Μείωση του ποσού της χρηματοδότησης για την καθαριότητα των σχολείων αποφάσισε για την επόμενη σχολική χρονιά η Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου, κόντρα στις διαμαρτυρίες της σχολικής κοινότητας.

Υπολογίζοντας, ότι την επόμενη χρονιά δεν θα υπάρχει covid και συνθήκες πανδημίας (με ποια στοιχεία άραγε;) ο Δήμαρχος επέλεξε να εξοικονομήσει χρήματα για τα άδεια ταμεία του Δήμου, περικόπτοντας χρήματα από τον ήδη υποχρηματοδοτημένο και με ελλείψεις όλα τα χρόνια της θητείας του, τομέα της σχολικής καθαριότητας.

Χωρίς πια να μπορεί να κρυφτεί πίσω από Υπουργεία και χρηματοδοτήσεις που δεν λαμβάνει, αφού η καθαριότητα των σχολείων πλέον πέρασε αποκλειστικά στους Δήμους, δείχνει για ακόμη μία φορά, ότι η ποιότητα της σχολικής ζωής και των μικρών μαθητών δεν είναι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής.

Στηρίζει τον προγραμματισμό του, της… κακιάς ώρας, στους εργαζόμενους «γενικών καθηκόντων» που προσλαμβάνονται μέσω του ΟΑΕΔ, και ανά ενάμιση χρόνο μέχρι την ανανέωση του προγράμματος, όπως συμβαίνει τώρα, τα σχολεία μένουν χωρίς βοηθητικό προσωπικό, τα παιδιά τρώνε ξηρή τροφή καθημερινά και… παροτρύνονται να μην επισκέπτονται τις τουαλέτες…

Και παρά το ρεκόρ επισκέψεων των συλλόγων γονέων στο Δημαρχείο για το θέμα της καθαριότητας τα τελευταία χρόνια, ο Δήμαρχος προχωρά ακόμη και σε μείωση των ωρών απασχόλησης των σχολικών καθαριστών για τη σχολική χρονιά 2022-2023.

Ούτε ένας σχολικός καθαριστής δεν πρόκειται να απασχοληθεί στα σχολεία μας με ωράριο πλήρους απασχόλησης! Η μόνιμη λύση δε, στο θέμα μόνο σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας ακούγεται.

Με αλχημείες και μπακαλίστικους υπολογισμούς κι ενώ τα δεδομένα των σχολικών κτιρίων του Δήμου μας επιτρέπουν την πρόσληψη 46 ατόμων για τη σχολική καθαριότητα, την τρέχουσα χρονιά η Δημοτική Αρχή απασχολεί 31 σχολικούς καθαριστές, τη δε επόμενη πρόκειται να προσλάβει ναι μεν 33, αλλά με λιγότερες ώρες απασχόλησης, συνολικά.

Αλλά και στον τομέα του βοηθητικού προσωπικού των σχολείων που απασχολείται με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και συμπληρώνει τα κενά στην καθαριότητα, η Δημοτική Αρχή αποδεικνύεται ανίκανη να εξασφαλίσει τον απαιτούμενο αριθμό ατόμων για όλα τα σχολεία μας, αφού για τον Δήμο μας εγκρίθηκαν μόνο 16 υπάλληλοι Γενικών Καθηκόντων για τα συνολικά 23 σχολεία μας.

Η ανάγκη των παιδιών για καθαρό σχολείο, δεν μπορεί να υπολογίζεται με μόνο στόχο την εξοικονόμηση εργατοωρών και χρημάτων.

Η Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου πρέπει να καταλάβει ότι η απάντηση πως «δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να δαπανήσει άλλα χρήματα για την καθαριότητα» δεν είναι αποδεκτή. Πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να αλλάξει τις προτεραιότητες στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Για τους φορολογούμενους πολίτες που στενάζουν με την ακρίβεια της καθημερινότητας δεν αποτελούν προτεραιότητα τα πολυτελή διαφημιστικά φυλλάδια του και οι συναυλίες γνωστών τραγουδιστών.

#σχολεία#καθαριότητα#Παπάγου#Χολαργός

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s