Πλησιάζουν οι εκλογές και η δημοτική αρχή θυμήθηκε τους νέους φτιάχνοντας Τοπικό Συμβούλιο Νέων και μοιράζοντας δωρεάν προσκλήσεις.

Όμως οι νέοι περιμένουν άλλα πράγματα από τον Δήμο τους:

Να τους προσφέρει συνεχώς υπηρεσίες κατάρτισης και πολυμάθειας, ουσιαστικό επαγγελματικό προσανατολισμό με ψυχομετρικά δεδομένα, δεδομένα της αγοράς και χρήσιμα προγράμματα δεξιοτήτων ρομποτικής, και ψηφιακές γλώσσες όπως python, html, mat-lab κλπ.

Να τους παρέχει οργανωμένη και έγκυρη πληροφόρηση για ό,τι χρειάζονται, όπως αξιολόγηση ΑΕΙ, ταξιδιωτικές οδηγίες, εκπτώσεις, ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα, δημιουργία portfolio, σύνταξη βιογραφικού, δημιουργία επαγγελματικών ψηφιακών προφίλ κ.λπ.

Να τους προσφέρει δωρεάν τοπική διασκέδαση και δυνατότητα συνεύρεσης σε δημόσιους χώρους, στο Ανοιχτό Σχολείο στην Γειτονιά, σε εκδηλώσεις κ.λπ.

Να τους δίνει τα τεχνολογικά μέσα έκφρασης και δημιουργίας. Studios ηχογράφησης και εργαστήρια με ειδικά δημιουργικά λογισμικά για video, animation κ.λπ.

Να τους δημιουργεί ψηφιακούς κόμβους συλλογικής δράσης. Ψηφιακές πλατφόρμες με θυρίδες cloud, όπου οι νέοι θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, να ανοίγουν συζητήσεις, να διασυνδέονται σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες τους, και να αποθηκεύουν ή να εκθέτουν με ασφάλεια τα δημιουργήματά τους.

Να τους στηρίζει οικονομικά στις προσπάθειές τους. Να δημιουργεί υποδομές start up επιχειρήσεων, να καλύπτει τις ανάγκες τους όταν σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, να τους εντάσσει σε χρηματοδοτικά προγράμματα για μεταπτυχιακές σπουδές, να τους δίνει ευκαιρίες συμμετοχής σε μελέτες επ’ αμοιβή μέσω των Πράσινων Δημόσιων Συμβάσεων κ.λπ.

Να τους παρέχει υπηρεσίες αυθεντικοποίησης και για το εξωτερικό με αυτόματες μεταφράσεις και ψηφιακή διασύνδεση με συμβάσεις με γνωστές πλατφόρμες Google, Facebook κλπ.

Να πραγματοποιεί συνεχώς έρευνες για τις πραγματικές τους ανάγκες και να εκπονεί αντίστοιχα προγράμματα με ειδικό γραφείο Νέων για να τις καλύπτει.

Να αναπτύξει εξειδικευμένες υπηρεσίες Νέων ΑμεΑ, μονογονεϊκών και πολύτεκνων οικογενειών, ορφανών, θυμάτων ατυχημάτων κ.λπ.

Να αναπτύξει ειδικές υπηρεσίες υποστήριξης στη στρατιωτική θητεία.

Να δημιουργήσει εξειδικευμένο τμήμα ιατρικής υποστήριξης νέων στα Δημοτικά Ιατρεία.

Να επεκτείνει την Δημοτική Συγκοινωνία για την ασφαλή μεταφορά των νέων τις βραδινές ώρες.

Δυστυχώς ο Δήμος Παπάγου Χολαργού είναι ένας αφιλόξενος δήμος για τους νέους. Η δημοτική αρχή Αποστολόπουλου θυμήθηκε προεκλογικά ότι ψηφίζουν και οι νέοι. Το καλοκαίρι διαφήμισε τις δωρεάν προσκλήσεις για το φεστιβάλ που κατέληξε στο μεγάλο φιάσκο, αφού τις ελάχιστες που μοίρασε, τις μοίρασε και πάλι αδιαφανώς και για λίγους και εκλεκτούς και τώρα 7 χρόνια μετά, θυμήθηκε να φτιάξει και Δημοτικό Συμβούλιο Νέων.

Έναν παρωχημένο θεσμό του 2006 που σύμφωνα με τον νόμο έπρεπε να είχε οργανώσει το πρώτο τρίμηνο της θητείας της. Έναν θεσμό που στην ψηφιακή εποχή μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει.

Για να θυμίσει στους νέους τι σημαίνει λαϊκισμός και πολιτικαντισμός και να τους κάνει να σιχαθούν την ενασχόληση με τα κοινά.

Για να φτιάξει ένα μητρώο κομματικού στρατού και να συμπληρώσει και πάλι το ψηφοδέλτιο.

Γιατί πλησιάζουν οι εκλογές και χρειάζεται ψηφαλάκια.

Η τοπική μας κοινωνία χρειάζεται μια δημοτική αρχή που να επενδύει και όχι να επιχειρεί να χειραγωγήσει τους νέους.

#youth#νεοι#καριέρα#σχολείο#διασκέδαση#εξοδος#χολαργός#ΠΑΠΑΓΟΥ Maria Siotou

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s