Την στιγμή που οι δρόμοι όλου του δήμου είναι εντελώς κατεστραμμένοι, ο κίνδυνος ατυχημάτων από υποχρεωτικούς ελιγμούς, ελοχεύει σε κάθε μέτρο του οδικού δικτύου και παραβιάζοντας το πρώτιστο καθήκον σας, της συντήρησης των δρόμων, το τεχνικό πρόγραμμα το αγνοεί παντελώς.

Θυμίζουμε δε ότι αυτό προκαλεί μια τεράστια ζημιά στα νοικοκυριά και τεράστιες φθορές στα οχήματα.

Να αναφερθούμε και στην τεράστια περιβαλλοντική ζημιά που προκαλείτε, τους θορύβους, τους εκνευρισμούς,  μα πάνω από όλα ότι βάζετε σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή ειδικά για ποδηλάτες και μοτοσυκλετιστές.

Το δεύτερο ζήτημα είναι τα πεζοδρόμια. Εκτός από το μικρό δίκτυο αντικατάστασης πλακών που κάνατε παράνομα όπως σας έχουμε επισημάνει ευνοώντας κάποιους πολίτες, όλα σχεδόν τα πεζοδρόμια του δήμου είναι κατεστραμμένα και απροσπέλαστα. Αυτό οδηγεί σε μια άδικη διάκριση μεταξύ των πολιτών. Οφείλετε άμεσα όπως πληρώσατε για λογαριασμό κάποιων τα πεζοδρομία τους, να φτιάξετε και να πληρώσετε άμεσα και τα υπόλοιπα. Το  Τεχνικό Πρόβλημα αγνοεί παντελώς και αυτό το δεύτερο τεράστιο πρόβλημα.

Και πάμε στις συντηρήσεις. Ολος σχεδόν ο αστικός εξοπλισμός σε πάρκα, πλατείες, πεζοδρόμια, γήπεδα, κλπ είναι κατεστραμμένος και επικίνδυνος για τους πολίτες. Εκατοντάδες είναι οι φωτογραφίες που καθημερινά ανεβάζουν οι πολίτες στα Social Media και σας τα υποδεικνύουν. Εχετε βρει και ένα ωραίο κόλπο και αποσύρετε για να κρύψετε ότι έφτιαξαν οι προηγούμενοι και πλήρωσαν οι πολίτες. Επίσης το Τεχνικό Πρόγραμμα αγνοεί παντελώς τις συντηρήσεις υποδομών , ένα από τα κυριότερα προβλήματα του δήμου μας. (περγκολα πλατεια παπαφλεσα, παγκακια, πιστα mounted bike, καλαθακια σκουπιδιων κλπ)

Και πάμε τώρα στην συνολική εικόνα του ίδιου του Τεχνικού Προγράμματος  που ουσιαστικά δεν υπάρχει. Μελέτες που επιτέλους καταλάβατε μετά από 7 χρόνια διοίκησης που σας το επισημαίνουμε, ότι έπρεπε να τις κάνετε αλλά και αυτές ελάχιστες και επιμέρους, και από εκεί και πέρα τίποτα.

Είναι πασιφανές ότι ξοδέψατε όλα τα λεφτά της Αττικής Οδού χωρίς καμία ουσία και ταυτόχρονα μετά από 7 χρόνια διοίκησης δεν μπορέσατε να εξασφαλίσετε καμία χρηματοδότηση από την πολιτεία και τώρα αδυνατείτε να ανταπεξέλθετε όλων των προβλημάτων του δήμου.

Ολοι γνωρίζουν ότι  οι δημοτικές αρχές στην πρώτη τους θητεία ετοιμάζουν μελέτες, εξασφαλίζουν χρηματοδοτήσεις και αγοράζουν οικόπεδα και στην δεύτερη θητεία από την πρώτη κιόλας ημέρα ξεκινάνε έργα. Εσείς φτάσατε στο 2ο μισό της δεύτερης θητείας και ακόμη προγραμματίζετε μελέτες για να εξασφαλίσετε χρηματοδοτήσεις και να ξεκινήσετε έργα και αυτά όλα λάθος και με λάθος μελέτες όπως στην οδό Βουτσινά και στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως.  

Ετσι φτάνουμε στην θλιβερή εικόνα αντί το Τεχνικό Πρόγραμμα να είναι το 70% του προϋπολογισμού δηλαδή περίπου 28 εκατομμύρια να είναι 3,7 και από αυτό αν θα υλοποιηθεί το 1 εκατομμύριο  θα είμαστε και τυχεροί.

Δευτερολογία για την σημασία της Διαβούλευσης

Ας επισημάνουμε την τεράστια σημασία της συμμετοχής των πολιτών στην κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος. Το θέμα της Διαβούλευσης για μας είναι κομβικό. Οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν στο Τεχνικό Πρόγραμμα πέραν της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ,που είσαστε υποχρεωμένοι από τον νόμο και που την καλείτε,  μέσα στις θερινές διακοπές. Για να λέμε ότι το κάναμε και να είμαστε και τυπικά εντάξει.

Η ουσία όμως είναι ότι οι πολίτες πρέπει να εκφράζουν τις προτεραιότητές τους, τους προβληματισμούς τους και τις ανάγκες τους και να γνωρίζουν τις οικονομικές διαστάσεις της κατανομής ενός Τεχνικού Προγράμματος.

Για μας το Τεχνικό Πρόγραμμα έπρεπε να βγαίνει σε δημόσια διαβούλευση όπως κάνουν πολλοί δήμοι όπως ο Αγιος Δημήτριος, ο Δήμος Νεάπολης Συκεών ή η Κηφισιά και το Χαλάνδρι και πολλοί άλλοι, γειτονιά – γειτονιά και στην λογική του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού να εκφράζονται οι πολίτες και να καταθέτουν απόψεις για τις προτεραιότητές τους. 

Δείτε εδώ το video

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s