Με μηδενικές εργασίες συντήρησης και επισκευών άνοιξαν τα σχολεία του Παπάγου και του Χολαργού. Μία ολόκληρη χρονιά πέρασε χωρίς να πραγματοποιηθούν ούτε οι ελάχιστες, επιβεβλημένες, ετήσιες συντηρήσεις στα σχολικά κτίρια.

Ενώ, πάλι τα μεγάλα χρονίζοντα προβλήματα της στέγης, της αποσυμφόρησης των τμημάτων, της ειδικής αγωγής μετατέθηκαν στο μέλλον και στο Υπουργείο.

Χωρίς να έχει βρει λύση η δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα, που ο ίδιος ο Δήμαρχος δημιούργησε στο έργο-ναυάγιο του 1ου Λυκείου Χολαργού, πλήρωσε με τα λεφτά των μαθητών (από τη σχολική επιτροπή δηλαδή) τη νέα στέγη που… άρχισε να στάζει.

Χωρίς να ακούει ούτε εμάς, αλλά ούτε και τους γονείς, με μόνο στόχο να εξυπηρετήσει τις οδηγίες και τις επιθυμίες υπηρεσιακών, κομματικών παραγόντων, χρησιμοποιώντας φυσικά χαρτί, μολύβι και γόμα, δημιούργησε για ακόμη μία χρονιά χάος με τα όρια των σχολείων. Με τμήματα των 27 μαθητών και σε αίθουσες που κανονικά δεν υπάρχουν, έδωσε συνέχεια στην υποβάθμιση συγκεκριμένων σχολείων και για τα επόμενα τουλάχιστον 6 χρόνια. Ενώ τα παραρτήματα των Νηπιαγωγείων σε ακατάλληλα νοικιασμένα, κτίρια που ήταν μία «προσωρινή λύση» πριν από δυο χρόνια για την ένταξη στην προσχολική εκπαίδευση, αποτελούν και φέτος την κανονικότητα.

Αποτυγχάνοντας πλήρως να πείσει το Υπουργείο για την ανάγκη δημιουργίας τμημάτων ένταξης, άφησε για ακόμη μία χρονιά δεκάδες μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες αβοήθητους σε δύο Δημοτικά Σχολεία της πόλης.

Όσο για την καθαριότητα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμαρχος προσέλαβε λιγότερα άτομα από όσα υποδεικνύει το Υπουργείο, υπογράφοντας ότι τα σχολεία δεν αποτελούν προτεραιότητα, διότι αλλιώς θα έπρεπε να βάλει «βαθιά το χέρι στην τσέπη» αλλά… δε βγαίνει! Και σαν να μην έφτανε η πολιτική επιλογή της υποχρηματοδότησης της σχολικής καθαριότητας προχώρησε και σε μετακινήσεις σχολικών καθαριστών, στην ουσία τιμωρώντας όσους αποδίδουν και κλείνοντας το μάτι στους «γνωστούς των γνωστών», που απλά πρέπει να διατηρήσουν τη θέση.

Και χωρίς τίποτε από αυτά να αποτελεί πρόβλημα για τον κ. Αποστολόπουλο δήλωσε ικανοποιημένος που ξεχορτάριασαν τα προαύλια, έκαναν συντήρηση στους καυστήρες, μυοκτονίες, αποφράξεις, απεντομώσεις και περιχαρής σημείωσε: «Με τα σχολεία μας πανέτοιμα και καθαρά, χτύπησε σήμερα το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά»…

#Χολαργός#Παπάγος#Σχολεία

«8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s