Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για την Δημοκρατία σήμερα καταγράφουμε δυστυχώς την απολυταρχική και ολοκληρωτική αντίληψη της δημοτικής αρχής του κ. Αποστολόπουλου με την οποία «διαχειρίζεται» την πληροφόρηση των δημοτών, το site του Δήμου και τους Δημοκρατικούς Θεσμούς.

Αναρτά απαντήσεις της, στις δημοτικές παρατάξεις (αναρτήσεις που διαστρεβλώνουν τις ίδιες τις αρχικές ανακοινώσεις των παρατάξεων) και αρνείται πεισματικά να αναρτήσει τις ανακοινώσεις των παρατάξεων που προκάλεσαν την απάντηση του.
Το ευτράπελο της υπόθεσης: Μετά την απάντηση – καταγγελία που ανάρτησε η δημοτική αρχή στην ιστοσελίδα του Δήμου για την ανακοίνωση των «8 Προτάσεων» που τους καλούσαμε να ενεργοποιήσουν τους κατ΄ οίκον εμβολιασμούς, ενεργοποίησαν τους κατ΄ οίκον εμβολιασμούς!

Διαχειρίζεται το site του δήμου που πληρώνουν αδρά οι δημότες, ως ιδιοκτησία της και ως προσωπική εταιρεία του Δημάρχου, πέραν κάθε αξίας χρηστής διοίκησης, στερώντας τους το δικαίωμα της σφαιρικής και ολοκληρωμένης πληροφόρησης.

Αρνείται να τηρήσει και να δημοσιεύσει πρακτικά των Επιτροπών και των Συλλογικών Οργάνων, ενώ αποκλείει και την συμμετοχή των δημοτών στις συνεδριάσεις.

Έχει μετατρέψει σε αργομισθίες τα Τοπικά Συμβούλια Παπάγου και Χολαργού.

Κατά την ίδια λογική στήνει εικονικές δημόσιες διαβουλεύσεις φιλτράροντας τις αναρτήσεις των δημοτών, αρνούμενη να εκθέσει σε κοινή θέα απόψεις και ιδέες που δεν την βολεύουν.

Παραπληροφορεί τους δημότες, όπως ότι δήθεν δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για τον οδοφωτισμό, ενώ στην πραγματικότητα τους φόρτωσε 9,5 εκατομμύρια ευρώ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Εκδίδει περιοδικό με υπέρογκα κόστη, ανακριβείς πληροφορίες, στημένες, άχρηστες συνεντεύξεις και παρουσιάσεις.

Η δημοτική αρχή του κ. Αποστολόπουλου έχει επιλέξει να εξαλείψει κάθε έννοια αξιοπιστίας από την ιστοσελίδα του Δήμου και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίζουν οι δημότες, παρά το γεγονός ότι είναι θεσμικό εργαλείο και περιουσία τους.
Τους προσφέρει μισές αλήθειες, ανακρίβειες και αποκρύπτει σημαντικές πληροφορίες, όπως τις προκηρύξεις διαγωνισμών προσλήψεων κλπ.

Παράλληλα, αρνείται πεισματικά να δώσει πληροφορίες που του ζητούνται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, έτσι ώστε αυτές να ασκήσουν τον ελεγκτικό τους ρόλο.

Η Παράταξη «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» έχει ως πρώτο Άξονα τη Συμμετοχή και την Δημοκρατία, διότι πιστεύουμε ότι μόνο με την ορθή πληροφόρηση των δημοτών, τη συμμετοχή τους και την αξιοποίησή τους, μπορούν να γίνουν ριζικές μεταρρυθμίσεις και να λυθούν τα προβλήματα.

Δυστυχώς όμως σήμερα στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού ζούμε ένα καθεστώς αδιαφάνειας, αυταρχισμού και απολυταρχίας με τον δημότη εκτός των πυλών, απομακρυσμένο και παραπληροφορημένο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s