Πάρτυ κάνουν οι εταιρείες που πουλάνε προσωπικά δεδομένα στον Δήμο Παπάγου Χολαργού, σε μια εποχή όπου ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA) τονίζει ότι οι δήμοι αποτελούν πρώτη επιλογή των κυβερνοεπιθέσεων με 151 περιπτώσεις το 2021.

Η Δημοτική Παράταξη 8 Προτάσεις με την ευκαιρία σήμερα 8 Φεβρουαρίου Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου τονίζει για μια ακόμη φορά την αμέλεια και την άρνηση της δημοτικής αρχής Παπάγου Χολαργού να μπει την ψηφιακή εποχή.

Συνεργαζόμενη με εταιρείες αμφιβόλου ποιότητας που τραβάνε ανεξέλεγκτα προσωπικά δεδομένα από τους δημότες Παπάγου και Χολαργού βρίσκεται μεταξύ των τελευταίων 100 δήμων στην Ελλάδα που δεν έχουν κατορθώσει ακόμη να πάρουν άδεια Αυθεντικοποίησης Χρηστών του Δημόσιου τομέα με το πρωτόκολλο oAuth2.0

Παρ΄όλα αυτά πλασάρει εκπτωτική κάρτα που συνδέεται με τραπεζικούς λογαριασμούς, τοποθετεί κάμερες παραβιάζοντας την νομοθεσία σε σχολεία και παιδικές χαρές, συλλέγει προσωπικά δεδομένα από Παιδικούς Σταθμούς και Κοινωνικές Δομές, και προσφέρει δήθεν ηλεκτρονικές υπηρεσίες αιτήσεων συλλέγοντας mail και προσωπικά IP, ενώ κυκλοφορεί και εφαρμογή παραπόνων που την διαχειρίζεται ιδιωτική εταιρεία χωρίς κανέναν έλεγχο. Ακόμη και στο site του δήμου παραχώρησε διαφημιστικό χώρο χωρίς να το καταλάβει.

Ετσι ο δήμος Παπάγου Χολαργού, έχει μετατραπεί σε ανοιχτό παζάρι άντλησης προσωπικών δεδομένων ενηλίκων και ανηλίκων και παράδεισο για τις εταιρείες που τα πωλούν.

Την ίδια στιγμή αρνείται να εκσυγχρονίσει τις υπηρεσίες της, να εφαρμόσει την Ψηφιακή Διαπληροφοριακή Διακυβέρνηση και να προσφέρει ασφαλείς ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους δημότες παρατείνοντας την ταλαιπωρία τους, με ουρές στα ΚΕΠ και στο ληξιαρχείο. #safeinternet#κυβερνοασφαλεια#παπαγου#χολαργος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s