Καταγγέλλουμε για έβδομη συνεχή χρονιά το πελατειακό σύστημα των δωρεάν προσκλήσεων που μοιράζει προσωπικά ο δήμαρχος στο Φεστιβάλ Παπάγου και στις παραστάσεις του κηποθεάτρου με ζημία που αγγίζει τις 600.000 ευρώ για τον Δήμο και που πληρώνουν επιπλέον οι αξιοπρεπείς δημότες που αγοράζουν τα κανονικά τα εισιτήρια τους για να δουν τις παραστάσεις.

Οι δε δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ψηφίσει να μπαίνουν οι ίδιοι δωρεάν σε όλες τις παραστάσεις.

Θυμίζουμε ότι από το 2014 οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» αρνούνται να παραλάβουν τις δωρεάν προσκλήσεις, θεωρώντας τους εαυτούς τους απλούς πολίτες χωρίς ιδιαίτερα προνόμια.

Ο Δήμαρχος κ. Αποστολόπουλος σε κάθε παράσταση κρατάει για τον εαυτό του 150 θέσεις τις οποίες εξασφαλίζει με αντίστοιχες δωρεάν προσκλήσεις. Δηλαδή κρατάει για την εκλογική του πελατεία κάθε χρόνο 4.500 προσκλήσεις αξίας από 10 έως 25 ευρώ την μία.

Ισχυρίζεται ότι τις διανέμει σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, εθελοντές, μέλη του ΚΑΠΗ και «όποιον περάσει από το γραφείο του».

Όμως:

Δεν υπάρχει Επιτροπή Παραλαβής των προσκλήσεων.

Δεν υπάρχει καμία λογιστική αποτύπωση της «δωρεάς» των προσκλήσεων, όπως υπαγορεύει το Δημόσιο Λογιστικό.

Δεν υπάρχει καμία Επιτροπή εκτίμησης και αξιολόγησης των ωφελούμενων και ούτε κάποια συγκεκριμένα κριτήρια.

Δεν υπάρχει καμία ανάρτηση των συμβάσεων στην Διαύγεια

και δεν υπάρχει καμία απολογιστική λίστα για το ποιοι πήραν πρόσκληση.

Ουσιαστικά πρόκειται για προσπορισμό της περιουσίας του δήμου για ίδιον πολιτικό όφελος και για συντήρηση της εκλογικής πελατείας, με απώλεια εσόδων 4.500 ευρώ για τον δήμο σε κάθε παράσταση (30 παραστάσεις το χρόνο) και με επιβάρυνση όσων πληρώνουν εισιτήρια, αφού με λιγότερες διατιθέμενες θέσεις, τα εισιτήρια κοστίζουν πιο ακριβά.

Φέτος δε που ξεκινάει ο προεκλογικός χρόνος, χωρίς την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου και με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες και αδιευκρίνιστους όρους, βάλαν στο παιχνίδι και τους νέους που θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές. Διαφημίζουν αορίστως ότι δικαιούνται δωρεάν προσκλήσεων. Σε επιλεγμένες παραστάσεις, με σειρά προτεραιότητας και εκ περιτροπής. Με λίγα λόγια σε όποιον θέλουν, όποτε θέλουν. Χωρίς καμία διαπαραταξιακή επιτροπή ελέγχου. Για να μαθαίνουν οι νέοι από νωρίς στο ρουσφέτι και την πελατειακή συναλλαγή. Και με το σύστημα της Κάρτας Νέων που είναι εντελώς εκτεθειμένο στο πεδίο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Η παράταξη 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ καταγγέλλει τις παράνομες αυτές πρακτικές που επιφέρουν μια τεράστια οικονομική ζημιά στον Δήμο και στους δημότες, ενισχύουν τις πελατειακές σχέσεις, προσβάλουν την αξιοπρέπεια των πολιτών και τελικά τον ίδιο τον πολιτισμό μας.

Η τοπική μας κοινωνία πρέπει επιτελούς να πει ΟΧΙ στο ρουσφέτι και στις πελατειακές σχέσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s