Η δημοτική παράταξη «8 Προτάσεις» καταψήφισε τα δημοτικά τέλη που πρότεινε η δημοτική αρχή για το 2021.

Πρώτα από όλα διότι δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση να μπει στα τέλη των δημοτών το δάνειο των 9,6 εκατομμύρια ευρώ που ουσιαστικά πήρε η δημοτική αρχή για ένα έργο 2 εκατομμυρίων ευρώ του οδοφωτισμού σύμφωνα με την μελέτη.

Ύστερα δεν θα μπορούσαμε να δεχτούμε την επιβάρυνση των κατοίκων του Δήμου Παπάγου Χολαργού με 6,1 εκατομμύρια ευρώ διότι από το 2015 έχουμε καταθέσει πρόταση εκπόνησης ολοκληρωμένης μελέτης διαχείρισης απορριμμάτων που σύμφωνα με όλους τους ειδικούς και τους επιστήμονες στο χώρο, θα οδηγήσει σε μείωση του κόστους κατά 30%.

Εχουμε καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο με νούμερα ότι οι κάδοι μας συνολικά μπορούν να χωρέσουν σκουπίδια που ζυγίζουν 3,6 εκατομμυρίων τόνους, ενώ ο Δήμος πάει στον ΧΥΤΑ μόνο 19.000 τόνους. Αυτή και μόνο η απόκλιση 2.100% είναι απόδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά στην καθαριότητα.

Eχουμε πει ότι η αλόγιστη και χωρίς μελέτη, τοποθέτηση κάδων δημιουργεί και δεν λύνει προβλήματα, καθώς κάθε κάδος σημαίνει 75 δευτερόλεπτα καθυστέρηση δρομολογίου. 18 εργατοώρες το χρόνο για κάθε κάδο επιπλέον.

Eχουμε πει ότι πρέπει να εκπονηθεί μελέτη βέλτιστων δρομολογίων και να μπουν ανιχνευτές πληρότητας στους κάδους έτσι ώστε να μην σταματάνε στους άδειους κάδους τα απορριμματοφόρα που είναι σχεδόν οι μισοί. Δηλαδή 31 εργατοώρες την ημέρα.

Και στο περιττό αυτό έξοδο πρέπει να συνυπολογίσουμε και τα περιττά καύσιμα, και τα ανταλλακτικά.

Εχουμε πει ότι χρειάζεται να οργανωθεί η ανακύκλωση σωστά και υπεύθυνα με μελέτη, έτσι ώστε να μην πληρώνουν οι δημότες 900.000 ευρώ στον ΧΥΤΑ της Φυλής για τέλη ταφής. Ο στόχος ήταν για το 2020 μείωση 50%.

Εχουμε καταθέσει πρόταση να εφαρμοστεί το σύστημα «Πληρώνω όσο Πετάω» έτσι ώστε να μην πληρώνουν τα ίδια οι ευσυνείδητοι με τους ασυνείδητους.

Εχουμε πει ότι πρέπει να καταργηθούν οι ατομικοί κάδοι διότι εκεί δεν μιλάμε για 75 δευτερόλεπτα, αλλά για πάνω από δύο λεπτά άρα δεν μιλάμε πια για 31 ώρες την ημέρα αλλά υπερδιπλάσιες, με υπερδιπλάσια κόστη που τα πληρώνουν και οι υπόλοιποι δημότες που δεν κάνουν χρήση.

Επιπλέον δεν συναινούμε στον κίνδυνο που μπαίνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι.

Το 2015 που η σημερινή δημοτική αρχή παρέλαβε το δήμο, οι δημότες πλήρωναν για την καθαριότητα 5.532.000 ευρώ και τώρα θα πληρώσουν 6.114.000 ευρώ ενώ θα έπρεπε να πληρώνουν τα μισά και λόγω ανακύκλωσης και μείωσης του μισθολογικούς κόστους.

Σημειώνουμε δε ότι αποτελεί θλιβερό γεγονός για τον δήμαρχο να μην γνωρίζει ότι τα σκουπίδια έχουν ειδικό βάρος, όπως επίσης και το γεγονός να μην γνωρίζει ποιο είναι το κόστος του έργου του οδοφωτισμού που περιλαμβάνεται στην μελέτη που του δώσανε να εισηγηθεί για να χρεώσει 9,1 εκατομμύρια ευρώ στους δημότες.

Για την υπόθεση του Οδοφωτισμού δείτε εδώ παλιότερη ανακοίνωσή μας, δείτε τα πρακτικά του Δημοτικού συμβουλίου και τι ειπώθηκε, δείτε τι λέει η μελέτη και πόσο κοστίζει πραγματικά το έργο και δείτε και πόσα λεφτά χρεώνει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ στους δημότες ο δήμος.

https://8protaseis.com/2018/05/09/περίεργη-η-συμπεριφορά-αποστολόπουλ/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s