Κανένας κάτοικος του Δήμου Παπάγου Χολαργού να μην ζει με επιδόματα, συσσίτια και κοινωνικά παντοπωλεία, την ώρα που με δισεκατομμύρια χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ενωση τους δήμους κάθε χρόνο, για την εφαρμογή πολιτικών επανένταξης και αποασυλοποίησης.

Η Παράταξη 8 Προτάσεις θυμίζει ότι έχει ως βασικό άξονα κοινωνικής πολιτικής την ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ.

Από την αρχή κατήγγειλε την κατάργηση του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης που θα μπορούσε να προσφέρει ανάπτυξη επιδεξιοτήτων και βελτίωση της θέσης των ανέργων στην αγορά εργασίας.
Από την αρχή έβαλε ως πρώτo στόχο την επανένταξη αντί της επιδοματικής πολιτικής για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας εξάλειψης της φτώχειας η παράταξη 8 Προτάσεις υπενθυμίζει τις προτάσεις που έχει καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο.

Δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος μέσω της Έξυπνης Εξειδίκευσης και ανάπτυξης Χωρικής Ταυτότητας για τον Δήμο μας.
Δημιουργία Συνεργατικών Επιχειρηματικών Σχημάτων (Clusters και crowd funding) για την δημιουργία θέσεων εργασίας στην τοπική αγορά.
Ένταξη στην απασχόληση μέσω των Πράσινων Δημόσιων Συμβάσεων των ανέργων του Δήμου μας σε όλα τα έργα και τις προμήθειες που προκηρύσσει.
Οργάνωση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων με ανέργους του Δήμου μας για όλες τις υπηρεσίες που πληρώνει (φύλαξη και συντήρηση παιδικών χαρών, σχολείων, αθλητικών εγκαταστάσεων, ανακύκλωσης, ΚΔΑΠ κλπ)
Δημιουργία κέντρου επιχειρηματικότητας για strart up επιχειρήσεων με την πρόσληψη ανέργων του δήμου μας.

Ειδικά τώρα που ξεκινάει η νέα προγραμματική περιόδος και οργανώνεται το Green Deal Going Local καλούμε την δημοτική αρχή να παρακολουθήσει τις 200 πρωτοβουλίες των δήμων της Ευρώπης και να τις προσαρμόσει στην τοπική πραγματικότητα του Δήμου Παπάγου Χολαργού μεταφέροντας τις ευκαιρίες που δίνει το Ταμείο Ανάκαμψης για την απασχόληση και την επανένταξη στην αγορά εργασίας. #GreenDealLocalGoing

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s