Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης χρηματοδοτεί με 1.240.000 ευρώ για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του τον Δήμο Παπάγου Χολαργού και κάλεσε την Δημοτική Αρχή να υποβάλλει προτάσεις.

Οπως είναι γνωστό ο Δήμος μας βρίσκεται στον προηγούμενο αιώνα στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας. Με ψηφιακές υπηρεσίες που κατεβάζεις και τυπώνεις τις αιτήσεις, τις συμπληρώνεις χειρόγραφα και τις πηγαίνεις αυτοπροσώπως στο Δημαρχείο (τεχνολογία του 1990), με δήθεν εφαρμογές chatbot για τα αιτήματα που ουσιαστικά μόνο τις εκδηλώσεις μπορεί να σου πει και ενώ υποτίθεται ότι θα μάθαινε… εδώ και έναν χρόνο δεν έχει μάθει τίποτα και με εφαρμογή εντοπισμού προβλημάτων από το κινητό, χωρίς διασφάλιση προσωπικών δεδομένων, που παραβιάζει τον νόμο 4727/2020, δεν καταχωρεί πρωτόκολλο και καθιστά διοικητικά άκυρες τις παρατηρήσεις των πολιτών.

Επειδή έχουμε πολύ κακή εμπειρία για την διαχειριστική επάρκεια της δημοτικής αρχής ως προς την αξιοποίηση κονδυλίων και προγραμμάτων: Κατασπατάλησε χωρίς καμία ουσία τα 5,5 εκατομμύρια της Αττικής Οδού, φόρτωσε δάνειο 9,5 εκατομμυρίων ευρώ στου δημότες για τον οδοφωτισμό ενώ με ίδια κεφάλαια μπορούσε να έχει κάνει απόσβεση σε 3,5 χρόνια και να μειώσει τα τέλη ηλεκτροφωτισμού κατά 70%, και από τα 18 εκατομμύρια που του χάριζε το Υπουργείο Εσωτερικών με τον Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ζήτημα είναι να αξιοποιήσει τα 6 και αυτά σε έργα που δεν έχουν καμία σχέση με τα προβλήματα του δήμου όπως: δημιουργία χώρων στάθμευσης, αγορά οικοπέδων και εμβληματικών οικημάτων, εκσυγχρονισμό του συστήματος καθαριότητας, κατασκευή σχολείων κλπ:

Καλούμε την δημοτική αρχή να θέσει σε διαβούλευση τις προτάσεις ώστε οι δημότες να εκφράσουν τις πραγματικές τους ανάγκες.

Οι προτάσεις όπως καθορίστηκαν από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αφορούν

-τη βιώσιμη μετακίνηση

-την εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση των δημοτικών τελών και μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των δημοτικών κτιρίων

-τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων

-τη βελτίωση της ποιότητας ζωής

-την ενίσχυση της τοπικής δημοκρατίας, της διαβούλευσης και της διαφάνειας

-την προστασία από κυβερνο-επιθέσεις και διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας

-την ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών

Η παράταξη «8Προτάσεις» θέτει τις εξής προτεραιότητες:

1. Πρώτα από όλα να εξασφαλιστεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων των συναλλασσόμενων με το δήμο, πολιτών.

2. Να εγκατασταθεί σύστημα Επιχειρησιακής Νοημοσύνης – Διαπληροφοριακής Διακυβέρνησης έτσι ώστε να λυθούν επιτέλους προβλήματα κατανομής των παιδιών στα σχολεία, έλεγχος ανοικοδόμησης, χωροθέτηση κάδων και εξοικονόμηση οικονομικών και ανθρώπινων πόρων στην καθαριότητα με ανοιχτά δεδομένα και πλήρη διαφάνεια στις δαπάνες και την διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

3. Να εφαρμοστεί ψηφιακά το σύστημα Πληρώνω όσο Πετάω όπως υποδεικνύει και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για μείωση των τελών, ανάπτυξη της ανακύκλωσης κλπ

4. Να καθιερωθεί σύστημα εντοπισμού και ελεγχόμενης στάθμευσης με δωρεάν παραχώρηση στους κατοίκους σε όλο το οδικό δίκτυο του δήμου.

5. Να εγκατασταθεί σύστημα πλήρως αυτοματοποιημένης ψηφιακής εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων και πλατφόρμα συνεχούς διαβούλευσης για όλα τα θέματα του δήμου.

6. Να γίνει ψηφιακή ποσοτική και ποιοτική αποτύπωση όλων των δέντρων και να καταγραφεί και η ιστορική εξέλιξη τους μέσω αεροφωτογραφιών προηγούμενων εποχών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s