Δημοτική Αστυνομία επίσης ανύπαρκτη με απόλυτη ευθύνη της δημοτικής αρχή Αποστολόπουλου. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών ότι όσες αιτήσεις προσλήψεων αστυνομικών έγιναν από τους δήμους, έγιναν όλες δεκτές.

Επιπλέον έχουν βγει προγράμματα και Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες όπου οι δήμοι μπορούν σε συνεργασία με την δημοτική Αστυνομία να αναπτύξουν δράσεις και ενέργειες αντιμετώπισης της παραβατικότητας.

Η Παράταξη 8 Προτάσεις έχει καταθέσει και συγκεκριμένες προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχει εκδώσει και ανακοινώσεις σχετικά. Δυστυχώς η δημοτική αρχή Αποστολόπουλου και σε αυτό τομέα παρέμεινα απαθής και αδρανής με τεράστιο κόστος για τους δημότες.

Αντ΄αυτού η Δημοτική Αρχή ανέθεσε σε εταιρεία την φύλαξη έναντι 250.000 ευρώ το χρόνο. Παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση απέτυχε παταγωδώς καθώς έναν πράσινος φάρος στους δρόμους του Παπάγου και του Χολαργού δεν είναι αποτρεπτικός για τους εγκληματίες αφού όπως διαπιστώθηκε η εγκληματικότητα αυξήθηκε, η δημοτική αρχή επιμένει να σπαταλά χρήματα για λόγους βιτρίνα ή για άλλους λόγους που δεν γνωρίζουμε.

Ύποπτο είναι δε και το γεγονός ότι η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, αναγκάστηκε να ακυρώσει τον διαγωνισμό διότι διαπίστωσε ότι είναι στημένος.

Δείτε όλες τις ανακοινώσεις μας που έχουν να κάνουν μ ετην ασφάλεια των πολιτών. Απο τα Σχολεία και τον Covid μέχρι τις ασφαλτοστρώσεις και την Οδική Ασφάλεια.