Όπως κάθε χρόνο για μια φορά ακόμη ασκήσαμε κριτική στον απολογισμό της δημοτικής αρχής διότι συνεχίζει να μην ασχολείται με κανένα από τα μεγάλα προβλήματα του δήμου μας. Ανοικοδόμηση, στάθμευση, πεζοδρόμια, μείωση του πρασίνου, έλλειψη σχολικών αιθουσών και αθλητικών χώρων, καθαριότητα και υψηλά τέλη κλπ. Ασκήσαμε κριτική επίσης διότι η δημοτική αρχή συνεχίζει να αποφασίζει μόνη της, χωρίς πραγματική διαβούλευση με τους πολίτες και κατόπιν εορτής ανακαλύπτει ότι παραλαμβάνει κακής ποιότητας, δυσλειτουργικά και πανάκριβα έργα. 

Διαβάστε όλη την τοποθέτηση της Νατάσσας Χαμηλοθώρη    

Εμείς θα επαναλάβουμε τα ίδια ακριβώς που σας λέμε κάθε χρόνο από το 2014 διότι κι εσείς απολογιστικά συνεχίζετε να μην αναφέρετε ούτε λέξη για δράσεις και έργα που να αντιμετωπίζουν τα μεγάλα προβλήματα του δήμου μας.

Δεν εντοπίσατε λοιπόν απολογιστικά το μεγάλο θέμα της ανοικοδόμησηςπου μόνο μέσα στο 2020 εκδόθηκαν 60 οικοδομικές άδειες. Ένα θέμα που θα επιφέρει συνέπειες ντόμινο για τις χρήσεις που θα αναζητήσουν όλοι αυτοί οι νέοι κάτοικοι το οποίο εσείς αγνοείτε, αφού δεν ακούσαμε τίποτα γι αυτό.

Και ποια είναι αυτά τα προβλήματα ντόμινο; Μα τα ίδια τα χρονίζοντα που βιώνουν ήδη οι συνδημότες μας τα οποία όχι μόνο δεν κάνατε τίποτα για να τα λύσετε ή τελοσπάντων να δρομολογήσετε κάποιες λύσεις μέσα στο 2020, αλλά και σε κάποια από αυτά κινείστε και σε λάθος κατεύθυνση. Βιώσιμη κινητικότητα, στάθμευση, καθαριότητα, ισοζύγιο πρασίνου, σχολεία κ.λπ.

Σε λάθος κατεύθυνση ξεκινήσατε να αντιμετωπίσετε (υποτίθεται) τη βιώσιμη κινητικότηταστην κάτω περιοχή του Χολαργού με την ανάπλαση της οδού Βουτσινά. (τρεις πολυκατοικίες χτίζονται) Ένα έργο εμβληματικό της νοοτροπίας σας. Με ξεπερασμένους πολεοδομικούς και περιβαλλοντικούς όρους. Χωρίς τη συναίνεση της κοινωνίας. Δημιουργώντας νέα πεζοδρόμια σε πολλά σημείααδιάβατα διατηρώντας τα ίδια εμπόδια, την ίδια εικόνα. Αποκλείοντας τα ΑμεΑ αφού δεν μπορούν να ακολουθήσουν με ασφάλεια μια ολοκληρωμένη διαδρομή. 

Αυξάνοντας το πρόβλημα της στάθμευσηςπου ήταν ήδη οξύ στην περιοχή, αλλά τώρα το μεταφέρετε και στους επόμενους δρόμους. Ενώ ταυτόχρονα μέσα στο 2020 δεν κάνατε τον ελάχιστο σχεδιασμό για την επίλυση του έντονου προβλήματος της στάθμευσης κατοίκων και επισκεπτών γενικά στην πόλη.

Σε λάθος κατεύθυνση εν μέσω πλέον κλιματικής κρίσης, είναι και η αφαίρεση μεγάλων όγκων πρασίνουτόσο από το συγκεκριμένο έργο της Βουτσινά, όπου παρατηρήθηκε μαζική κοπή πολευτών δέντρων. Τόσο με την απομείωση του υψηλού πράσινου μέσα στις ιδιοκτησίες από την έντονη ανοικοδόμηση, που δεν την προσμετράτε καν ενώ αρνείστε πεισματικά την εκπόνηση μελέτης διαχείρισης πρασίνου. 

Τόσο με τα δεκάδες αιτήματα-χατίρια για κοπές που η πλειοψηφία σας ικανοποίησε.  Όσο όμως και με τις υποτιθέμενες «με μεγάλα νούμερα αντικαταστάσεις» σας  που αφορούν σε πολύ μικρότερα, νεότερα δενδρύλλια και θαμνοειδή που σε καμία περίπτωση φυσικά δεν υποκαθιστούν το πράσινο που χάθηκε, διαταράσσοντας δραματικά το περιβαλλοντικό ισοζύγιο της κάθε γειτονιάς και τελικά της πόλης.

Αποτέλεσμα; Συνεχής αύξηση της ηχορύπανσης, της μόλυνσης του αέρα, των ενεργειακών απαιτήσεων των κτιρίων για το οποία φυσικά απολογιστικά στο 2020 κάνατε το απόλυτο μηδέν!

