Τον κύκλο των συναντήσεων με τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, εγκαινίασαν τα μέλη της δημοτικής παράταξης «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη», ακριβώς ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022.

Όπως, χαρακτηριστικά, ανέφερε η υποψήφια Δήμαρχος κα Μαρία Σιώτου, καθόλου τυχαία επιλέχθηκε η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Παπάγου Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ), να είναι η πρώτη ομάδα σε αυτό τον κύκλο των συναντήσεων. Εθελοντισμός, Περιβάλλον, Πολιτική προστασία, θέματα και τομείς που στην ατζέντα της δημοτικής παράταξης αποτελούν προτεραιότητες για την εξασφάλιση μίας ανθεκτικής πόλης του σήμερα, αλλά πολύ περισσότερο του αύριο, είναι η βασική λειτουργία της ΔΑΠΑΧΟ.

Ακριβώς επειδή απαρτίζεται από ενεργούς και μάχιμους εθελοντές, που έχουν κύριο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και απλώνουν τη δράση τους, αλλά και την κατάρτιση τους σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, που τόσο πια και λόγω της κλιματικής αλλαγής τους καθιστά απολύτως απαραίτητους στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Στη συνάντηση που διήρκησε περισσότερο από 2 ώρες, έγινε εκτενής ενημέρωση της δράσης, των στόχων, και της φυσιογνωμίας της Ομάδας από τον επικεφαλής της κ. Στέλιο Φούρναρη, ενώ ακολούθησε μία πολύ γόνιμη συζήτηση ανάμεσα στα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, νέους εθελοντές και το κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης.

Οι σκέψεις που κατατέθηκαν στη συζήτηση από τα μέλη των «8ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ» και θα επεξεργαστούν εν όψει των θέσεων για το πρόγραμμα που θα καταρτίσουν, αφορούσαν:

-στη συστηματική ενεργοποίηση του Τοπικού Συμβουλίου Πολιτικής Προστασίας με στόχο τη συνεχή επικαιροποίηση των Σχεδίων Εκτάκτων Αναγκών και λόγω των ακραίων καιρικών αλλαγών

-στην ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των δημοτών τόσο για τα θέματα πολιτικής προστασίας όσο και για την ενεργή τους συμμετοχή σε εθελοντική βάση

-στην ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου

-στην ασφαλιστική κάλυψη των ίδιων των μελών της ΔΑΠΑΧΟ, αλλά και προς τρίτους

-στην διακοπή της πρόσβασης σε Ι.Χ. στον Υμηττό. Η μετακίνηση των επισκεπτών-αθλητών μπορεί να γίνεται με δημοτικά, ηλεκτροκίνητα mini λεωφορεία με πρόβλεψη για την επιβίβαση και ΑμΕΑ με αμαξίδια, σε κυκλικά συνεχή δρομολόγια.

-στην περαιτέρω οικονομική ενίσχυση και για τη συχνή ανανέωση του εξοπλισμού

Την κα Σιώτου συνόδευσαν οι Βαγγέλης Στογιάννης, η Γεωργία Τσότρα και η Δημοτική Σύμβουλος Νατάσσα Χαμηλοθώρη. Όλοι από κοινού διεπίστωσαν την άρτια κατάρτιση και οργάνωση, την επιχειρησιακή ετοιμότητα, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Δασοπροστασίας τον οποίο έχουν αποκτήσει τα μέλη της ΔΑΠΑΧΟ, με εξαιρετική και τελικά «επαγγελματική» τεχνογνωσία, αφού αποτελούν και τη μόνη ομάδα στον Υμηττό, που μπορεί να μεταφέρει σε δασική φωτιά, πεζοπόρο τμήμα.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη συζήτηση συμφώνησαν, ότι Δασοπροστασία και Πολιτική Προστασία και λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, που ολοένα και συχνότερα χαρακτηρίζονται «πρωτόγνωρες», οφείλουν να έχουν ψηλότερη προτεραιοποίηση και στην πράξη. #υμηττος#περιβαλλον#εθελοντισμος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s