Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας η παράταξη «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» εύχεται σε όλες τις μητέρες Χρόνια Πολλά και κουράγιο στο θεμελιώδες και δύσκολο έργο τους.

Κάθε τοπική κοινωνία, πρέπει να διαθέτει ένα σοβαρό και διακριτό δίχτυ προστασίας και υποστήριξης της Μητέρας, καθώς αυτή αποτελεί καθοριστικό παράγοντα δημιουργίας υγειών συνθηκών στο σπίτι, στο σχολείο, στην εργασία, στους δημόσιους χώρους και παντού.

Η Μητέρα χρειάζεται δυναμικές πολιτικές που να την διευκολύνουν στο έργο της.

Ξεκινώντας από την μέριμνα για τις μονογονεϊκές οικογένειες, τις άνεργες και τις μητέρες παιδιών ΑμεΑ και φτάνοντας μέχρι και την ευκατάστατη νοικοκυρά χωρίς εξαιρέσεις.

Ένας Δήμος για να υποστηρίξει την σύγχρονη μητέρα, πρέπει να διαθέτει σχολές γονέων και μονάδες ψυχολογικής υποστήριξης. Την έλλειψη την νιώσαμε έντονα την εποχή της τηλεκπαίδευσης.

Να διαθέτει Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών για την εργαζόμενη Μητέρα.

Να εκπονεί συστηματικά προγράμματα προληπτικής ιατρικής και διάγνωσης μαθησιακών δυσκολιών στα σχολεία, μέσω των δημοτικών ιατρείων και με ιατρικό φάκελο για κάθε παιδί με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση και την συμβουλευτική προς τις μητέρες.

Να λειτουργεί προγράμματα Δια Βίου Μάθησης ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες της Μητέρας, για επαγγελματικές δεξιότητες, μέχρι και για την σωστή διατροφή.

Να μην κλείνει τους Παιδικούς Σταθμούς σε ημέρες και ώρες, όπου η Μητέρα εργάζεται ειδικά στις γιορτές Χριστουγέννων, Πάσχα κλπ.

Να εφαρμόζει το πρόγραμμα «Ανοιχτό Σχολείο στην Γειτονιά» τα ΣαββατοΚύριακα και στις διακοπές.

Να διαθέτει Δημοτική κατασκήνωση σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Να καθιερώσει όρους και προγράμματα (school streets) Βιώσιμης Κινητικότητας για την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών στα σχολεία.

Να διαθέτει ειδικό Γραφείο Συμβουλευτικής για την Μητέρα για την άμεση πληροφόρηση και διευκόλυνση της Μητέρας σε κάθε πρόγραμμα που την αφορά όπως επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, απαλλαγές, τουριστικά προγράμματα, θέματα ισότητας κλπ.

Να την διευκολύνει στην συμμετοχή της στα κοινά με δυνατότητα απασχόλησης και των παιδιών όταν και όπου καλείται να συμμετάσχει.

Η Μητέρα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για μια τοπική κοινωνία. Αναπτύσσοντας το δίχτυ προστασίας για την Μητέρα, αναβαθμίζουμε τους όρους συμβίωσης στην Γειτονιά. Τους το χρωστάμε όλοι άλλωστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s