Σήμερα ημέρα Εθνικής Επετείου η παράταξη «8 Προτάσεις» καλεί την δημοτική αρχή να ενεργοποιηθεί και να εντάξει στον επικείμενο προϋπολογισμό, σύνταξη τευχών δημοπράτησης για να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών ΑΤ14 που έχει τίτλο «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021» και προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ.

Μας είναι αδιανόητο ειδικά ο Δήμος μας με την στενή σχέση που έχει με τον Στρατό και την Άμυνα να μείνει εκτός μια πανελλαδικής, ιστορικής σημασίας γιορτής. 

Μέσω της Πρόσκλησης ΑΤ14 καλούνται οι Δήμοι όλης της χώρας να υποβάλλουν αιτήσεις χρηματοδότησης, προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στον Άξονα Προτεραιότητας: «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός». Σκοπός είναι η ανάδειξη του ιστορικού έπους, μέσω έργων και δράσεων, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Καλούμε άμεσα την δημοτική αρχή να δημιουργήσει ειδική πλατφόρμα δημόσιας διαβούλευσης (που σημαίνει ότι ο ένας πολίτης να μπορεί να δει τι προτείνει ο άλλος και να υπάρχει και δυνατότητα συζήτησης και συνδυασμού προτάσεων) έτσι ώστε η ίδια η τοπική μας κοινωνία να συγκροτήσει μια ιδέα πρωτοβουλίας προς υλοποίηση. 

Θυμίζουμε ότι η Πρόσκληση δίνει τη δυνατότητα να υλοποιηθούν έργα βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος, για την ανάπτυξη πολιτιστικών, αθλητικών και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, διαμορφώσεις υπαίθριων χώρων εκδηλώσεων και αναψυχής, καθώς και δράσεις που αφορούν στην αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση υποδομών και αποτελεί τεράστια ευκαιρία να αναπτυχθεί επιτέλους το Μουσείο Χαρτών και να αποτελέσει τοπόσημο για την Αττική και σημείο αναφοράς για την ιστορία του έθνους. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s