Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για το ποδήλατο 3 Ιουνίου η Δημοτική Παράταξη 8Προτάσεις υιοθετεί πλήρως την δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντώνιο Γκουντέρες:

«Το ποδήλατο είναι ελευθερία, είναι διασκέδαση, κάνει καλό για τη σωματική και ψυχική υγεία, κάνει καλό στον ένα και μοναδικό πλανήτη μας. Το ποδήλατο είναι δημοφιλές και πρακτικό, μας εξασκεί και δεν μας μεταφέρει μόνο στο σχολείο, στα μαγαζιά και στη δουλειά, αλλά μας οδηγεί και προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Στην Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου γιορτάζουμε αυτή τη σπουδαία δύναμη και υπογραμμίζουμε τη σημασία των μεταφορών χωρίς μηχανή για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».

Η δημοτική παράταξη 8Προτάσεις έχει βάλει το ποδήλατο και την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητας σε πρώτη προτεραιότητα στοιχείων για την δημιουργία μια Βιώσιμης Ανθεκτικής Πόλης.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή Παπάγου Χολαργού δεν αντιλήφθηκε τα κελεύσματα των καιρών, δεν παρακολούθησε τις εξελίξεις και τις πρακτικές όλων των σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων και εδώ και 7 χρόνια διοίκησης δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα για τα δικαιώματα και την ασφάλεια των ποδηλατών/τισών.

Αντιθέτως αφήνοντας τους δρόμους σε άθλια κατάσταση δημιουργεί και αποτρεπτικές και απειλητικές συνθήκες για τους ποδηλάτες/τισες.

Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της Κλιματικής και της Ενεργειακής κρίσης, αλλά και των κυκλοφοριακών προβλημάτων στην πόλη (στάθμευση, θόρυβος, ατυχήματα, στρες) όπως διαπιστώνει επισήμως και η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η μείωση της χρήσης του Ι.Χ. με την δημιουργία υποδομών διευκόλυνσης των εναλλακτικών μετακινήσεων. Το ποδήλατο (ηλεκτρικό και συμβατικό) πρέπει να γίνει το βασικό μέσω μεταφοράς μέσα στην πόλη και ειδικά προς και από τα σχολεία, τα αθλητικά κέντρα, τους σταθμούς μετεπιβίβασης και την τοπική αγορά. Για να γίνει όμως αυτό όπως έχει αποδείξει η πολυετής πια διεθνής εμπειρία, χρειάζεται η δημιουργία ασφαλών διαδρομών ποδηλάτου.

Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό. Η λύση βρίσκεται μπροστά μας και σαφώς δοκιμασμένη πια με μεγάλη επιτυχία, σε χιλιάδες πόλεις της Ελλάδας και όλου του κόσμου. Η πολιτική βούληση λείπει. #ποδηλατο#ΒιωσιμηΠολη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s