Όπως ακριβώς και στην Οικονομική Κρίση και στην Πανδημία του Covid -19, η δημοτική αρχή σφυρίζει αδιάφορα και απλά παρακολουθεί την δυσβάσταχτη για τα νοικοκυριά Ενεργειακή Κρίση από την οποία δοκιμάζεται η τοπική κοινωνία.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να εφαρμόσει πλήρη απαλλαγή δημοτικών τελών για όλους τους ανέργους, τις μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες και ευπαθείς ομάδες, εδικά γι αυτούς που χρωστάνε και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν των υποχρεώσεών τους.

Να σταματήσει την είσπραξη δημοτικών τελών για 4 μήνες και να καλύψει το κόστος από τα δημοτικά ταμεία σύμφωνα με τον νόμο 4915/22. 

Να απαλλάξει τους δημότες από το χρέος των  9,5 εκατομμυρίων ευρώ για τον οδοφωτισμό για να σταματήσουν να πληρώνουν τους υπέρογκους τόκους.

Να εκπονήσει άμεσα πρόγραμμα Ενεργειακών Κοινοτήτων, έτσι ώστε με το σύστημα Net Metering να απαλλαγεί από το κόστος ρευματοδότησης των Σχολείων, των Δημοτικών  Κτηρίων, των Γηπέδων και του Οδοφωτισμού.  

Να εντάξει στο Πρόγραμμα των Ενεργειακών Κοινοτήτων και τους κατοίκους που επιθυμούν την αυτοπαραγωγή, έτσι ώστε να συμψηφίζονται τα τιμολόγια του Ηλεκτρικού Ρεύματος.

Να καταθέσει άμεσα αγωγή κατά των Εταιρειών Παρόχων Ηλεκτρικού Ρεύματος για να εισπράξει τα δημοτικά τέλη που έχουν πληρώσει οι δημότες.

Επιτέλους η Δημοτική Αρχή Παπάγου Χολαργού πρέπει να καταλάβει ότι έχει αναλάβει τις τύχες της τοπικής κοινωνίας και δεν μπορεί να παρακολουθεί αμέτοχη και άπραγη τα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα των κατοίκων, εδικά όταν οι νόμοι και οι τεχνολογίες της παρέχουν τα κατάλληλα εργαλεία. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s