Σε μια επoχή όπου οι πολίτες λαμβάνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τρέμουν, ο Δήμος Παπάγου Χολαργού τους ζητάει αυθαίρετα να πληρώσουν 6.048.385,32€ δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού. Παρά τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις για την ενέργεια που πιστώθηκαν στο Δήμο, παρά το πλεόνασμα που μεταφέρεται και παράνομα κρατάει, παρά την αύξηση των τετραγωνικών από την ανοικοδόμηση, παρά τη διαχρονική μείωση του μισθολογικού κόστους, παρά τις νέες συνθήκες οικονομικής κρίσης που θα κάνει όλα τα νοικοκυριά να στενάξουν αυτό το χειμώνα, η δημοτική αρχή Αποστολόπουλου ανάλγητη «μαγειρεύοντας» τα νούμερα κράτησε ίδια τα δημοτικά τέλη χωρίς να τα μειώσει, όπως όφειλε και αποδείξαμε ότι έχει τη δυνατότητα!

Κι ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών πίστωσε με έκτακτη επιχορήγηση 363.305,08 ευρώ τον Δήμο Παπάγου Χολαργού για την αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Η δημοτική αρχή Αποστολόπουλου έβαλε τους κατοίκους και πλήρωσαν ήδη 216.989 ευρώ παραπάνω από το κόστος καθαριότητας και φωτισμού, παράνομα αφού τα ποσά πρέπει να είναι ανταποδοτικά.

Κι ενώ χρεώνει τους δημότες και πάλι με 865.935 ευρώ για τον οδοφωτισμό την ίδια στιγμή ισχυρίζεται, ότι έχει εξοικονόμηση άνω του 80% και συνεπώς η επένδυση θα έπρεπε να αυτοεξυπηρετείται.

Η δημοτική αρχή Αποστολόπουλου επέλεξε να μείνει απαθής στην υποστελέχωση της υπηρεσίας χωρίς να προσλαμβάνει προσωπικό, ρίχνοντας συνεχώς την ποιότητα της καθαριότητας στην πόλη και τελικά, πληρώνει φέτος για μισθούς 347.000 ευρώ λιγότερα από το 2019.

Παρόλα τα παραπάνω ποσά που εξοικονομεί, ενώ το 2019 εισέπραξε από τους δημότες για τέλη 5.688.930,29€ για το 2023 αποφάσισε αυθαίρετα να εισπράξει 6.048.385,32€. Μία χρονιά με έξαρση στην ανοικοδόμηση, που τα τετραγωνικά κατοικιών που αποτελούν το διαιρέτη στην πράξη, έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Η Δημοτική παράταξη «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» ζήτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο εν μέσω ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας η δημοτική αρχή να μην επιβαρύνει τους δημότες με τα 865.935 ευρώ για την εγκατάσταση του οδοφωτισμού.

Να απαλλάξει τους δημότες από τα 363.305,08 ευρώ, αφού έχουν πιστωθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών

Να αφαιρέσει από το λογαριασμό τα 216.989 ευρώ, που εισέπραξε ήδη παραπάνω από ότι έπρεπε.

Το σύνολο της επιβάρυνσης από τα τρία παραπάνω ποσά, ανέρχεται στα 1.466.229 ευρώ που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πληρώσουν οι δημότες. Αν αυτά αφαιρεθούν θα επέρθει μία μείωση δημοτικών τελών κατά 23,91% και αυτό προτείναμε.

Η δημοτική αρχή Αποστολόπουλου όμως ζει στην γυάλα της.

Χαρίζει 6.000.000 ευρώ στους εργολάβους του οδοφωτισμού, υποθηκεύοντας τα δημοτικά τέλη για 12 χρόνια.

Χρεώνει με δάνειο 9.5000.000 ευρώ τους δημότες στα δημοτικά τέλη και έχοντας διαλύσει τα ταμεία του Δήμου, ξεπουλάει δημοτική ακίνητη περιουσία.

Χαρίζει το ηλεκτρικό ρεύμα στα παγοδρόμια.

Πετάει σε διαφημιστικά έντυπα 24.000 ευρώ το χρόνο και την ίδια στιγμή επιβάλει επιπλέον φόρο για την λειτουργία των σχολείων.

Φτάνει πια η αναλγησία. Η τοπική μας κοινωνία χρειάζεται μια δημοτική αρχή, που να κατανοεί τις ανάγκες της και τις προτεραιότητές της. #παπαγος#χολαργος#δημοτικατελη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s