Και στην περίπτωση του παρατεταμένου καύσωνα δύο εβδομάδων, όπως και στην περίπτωση του Covid όπως και στην υπόθεση των χιονοπτώσεων της «Ελπίδας» η τοπική κοινωνία του Δήμου Παπάγου Χολαργού αναρωτιέται αν υπάρχει δημοτική αρχή.

Και ενώ σχεδόν όλοι οι άλλοι δήμοι βγάζουν σχεδόν καθημερνά οδηγίες για τον καύσωνα, ανακοινώσεις για όλο και περισσότερες κλιματιζόμενες αίθουσες, ειδικές οδηγίες και υπηρεσίες για τις ευάλωτες ομάδες και τους ηλικιωμένους… η δημοτική αρχή Αποστολόπουλου βγάζει φωτογραφίες όπως πάντα.

Από την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής μαθαίνουμε για το ποιες αίθουσες παραχωρούνται καθώς είναι υποχρεωτικό από τον νόμο. Και μαθαίνουμε ότι οι παρεχόμενες ελάχιστες και μη εξοπλισμένες κατάλληλα αίθουσες, κλείνουν στις 3 η ώρα το μεσημέρι όπου οι θερμοκρασίες κορυφώνονται. Για μέτρα προστασίας δε λόγω Covid-19 και για ειδικές αίθουσες για όσους ασθενούν, ούτε λόγους.

Για ενεργοποίηση ειδικών υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και «Βοήθεια στο Σπίτι», μεταφοράς ευπαθών ομάδων, πρόβλεψης για τα αδέσποτα κλπ, όπως κάνουν οι περισσότεροι δήμοι, σιγή ιχθύος.

Σε έναν δήμο όπου διακρίνεται πανευρωπαϊκά για το μεγάλο ποσοστό ηλικιωμένων και μοναχικών ατόμων, σε μια περίοδο όπου η ενεργειακή κρίση ελοχεύει τον κίνδυνο παρατεταμένων και ξαφνικών διακοπών ρεύματος, η δημοτική αρχή στέκεται αδιάφορη για οποιαδήποτε ενημέρωση, προστασία και μέριμνα για τους 14.500 ηλικιωμένους και τον πληθυσμό των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αλλά και για τους εργαζόμενους στον δήμο που καλούνται να δουλέψουν σε ειδικές συνθήκες.

Στις δύσκολες εποχές που έρχονται η τοπική μας κοινωνίας χρειάζεται μια δημοτική αρχή σε εγρήγορση και με ευελιξία που να μπορεί να απλώσει ένα δίχτυ προστασίας και να παρέχει τις απαραίτητες υπηρεσίες στους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s