Η δημοτική αρχή Παπάγου Χολαργού, αφού γύρισε όλα τα κανάλια διασύροντας πανελλαδικώς τους μαθητές των Λυκείων μας, παρουσιάζοντας τους, ως κλέφτες, εξαντλώντας όλον τον λαϊκισμό της, για 5’ λεπτά δημοσιότητας, εξαντλεί τώρα και τον αυταρχισμό της αρνούμενη να συζητήσει τις κατανομές των παιδιών στα σχολεία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παραβιάζοντας κατάφορα το άρθρο 5 της Υπουργικής Απόφασης 16852/06-04-2011 (ΦΕΚ661/20-4-2011 τεύχος Β’) αρνείται να συζητήσει με τους γονείς το θέμα των ορίων των σχολείων ισχυριζόμενη, ότι δεν είναι θέμα Δημοτικού Συμβουλίου. Τη στιγμή που όλοι οι όμοροι Δήμοι συζητούν ακόμη και την κατάργηση του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης για τον πολύ απλό λόγο, ότι αφορά στα παιδιά τους, κι ενώ έχει συζητήσει ακόμη και το θέμα της Αγιασοφιάς.

Ποιος υποδαυλίζει στην πραγματικότητα, λοιπόν, τις αντιδράσεις καταλήψεων; Ο ρόλος μιας δημοτικής αρχής είναι να ακούει και να αφουγκράζεται τις ανησυχίες των νέων συμπολιτών μας, να λειτουργεί παιδαγωγικά και όχι τιμωρητικά κι εκδικητικά.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Παπάγου Χολαργού αποφεύγει τον δημόσιο διάλογο, τη διαφάνεια και την συμμετοχή των πολιτών, όπως ο διάολος το λιβάνι.

Είναι ένα ακόμη παράδειγμα του τρόπου που λειτουργεί η δημοτική αρχή. Με συνεννοήσεις και εξυπηρετήσεις «ημετέρων» κάτω από το τραπέζι για την προώθηση προσωπικών συμφερόντων.

Για να διοικήσει με ρουσφέτια στήνοντας ένα διοικητικό χάος εις βάρος των πολλών και της αξιοπρέπειας όλων.

Για να μην φανούν δημοσίως οι αστοχίες και τα αδιέξοδά της, όπου γεμίζει με παιδιά τα μικρά σχολεία και αδειάζει τα μεγάλα, γιατί έτσι βολεύει τον κομματικό μηχανισμό των συνδικαλιστών της.

Για να αποκρύψει, ότι χρειάστηκε τη διπλή ψήφο της Προέδρου για να περάσει τις αποφάσεις της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Για να μπορεί να βγάζει τα πανάκριβα διαφημιστικά έντυπα πληροφορώντας τον δημότη με μια άλλη δική της πραγματικότητα.

Θυμίζουμε ότι η δημοτική παράταξη «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» καταψήφισε το προεδρείο για λόγους δημοκρατίας, συμμετοχής, διαφάνειας και λογοδοσίας και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, επιβεβαιώνεται.

Οι δημότες Παπάγου Χολαργού πρέπει να συνειδητοποιήσουν, ότι χάνουν καθημερινά από το περίσσευμα του αυταρχισμού και του λαϊκισμού μιας δημοτικής αρχής, που προσπαθεί να καλύψει την ανεπάρκεια της μέσα από την παραβίαση των νόμων και των υποχρεώσεών της.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s