Καταγγελία στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων κατέθεσαν μέλη της δημοτικής παράταξης «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» για το αφύλακτο κτίριο της Ιατρικής Βιβλιοθήκης την Δευτέρα (13/3/23), ώστε να μεταβούν στελέχη του Τμήματος Ελέγχου Κατασκευών για αυτοψία με στόχο τη σύνταξη σχετικής έκθεσης, αλλά και καθορισμού των παρεμβάσεων που οφείλουν να κάνουν οι ιδιοκτήτες.

Το ημιτελές κτίριο της Ιατρικής Βιβλιοθήκης πίσω από τα σχολεία του Παπάγου συνεχίζει να είναι αφύλακτο, εκτεθειμένο και παγίδα θανάτου για τα παιδιά μας.

Συμφωνήσαμε όλοι πρόσφατα να μην ξεχνάμε! Το ατύχημα του νεαρού μαθητή το περασμένο καλοκαίρι στον χώρο αυτό, δεν είναι δυνατόν να έχει ήδη ξεχαστεί από κάποιους και μάλιστα βασικούς αρμόδιους!

Η ασφάλεια των παιδιών μας δεν μπορεί να σταματά στην ανταλλαγή επιστολών.

Καλούμε τον Δήμαρχο να παρέμβει, ώστε η αυτοψία και η έκθεση να διενεργηθούν άμεσα και στη συνέχεια να κινηθεί μέσω της δικαστικής οδού σύμφωνα με όσα επιτάσσει ο Νόμος, εξ ονόματος των δημοτών Παπάγου Χολαργού.

Η έξοδος των παιδιών μας παραμένει μια επικίνδυνη υπόθεση. Όπως και η μετάβαση τους στις εξωσχολικές δραστηριότητες απογευματινές ώρες στους σκοτεινούς δρόμους, καθώς πρόσφατα καταγράφηκαν και επιθέσεις από συμμορίες ή μεμονωμένα παραβατικά άτομα με συνέπεια μικροκλοπές και τρομοκράτηση.

Και όπως φαίνεται παρά τις συνεχείς κραυγές αγωνίας των γονιών η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παπάγου Χολαργού «δεν ήξερε», «δεν είχε ενημερωθεί επισήμως». Απαντήσεις που και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο δίνει και σε εμάς.

Η ασφάλεια των δημοτών και πολύ περισσότερο των παιδιών είναι αρμοδιότητα του Δήμου που στοιχειοθετείται από τη σύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας (Νόμος 5003/2022).

Η Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου επέλεξε να δαπανά 250.000 ευρώ ετησίως σε μία παντελώς αναποτελεσματική ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι, ενώ θα μπορούσε να προσλάβει 18 Δημοτικούς Αστυνόμους, που να εκτελούν τρεις βάρδιες επί 24ώρου και προτιμά να αφήνει τα παιδιά μας εκτεθειμένα και ανυπεράσπιστα.

Η αγωνία της μάνας που πρόσφατα συμπυκνώθηκε στο μήνυμα «στείλε μου όταν φτάσεις» δεν αφορά μόνο στο ταξίδι. Τα παιδιά μας πρέπει να κινούνται ελεύθερα και να είναι ασφαλή στα σχολεία τους, στον δρόμο, στις πλατείες, στα πάρκα, παντού!

Διαβάστε περισσότερα για την ασφάλεια στο https://8protaseis.com/category/ασφαλεια/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s