ΝΑΤΑΣΣΑ ΧΑΜΗΛΟΘΩΡΗ

Να ξεκινήσω από την πολύ σημαντική για εμάς επισήμανση, ότι Κτηνίατρος θα πρέπει να προσληφθεί από τον Δήμο όχι μέσω του ΟΑΕΔ, αλλά με μόνιμη σχέση. Στην πρόσληψη του Κτηνιάτρου έγκειται και σε πολύ μεγάλο βαθμό η επιτυχία του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων.

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα τώρα, κατά τη γνώμη μας λείπει το σημαντικότερο στοιχείο που είναι η εκτίμηση του πληθυσμού των αδέσποτων στην πόλη.

Έχετε αριθμό εθελοντών. Έχετε τον πληθυσμό που αυτοί φροντίζουν. Έχετε κάποια στοιχεία πλέον από στειρώσεις και νοσηλείες. Έχουμε την τύχη να δραστηριοποιείται ένας δυναμικός σύλλογος φιλόζωων, αλλά και πάρα πολλές ακόμη μονάδες εθελοντών. Θα μπορούσατε να έχετε μία τάξη μεγέθους του πληθυσμού και βάσει αυτού να σχεδιάσετε το Επιχειρησιακό σας πρόγραμμα.

Χωρίς αυτό αναγκάζεστε σε ότι προσπαθείτε να κάνετε πρόβλεψη να αναφέρετε:

«Τα φάρμακα θα κατανεμηθούν σύμφωνα με την πορεία και τις ανάγκες του προγράμματος».

Ή

«Περαιτέρω προμήθεια τροφής θα κατανεμηθεί σύμφωνα με την πορεία και τις ανάγκες του προγράμματος».

Ή

«Αντιλαμβανόμενοι τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων καθώς το προβλεπόμενο ποσό για το 2021 δεν επαρκούσε για να καλύψει τις υφιστάμενες ανάγκες κυρίως σε νοσηλεία και θεραπεία εκτάκτων περιστατικών άλλα και για ανάγκες στειρώσεων και σήμανσης θα πρέπει το 2022 να γίνει αύξηση του διατιθέμενου ποσού για κτηνιατρική περίθαλψη αδέσποτων ζώων».

Δηλαδή, τελικά καταλαβαίνετε, ότι τα χρήματα κάθε χρόνο δεν φτάνουν το ‘χουμε πει άλλωστε εδώ μέσα αρκετές φορές, αλλά και πάλι θα πάτε «βλέποντας και κάνοντας». Ε, όσο κι αν ο νέος Νόμος βρίσκεται πραγματικά σε καλή κατεύθυνση, που σας υποχρεώνουν να καταρτήσετε Επιχειρησιακό, εσείς πάλι δεν καταγράφετε αυτό που προβλέπετε να κάνετε, αλλά θα πάτε «σύμφωνα με τις ανάγκες». Μα αυτές τις ανάγκες σας ζητήθηκε να αποτυπώσετε και να προβλέψετε. Αλλά εσείς ήδη στον 3ομήνα του έτους έχετε καλύψει ανάγκες του προηγούμενου έτους…

Όσο κι αν προσπαθήσαμε να το δούμε θετικά και να το υπερψηφίσουμε, δεν μπορούμε. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s