Σε έναν δήμο μάλιστα από τους πιο γερασμένους της Ευρώπης όπου στο αμέσως προσεχές διάστημα τα προβλήματα της Τρίτης Ηλικίας θα είναι το νούμερο 1 Πρόβλημα του προαστίου.

Οι Ηλικιωμένοι χρειάζονται συμβουλευτική υποστήριξη για ιατρικά θέματα και τηλεϊατρική, θέματα καταναλωτικών προϊόντων και αγορών, νομικές και ασφαλιστικές συμβουλές, ψηφιακή υποστήριξη, ασφάλεια και προστασία, ψυχολογική υποστήριξη, άμεση βοήθεια, διανομή αγαθών κατ’ οίκον, ασφαλείς διαδρομές πεζών, άνετες και αξιόπιστες δημόσιες συγκοινωνίες, θεσμούς ενεργού γήρανσης, επενδύσεις στην Silver Economy και ειδική μεταχείριση παντού. 

Τα ΚΑΠΗ είναι ένας παρωχημένος θεσμός πια που λειτουργεί ως γραφείο ταξιδίων ως κλειστό  club ολίγων «τυχερών που πρόλαβαν» και δεν καλύπτει καμία από τις πραγματικές και ουσιαστικές ανάγκες των Ηλικιωμένων.

Επιβάλλεται άμεσα να μετατραπεί σε Δημοτικό Οργανισμό Υποστήριξης της Τρίτης Ηλικίας. Να υπάρχει άμεση επαφή με οποιονδήποτε φτάνει στην Τρίτη Ηλικία και στην συνέχεια άμεση καταγραφή και παρακολούθηση των ιδιαίτερων αναγκών του. 

Επιβάλλεται άμεσα να ιδρυθεί Κέντρο Ημερήσιας Διευρυμένης Φροντίδας Ηλιωμένων για όλα τα μοναχικά άτομα και για όλα τα άτομα που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. 

Ιδιαίτερα απαιτείται η ανάπτυξη των θεσμών Ενεργού Γήρανσης έτσι ώστε οι Ηλικιωμένοι να νιώθουν και να τους δίνεται η δυνατότητα να προσφέρουν την εμπειρία τους και τις δεξιοτεχνίες που ανέπτυξαν σε μια ολόκληρη ζωή με ηθική αμοιβή και αναγνώριση. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s