Ο όμορφος καταπράσινος Δήμος μας, δίπλα στο δάσος του Υμηττού, με τρεις σταθμούς Μετρό, με άμεση σύνδεση με την Αττική Οδό, με δεκάδες πάρκα, με ήσυχες συγκριτικά γειτονιές που συγκαταλέγεται μέσα στα 10 καλύτερα προάστια της Αττικής δυστυχώς προσελκύει μια τεράστια ζήτηση κατοικίας, με ραγδαία ανοικοδόμηση.

Αυτό οδηγεί σε υποβάθμιση της ποιόητας ζωής και στην δημιουργία ανάλογων αναγκών.

Για κάθε πολυκατοικία που χτίζεται δημιουργούνται 10 κατοικίες κατά μέσω όρο, έρχονται 15 επιπλέον αυτοκίνητα, 10 παιδιά που θα πρέπει να φοιτήσουν στα σχολεία και να γυμναστούν σε γήπεδα, και 20 ενήλικες που κινούνται καθημερινά στην πόλη και στις αγορές με αντίστοιχα αυτοκίνητα ψάχνοντας κατά μέσο όρο 40 θέσεις στάθμευσης την ημέρα (μία στο σπίτι τους και μία στις αγορές).

Μόνο την διετία 2020-2021 είχαμε 100 οικοδομικές άδεις στον Δήμο Παπάγου Χολαργού. Πολλαπλασιάστε λοιπόν επί 100 τα παραπάνω νούμερα.

Παρά τις συνεχείς μας παρεμβάσεις και με ανακοινώσεις και στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η δημοτική αρχή έμεινε να παρακολουθεί αμέτοχη το φαινόμενο.

Την ίδια στιγμή όμως επειδή το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλοί δήμοι η πολιτεία έβγαλε πολλά προγράμματα χρηματοδότησης για αγορά οικοπέδων από τους δήμους, αφού η έλευση νέων κατοίκων δημιουργεί τεράστιες ανάγκες κοινωφελών χώρων
Παρακάτω βλέπετε μόνο τον απολογισμό του Πράσινου Ταμείου. Ανάλογες προσκλήσεις και απολογισμούς έχει βγάλει και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, και το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και άλλα Υπουργεία Υποδομών Πολιτισμού με για συγκεκριμένες χρήσεις.
Σημειώνουμε ότι ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αγορά οικοπέδων για την δημιουργία υπόγειων πάρκινγκ.

Η Δημοτική αρχή του κ. Αποστολόπουλου δεν υπέβαλε καμία πρόταση για χρηματοδότηση σε καμία πρόσκληση.

Πρέπει λοιπόν άμεσα και είναι η πρώτη προτεραιότητα για την Παράταξη 8 Προτάσεις και την Υποψήφια Δήμαρχο Μαρία Σιώτου η υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης για την αγορά οικοπέδων πρώτα από όλα για την δημιουργία υπόγειων παρκινγκ διότι αποτελεί την μόνη λύση για την Βιώσιμη Κινητικότητα. Για να φτιάξεις ευρύχωρα πεζοδρόμια πρέπει να αποσύρεις τα αυτοκίνητα από τους δρόμους.

Η Ανακοίνωσή μας

Αμεση ανάγκη δράσης για την ραγδαία ανοικοδόμηση

Δείτε εδώ τις Προσκλήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για να καταθέσουν οι δήμοι προτάσεις να τις χρηματοδοτήσει