Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Κοινωνική Δικαιοσύνη η παράταξη «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» θυμίζει ότι ο Δήμος Παπάγου Χολαργού αποτελεί ακραίο παράδειγμα κοινωνικής αδικίας και ανισονομίας, με την δημοτική αρχή να αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει καθολικές και οριζόντιες πολιτικές για όλους.

Η δημοτική αρχή Παπάγου Χολαργού όχι μόνο κάνει ότι μπορεί για να δυναμιτίσει την κοινωνική συνοχή, αλλά οι κοινωνικές διακρίσεις αποτελούν κυρίαρχη πολιτική της.

Σε κάποιους ο δήμος έφτιαξε τα πεζοδρόμια, και κάποιοι είναι υποχρεωμένοι βάσει του νόμου να τα πληρώσουν από την τσέπη τους.

Κάποιοι πληρώνουν για να δουν τις εκδηλώσεις του δήμου, ενώ κάποιοι άλλοι παίρνουν δωρεάν προσκλήσεις.

Κάποιοι ηλικιωμένοι απολαμβάνουν πολυτελείς υπηρεσίες στα ΚΑΠΗ, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία είναι αποκλεισμένη ακόμη και από βασικές παροχές.

Κάποιοι πληρώνουν τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς, ενώ κάποιοι άλλοι με μεγαλύτερα εισοδήματα φιλοξενούνται δωρεάν.

Κάποια παιδιά στιβάζονται σε ασφυκτικά γεμάτα σχολεία, όπου έχουν καταργηθεί οι υποστηρικτικές αίθουσες και κάποια άλλα φοιτούν σε άδεια σχολεία.

Κάποια παιδιά απολαμβάνουν τη θερινή δημιουργική απασχόληση και κάποια άλλα είναι παντελώς αποκλεισμένα.

Κάποιοι άνεργοι και μονογονεϊκές οικογένειες απολαμβάνουν ιδιαίτερα προνόμια και απαλλαγές, ενώ κάποιοι άλλοι αντιμετωπίζουν σκληρές πολιτικές λιτότητας με αποκλεισμούς.

Σε κάποιους ρίχνουν κλήσεις ακόμη και όταν παρκάρουν τρία μέτρα μακριά από ιδιωτικό γκαράζ και κάποιοι άλλοι απολαμβάνουν ασυλία ακόμη και όταν παρκάρουν σε ράμπες αναπήρων.

Κάποιοι διαθέτουν το μέσον για να κόβουν τα δέντρα του πεζοδρομίου τους χωρίς κανένα λόγο και κάποιοι άλλοι μένουν απροστάτευτοι ακόμη και από διαλυμένες κολώνες της ΔΕΗ.

Κάποιοι διαθέτουν ιδιωτικούς κάδους και κάποιοι άλλοι πληρώνουν, για να τους αδειάζει ο δήμος.

Ακόμη και στην πρόσφατη κακοκαιρία, κάποιους πήγαν και τους πήραν με τα αυτοκίνητα του δήμου, από την Μεσογείων για να τους πάνε σπίτι τους, σε κάποιους καθάρισαν ακόμη και τα ιδιωτικά γκαράζ τους την επόμενη μέρα με τα συνεργεία του δήμου, ενώ κάποιοι άλλοι έμειναν αποκλεισμένοι κα αβοήθητοι, χωρίς ρεύμα και θέρμανση για πολλά 24ωρα ακόμη και σε περιπτώσεις παιδιών που χρειάζονταν χειρουργείο.

Το ρουσφέτι, η κοινωνική αδικία και η παραγωγή εκλογικής πελατείας μέσω προσωπικών εξυπηρετήσεων, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος άσκησης πολιτικής της δημοτικής αρχής.

Λέμε ΟΧΙ στις κοινωνικές αδικίες! Λέμε ΟΧΙ στο ρουσφέτι!

Λέμε ΝΑΙ στην κοινωνική δικαιοσύνη, στην ισοπολιτεία και στην αξιοπρέπεια!

#Παπάγου#Χολαργός

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s