Δεν εντοπίσατε απολογιστικά τη συνεχή υποβάθμιση των σχολείων. Και φέτος εξακαλουθήσαμε να βρισκόμαστε πολύ χαμηλά του 70% σύμφωνα με τα πολεοδομικά στάνταρντς σε αναλογία μαθητών αιθουσών διδασκαλίας, μαθητών ανά σχολείο, μαθητών αν υποστηρικτικών αιθουσών. Και το 2020 συνεχίσατε τις μετατροπές αιθουσών, διατηρήσατε τις προ πολλού «ληγμένες» αίθουσες προκάτ, αυξήσατε τη συστέγαση σχολείων, όλα αυτά παραβιάζοντας συνεχώς παιδαγωγικούς όρους και όρους ασφαλείας.

Όσο για την προσχολική εκπαίδευση κλείσατε το θέμα όπως όπως με παραρτήματα, σε μισθωμένα κτίρια με πρόχειρες λύσεις μετατροπών, που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις σύγχρονες παιδαγωγικές υποδομές.

Και φυσικά δεν έχετε προβλέψει σε ποια σχολεία θα πάνε τα παιδιά που θα εγκατασταθούν στις νέες οικοδομές. 

Οι εποχές, όπου μια δημοτική αρχή αναλάμβανε την εξουσία για να κάνει κάποιες συντηρήσεις και κάποιες εκδηλώσεις παρήλθε ανεπιστρεπτί.

Αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι ο ρόλος σας είναι να αντιμετωπίσετε διογκούμενα προβλήματα μέσα από μια ολιστική προσέγγιση σχεδιασμού και υλοποίησης.

Δεν μπορείτε δλδ, πια μόνο να επισκευάζετε, να συντηρείτε, αλλά πρέπει κυρίως να προβλέπετε, να προλαμβάνετε, εφαρμόζοντας ολοκληρωμένες και συμπαγείς πολιτικές.

Η πρόσφατη εμπειρία των άστοχων χειρισμών σας και των επιπτώσεων στη σχολική κοινότητα του έργου του 1ουΛυκείου Χολαργού αποτελεί μια κραυγαλέα απόδειξη της αναγκαιότητας να αλλάξετε αντιλήψεις.

Σημαντικό στοιχείο αποτυχίας η διαχείριση των απορριμμάτων. Όχι μόνο για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του δήμου αλλά και για την οικονομική επιβάρυνση που δρομολογείτε για τους κατοίκους και αναγκαστικά και την υποβάθμιση των υπηρεσιών που θα οδηγηθείτε αναγκαστικά. Οι δημότες πληρώνουν ήδη 900.000 τέλη ταφής με στόχο το 50% για το 2020 δηλαδή 450.000 και 90.000 10% για το 2030. Αντ΄αυτού βλέπουμε απολογιστικά μείωση της ανακύκλωσης και αύξηση των απορριμμάτων. Στον απολογισμό δεν ανεφέρεται ούτε καν ως πρόβλημα το μείζον και το ευεπίλυτο. Οι ατομικοί κάδοι που τριπλασιάζουν το κόστος και αντίστοιχα στοιχίζουν ακριβά σε ανθρώπινους πόρους και υπηρεσίες ενώ βάζουν σε τεράστιο κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων. 

Πάλι θα επαναλάβουμε  ότι δεν ακούσαμε τίποτα απολογιστικά για την έλλειψη αθλητικών χώρων, τη γήρανση του πληθυσμού, την ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας, προληπτικής και διαγνωστικής ιατρικής από τα δημοτικά ιατρεία, τη διαπληροφοριακή διακυβέρνηση, τη συμμετοχή και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου μας.

Και ένα τελευταίο μιας που αυτοβραβευτήκατε κιόλας για την καλή διακυβέρνηση. Καλή διακυβέρνηση χωρίς την κοινωνική συναίνεση και τη συμμετοχή δεν υπάρχει. Εσείς δεν κρατάτε ούτε πρακτικά στις επιτροπές καθιστώντας τις αποφάσεις άκυρες. Φτιάχνετε εικονικές διαβουλεύσεις γιατί σας το επιβάλει ο νόμος. Καταθέσατε αιτήσεις χρηματοδοτήσεων στο Αντώνης Τρίτσης και κανείς δεν ξέρει τίποτα. Φτιάχνετε τα πεζοδρόμιο και ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο δεν γνωρίζει την μελέτη. Θα φτιάξετε και πάλι έργα με κακές μελέτες, και κακά αποτελέσματα. Το κράξιμο που έχετε φάει στα τελευταία σας έργα και οι αποτυχίες σας Πλατεία Φανερωμένης, 1οΛύκειο, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Βουτσινά, ακόμη και με το μπαλόνι θα έπρεπε να σας είχαν νουθετήσει. Όμως εσείς προτιμάτε χωρίς το δημοτικό συμβούλιο και χωρίς την κοινωνία να ανακαλύπτετε τα λάθη σας κατόπιν εορτής. Επιλογή σας. Να δούμε όμως στο τέλος και τις επιλογές της κοινωνίας. 

Δείτε εδώ το video της τοποθέτησης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s