Η κατάσταση στο μέτωπο του κορονοϊού επιδεινώνεται για τρίτη φορά πριν καν τελειώσει το λεγόμενο δεύτερο κύμα.
Οι μεταλλάξεις του ιού επιδεινώνουν την κατάσταση και για μια φορά ακόμη επαναλαμβάνεται το φαινόμενο να βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά.
Εκτός του ότι η Αττική έχει μπει στην πρώτη Ζώνη Αυξημένου Κινδύνου, ο Βόρειος Τομέας της Αττικής βρίσκεται στις μεγαλύτερες πυκνότητες κρουσμάτων στην Ελλάδα με 81% αύξηση.
Τα rapid tests που διενεργούνται από τον ΕΟΔΥ σε διάφορες περιοχές και στον δήμο μας, είναι περισσότερο δειγματοληπτικής αξίας και χαμηλής αξιοπιστίας.
Καλούμε το Δήμαρχο κ. Ηλία Αποστολόπουλο σε μα πολύ κρίσιμη στιγμή να σταματήσει να αποκρύπτει τα κρούσματα που του ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ. Η ενημέρωση του κοινού για την επιδημιολογική εικόνα του Δήμου μας είναι το πρώτο εργαλείο αφύπνισης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων.
Τον καλούμε επίσης να προχωρήσει άμεσα σε σύμβαση με τα κοντινά εργαστήρια για την παροχή άμεσου και δωρεάν διαγνωστικού τεστ με την μοριακή μέθοδο ανάλυσης (PCR), σε οποιονδήποτε κάτοικο έχει υποψία ότι μπορεί να έχει νοσήσει.
Ο Δήμος Παπάγου Χολαργού έχει λάβει 500.000 ευρώ περίπου, έκτακτη επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για την λήψη μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Μέχρι σήμερα έχει κάνει ελάχιστες δαπάνες.
Καλούμε επίσης άμεσα το δήμαρχο να εκπονήσει συνεχείς καμπάνιες με καθημερινό δελτίο ενημέρωσης και οδηγιών όπως και να εντείνει την καθαριότητα και τις καθημερινές απολυμάνσεις τις απογευματινές ώρες στα σχολεία και στα πολυσύχναστα σημεία της πόλης (παγκάκια, μαγαζιά, στάσεις κ.λπ.)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s