Λύσεις στο πρόβλημα της #σταθμευση και της Κυκλοφορίας των #πεζη πρότειναν η Υποψήφια Δήμαρχος Δήμος Παπάγου Χολαργού – Municipality of Papagou Xolargou Μαρία Σιώτου και τα μέλη της δημοτικής παράταξης «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη» στην 3η Συνάντηση Γειτονιάς με τους δημότες, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Παπάγου (ΠΟΚΕΠΑ) της οδού Ελ. Βενιζέλου την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023.

Σε αυτή την τρίτη συνάντηση που είχαν κληθεί οι κάτοικοι της περιοχής που περικλείεται από τους δρόμους: Μεσογείων – Κύπρου – Σμύρνης – Κορυτσάς – Αρτέμιδος – Περικλέους – Μεσογείων, έγινε μία πολύ παραγωγική συζήτηση με την υποψήφια Δήμαρχο να παρουσιάζει τους προγραμματικούς άξονες της δημοτικής παράταξης και τους δημότες να θέτουν προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα τους. Προβλήματα, που ειδικά στη συγκεκριμένη περιοχή, ίσως την πιο επιβαρυμένη κυκλοφοριακά περιοχή του Δήμου, και σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν όσοι παραβρέθηκαν, δεν είναι λίγα.

Η Υποψήφια Δήμαρχος ενημέρωσε ότι η δημοτική παράταξη ξεκίνησε ως μια προγραμματική πρωτοβουλία πολιτών κι εξήγησε ότι για την ίδια και την ομάδα της συνολικά, βασική αρχή είναι ο Συμμετοχικός Πολίτης στη διαμόρφωση της πόλης και στη λήψη των αποφάσεων.

Η κα Σιώτου για ακόμη μία φορά υπερτόνισε, ότι είναι η μόνη Ακομμάτιστη και Ανεξάρτητη Υποψήφια Δήμαρχος.

Ως σημαντικά προβλήματα, που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή η υποψήφια Δήμαρχος σημείωσε, την έλλειψη χώρων στάθμευσης και πεζοδρομίων, τη διαμπερή κυκλοφορία καθώς η περιοχή βρίσκεται ανάμεσα σε δύο στάσεις ΜΕΤΡΟ, διαθέτει και πολλές επαγγελματικές χρήσεις, ενώ επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της δημοτικής συγκοινωνίας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η κα Σιώτου ανέπτυξε πολύ συγκεκριμένες λύσεις γι αυτά.

Οι δημότες, που συμμετείχαν σε αυτή την 3η συνάντηση επισήμαναν ως βασικά προβλήματα της συγκεκριμένης περιοχής την ανάγκη επανασχεδιασμού της συγκοινωνίας, την επιβάρυνση των στενών δρόμων από τα βαρέα οχήματα που εκτρέπονται από την λεωφόρο Κύπρου, την ανάγκη επανασχεδιασμού των δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, την έλλειψη δημοτικής αστυνομίας, που δεν περιορίζει τις αυθαίρετες χρήσεις και φυσικά τα κατεστραμμένα και ανύπαρκτα πεζοδρόμια.

Η μόνη γυναίκα υποψήφια Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού προγραμματίζει το επόμενο ραντεβού με τους δημότες την Τετάρτη 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8μμ στο «Καφενείο του Στέλιου» στην πλατεία Κύπρου (Χολαργός).

Η 4η συνάντηση αφορά τους δημότες, που κατοικούν στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Περικλέους – Ευτέρπης – Τήνου – Αρκαδίου – Μενίππου – Ελ. Βενιζέλου – Περικλέους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s