Με την ευκαιρία της 1ης Οκτωβρίου Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία, η παράταξη 8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ θυμίζει ότι ο Δήμος Παπάγου Χολαργού έχει ανάγκη από μια ολοκληρωμένη πολιτική μέριμνας για τους ηλικιωμένους.

Όχι μόνο διότι ο δήμος μας είναι από τους πιο γερασμένους της Ευρώπης, αλλά και γιατί σύμφωνα με τις στατιστικές, η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία και οι δήμοι στο άμεσο μέλλον, θα κληθούν να σηκώσουν όλο το βάρος, μπροστά σε ένα κράτος που συνεχώς αποσύρεται και μειώνει τις υπηρεσίες κοινωνικής κάλυψης.

Αλλά και σήμερα οι 15.000 ηλικιωμένοι του δήμου μας χρειάζονται συμβουλευτική υποστήριξη για ιατρικά θέματα και ανάπτυξη της τηλεϊατρικής.

Χρειάζονται προστασία και συμβουλές για τις απειλές της αγοράς και την ορθή χρήση καταναλωτικών προϊόντων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ενεργειακή κρίση και οι πληθωριστικές πιέσεις.

Χρειάζονται ψηφιακή υποστήριξη για την ασφάλεια τους και την εξυπηρέτησή τους.

Χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη και προγράμματα ενεργού γήρανσης, καθώς η μοναχικότητα αυξάνεται ραγδαία και εξελίσσεται σε επιδημία.

Χρειάζονται πυκνές και αξιόπιστες δημόσιες συγκοινωνίες και για την μεταφορά αγαθών.

Χρειάζονται ασφαλείς και απρόσκοπτες διαδρομές πεζών καθώς το περπάτημα για τους ηλικιωμένους είναι πόρος ζωής.

Δυστυχώς σήμερα στον Δήμο μας δεν υπάρχει κανένα Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ανάπτυξης ολοκληρωμένων πολιτικών για τους ηλικιωμένους

Τα ΚΑΠΗ είναι ένας παρωχημένος θεσμός του 1980 που λειτουργούν για ελάχιστους, ως γραφείο ταξιδίων και καφενείο και δεν καλύπτουν καμία από τις πραγματικές, σύγχρονές και ουσιαστικές ανάγκες των Ηλικιωμένων.

Η παράταξη 8Προτάσεις δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην Τρίτη Ηλικία και στην κοινωνική συνοχή. Σκοπό έχει την ίδρυση ενός Δημοτικού Οργανισμού Υποστήριξης της Τρίτης Ηλικίας που θα βρίσκεται σε άμεση επαφή με κάθε ηλικιωμένο και με την καταγραφή των ιδιαίτερων αναγκών του θα του παρέχει πλήρη και ολοκληρωμένη κάλυψη υπηρεσιών για κάθε πτυχή της ζωής του. #ηλικιωμενοι#ΤριτηΗλικια#παπαγος#χολαργος#8προτασεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s