Προτεινόμενο Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμος Παπάγου Χολαργού – Municipality of Papagou Xolargou για την Υγεία

Οι Δημοτικές Σύμβουλοι Σιώτου Μαρία 8Προτάσεις και Χαμηλοθωρη Νατασσα ενόψει του νομοσχεδίου για την #Υγεία κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο το παρακάτω ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου – Χολαργού καλεί τη Κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο που προβλέπει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την είσοδο ιδιωτών γιατρών με συμβάσεις μερικής απασχόλησης.

Οι διατάξεις αυτές επιφέρουν τον πλήρη αποκλεισμό ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού από το αγαθό της Υγείας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν αποτρεπτικά κίνητρα για την προληπτική ιατρική και την έγκαιρη επέμβαση.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει νιώσει στο πετσί της την απόσυρση του κράτους Πρόνοιας και Υγείας και την τάση ιδιωτικοποίησής τους. Εχει νιώσει από πρώτο χέρι τα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν και έχει κληθεί να καλύψει με βαρύτατο τίμημα τις ελλείψεις της δημόσιας διοίκησης με πρόσφατη εμπειρία την πανδημία του κορονοϊού και τους 34.178 νεκρούς που μετράμε ήδη στη χώρα μας με συνεχή αρνητικά ρεκόρ.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ζήσει ήδη από πρώτο χέρι τα συσσίτια, την έλλειψη μασκών, την εμπορευματοποίηση των ράπιντ τεστ, την δημιουργία αιθουσών απομόνωσης και την ανάγκη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που συνεχώς καλείται να καλύψει, ενώ είναι αρμοδιότητα του κράτους.

Η νέα εξέλιξη με την πλήρη και καθολική ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που καθιερώνει τον αποκλεισμό ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού από το αγαθό της Υγείας, δεν θα ανατρέψει μόνο όλες τις πολιτικές και τις προσπάθειες που γίνονται μέχρι σήμερα για την κοινωνική συνοχή που είναι και βασικός ρόλος και επιδίωξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά θα πολλαπλασιάσει και τις υγειονομικές απειλές για όλον το πληθυσμό.

Η Υγεία είναι και πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό και δικαίωμα κάθε πολίτη. Η ανασφάλεια και η απειλή της Υγείας και της Ζωής δεν μπορεί να είναι αντικείμενο οικονομικής διαπραγμάτευσης, ούτε προνόμιο των ολίγων.

#υγεια#ΠΑΠΑΓΟΥ#χολαργός#SiotouMaria

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s