Νατάσσα Χαμηλοθώρη: Για να καταλάβουν και οι πολίτες που μας ακούν, πόσο απέχουμε στις αντιλήψεις μας

Εμείς μιλάμε για Συμμετοχικό Προϋπολογισμό με διαβούλευση ανά γειτονιά και εσείς μας δίνετε τον Προϋπολογισμό, Παρασκευή για να τον ψηφίσουμε Δευτέρα. 

Τόσο είναι το ενδιαφέρον σας για την ανταλλαγή απόψεων ακόμη και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Αλλά πάλι, και τι να συζητήσουμε; 

Η έλλειψη σχεδιασμού, έλλειψη οράματος και μελετών, σας έχει φέρει στο σημείο να μην μπορείτε να ανταποκριθείτε ούτε στις βασικές ανάγκες των συνδημοτών μας. 

Δρόμοι, Πεζοδρόμια, Πράσινο, Καθαριότητα στην πόλη, Καθαριότητα στα σχολεία Ουσιαστικά έχετε παραιτηθεί από όλα αυτά… και το δηλώνετε και μέσω του προϋπολογισμού σας.

Ωστόσο ακόμη και σε αυτά τα πολύ στενά περιθώρια άσκησης πολιτικής, δίνετε το πολιτικό σας στίγμα. 

Αντί καθαριότητας των σχολείων, επιλέγετε χριστουγεννιάτικες γιρλάντες, (20) πυροτεχνήματα (5) και συναυλίες (50+)

Επιλέγετε κοινωνική πολιτική ούτε καν 8 χιλιάδων ευρώ, στα 5 εκατομμύρια δημοτικών τελών.

Επιλέγετε αντι οικολογικές ευχετήριες κάρτες (14) και διαφημιστικά έντυπα (25) στην εποχή της ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Και φτάνετε στο σημείο να διαμαρτύρεστε γιατί αποπληρώνετε 700.000 ευρώ δάνεια από τις προηγούμενες διοικήσεις, την ώρα που εσείς έχετε χρεώσει τους ίδιους τους δημότες απ’ ευθείας με 900.000 ευρώ ετησίως για 12 χρόνια.

Για πρώτη φορά δήμος χρεώνει με δάνειο του δημότες του. 

Αυτό δεν το τόλμησε καμία άλλη διοίκηση. Στο εμβληματικό σας έργο του οδοφωτισμού αναφέρομαι.

Και βέβαια τις ίδιες μέρες βλέπουμε τους γύρω δήμους να έχουν Τεχνικά Προγράμματα 25 και 35 εκατομμυρίων ευρώ και εμείς εδώ μιλάμε για μόλις 2 και 3.

Και όλο αυτό είναι αποτέλεσμα της λαϊκίστικης πολιτικής σας βιτρίνας, που αντί να δώσετε χρήματα σε μελέτες για να αντιμετωπίσετε τα μεγάλα προβλήματα Στάθμευσης, Σχολείων, Πρασίνου, Πεζοδρομίων, μαρασμού της αγοράς, συνεχούς ανοικοδόμησης, εσείς αλλάζατε πλάκες στα πεζοδρόμια των ψηφοφόρων σας και κόβατε κορδέλες σε συντηρήσεις υπαρχουσών υποδομών.  

Σε τέτοιες δράσεις και έργα βιτρίνας ξοδέψατε και τα 5,5 εκατομμύρια της Αττικής Οδού ακίνητη περιουσία του Δήμου που έγιναν συναυλίες και… βενζίνες. 

Ίσως κάποια στιγμή έρθει και η ώρα να λογοδοτήσετε γι αυτό. 

Το που πήγαν άλλωστε τα λεφτά είναι πολύ εύκολο να βρεθεί από την απόφαση της 13ης Μαϊου του 2016 όσο κι αν βγαίνετε να λέτε ότι αγοράσατε τα οικόπεδα της Εθνικής Αντιστάσεως και Αναστάσεως.

Και φτάνετε στο σημείο λοιπόν, αντί να φτιάχνετε υποδομές για Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, για υπόγεια πάρκινγκ, για σχολεία αγοράζοντας οικόπεδα, αντί να φτιάχνετε διευρυμένα και προσπελάσιμα πεζοδρόμια, αντί να προσλαμβάνετε γιατρούς για τα δημοτικά ιατρεία, αντί να γεμίζετε με καθαριστές τα σχολεία, φτιάχνετε γήπεδα padel. Αυτό μας έλειπε στο δήμο Παπάγου Χολαργού, έχουμε λύσει όλα τα άλλα μας προβλήματα και το μόνο που χρειαζόμαστε ήταν ένα γήπεδο padel. 

Ξεκάθαρες και οι  πολιτικές επιλογές σας ακόμη και για τα 18 εκατομμύρια που μας χαρίζει το Υπουργείο Εσωτερικών Τι ζητάτε; 

Ποδηλατόδρομο στον παράδρομο της Μεσογείων ως προτεραιότητα για το δήμο μας, αντί υπόγεια πάρκινγκ. (1,8χλμ)

Μελέτες και όχι κατασκευή σχολείων, ούτε αγορά οικοπέδων για σχολεία. 

Ούτε ολοκληρωμένη διαμόρφωση στο λόφο Τσακού, που έχει γίνει απροσπέλαστος. Ούτε ανάπλαση διεύρυνσης ολοκληρωμένου δικτύου πεζοδρομίων. 

Με λίγα λόγια δεν έχετε καμία επαφή με τις ανάγκες του δήμου, και πολύ περισσότερο μπαίνοντας στον 8οχρόνο της διοίκησης σας, όπως είναι ολοφάνερο πια και στους συνδημότες μας, δεν γνωρίζετε πως να διαχειριστείτε τα προβλήματα της πόλης και να δώσετε βιώσιμες λύσεις.

Δείτε εδώ το video με την τοποθέτηση της κας Χαμηλοθώρη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s