Και ενώ άλλες δημοτικές αρχές όπως του Αλίμου, του Ψυχικού, της Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και της Κηφισίας έδωσαν μάχες και νίκησαν για να σταματήσει η ανεξέλεγκτη ανοικοδόμηση στη περιοχή τους και κατάφεραν να περάσουν σχετικές τροπολογίες στην Βουλή και να κάνουν με απόφαση του ΣτΕ Αναστολή Οικοδομικών Εργασιών, η δημοτική αρχή Παπάγου Χολαργού, παρακολουθεί από μακρυά ως απλός θεατής και αυτό το πρόβλημα.

Και την στιγμή που ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, έβγαλε εγκύκλιο με την οποία απαγορεύει την κατά παρέκκλιση δόμηση σε ύψος και συνέλεξε υπογραφές που την κατάθεσε στην βουλή για να πετύχει την τροπολογία, η δημοτική αρχή Αποστολόπουλου δήλωνε αναρμόδια.

Ο κ. Αποστολόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει αναρμόδιος ενώ είναι προϊστάμενος της Πολεοδομία, αλλά παράλληλα την εμφανίζει ως δική του πρωτοβουλία ενώ την ίδρυσε με καθυστέρηση αφού τον υποχρέωσε ο νόμος.

Όπως απλός θεατής έχει μείνει εδώ και χρόνια στην ραγδαία ανοικοδόμηση και υποβάθμιση του Δήμου μας.

Δεν αγόρασε οικόπεδα για τις επιπλέον υποδομές που απαιτούνται παρά το γεγονός ότι τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και το Πράσινο Ταμείο αλλά και το Υπουργείο Περιβάλλοντος χρηματοδοτούσαν τέτοιες αγορές.

Δεν ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις των Υπουργείων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την δημιουργία υπόγειων θέσεων στάθμευσης.

Δεν άσκησε ασφυκτικούς ελέγχους όπως έκαναν οι δήμοι που κέρδισαν, για να εντοπίσει παρανομίες και υπερβάσεις και δεν άσκησε ένδικα μέσα για να υπερασπιστεί την φυσιογνωμία του προαστίου.

Δεν ασκεί έλεγχο για την αντικατάσταση, σύμφωνα με το νόμο, των εκατοντάδων δέντρων που κόβονται από τις οικοδομές.

Και όχι μόνο αυτό, προχωράει και σε νομιμοποιήσεις οικοδομών που το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έκρινε παράνομες ενώ, κρυφά από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλάζει επί τα χείρω τους όρους δόμηση όπως στην Λέσχη Παπάγου.

Άλλωστε η διοίκηση Αποστολόπουλου έχει δηλώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η ανοικοδόμηση είναι ευλογία για το προάστιο και θεμιτή.

Για μια φορά ακόμη η μάχη που έδωσαν και κέρδισαν οι άλλες δημοτικές αρχές αποδεικνύει ότι οι Δημότες Παπάγου Χολαργού έχουν δήμαρχο μόνο για εκδηλώσεις και εξέδρες και δεν έχουν κανέναν εκπρόσωπο να υπερασπιστεί τα συμφέροντά τους και την ποιότητα της ζωής τους. #ανοικοδομηση#οικοδομη#κηπουπολη

Δείτε εδώ την ανάλυσή μας για το πρόβλημα ανοικοδόμησης.

Δείτε εδώ προηγούμενη ανακοίνωσή μας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s